Betonowy balkon w środku miasta
- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Betonowy balkon w środku miasta
Wycieczka zaliczona, kawusia wypita i już można zacząć weekend 

-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A ja się wpraszam na kawę jutro. Dzisiaj juz zaliczyłam jedną ... a muszę dbać o poziom magnezu w organizmie. Wiecie, rozumiecie... 

- Alenka
- Od: 5 lut 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale busz
Będzie co u Ciebie oglądać, oj będzie
Tyle różnych kwiatuszków i pomidorki, papryka.. 

Będzie co u Ciebie oglądać, oj będzie

Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza
*cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia 
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki

Moje wątki
Byłam na prowo i na lewo
jak to wszystko zacznie kwitnąc to ale bedzie cudnie

jak to wszystko zacznie kwitnąc to ale bedzie cudnie

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Chodziłam po Twoim balkonie jak zahipnotyzowana.
Zielony raj!

Zielony raj!
Zwiedziłam cały balkon. Piękne roślinki. Podglądam i uczę się. To mój pierwszy rok " balkonowy" i forumowy.Bardzo mi się spodobała lewa strona balkonu, ale po prawej jest większy potencjał
.Pozdrawiam. 

Madziu , znalazłam gdzieś Twoją wypowiedz na temat róż, powiedz dobrze się u Ciebie chowają, zastanawiam się nad kupnem róz na pniu, tylko nie wiem czy na moim południowym balkonie dadzą one radę.
Powiedz czy ty stosujesz z ziemią hydrożel?
Powiedz czy ty stosujesz z ziemią hydrożel?
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
Witajcie Kochani
, dziękuję wszystkim za odwiedziny i wspólnie wypitą kawkę. Nie mogłam pisać w weekend ale z wypiekami na twarzy czytałam Wasze sympatyczne komentarze
Arnika2 - witaj w moim wątku
, mam nadzieję, że spodobają Ci się rośliny, które uprawiam i też będziesz je miała na Swoim balkonie. Jak duży masz balkon?
M-alinka - to prawda, co roku mam róże, zwykłe z marketu - w tym roku z Biedronki. Miałam 3, ale jedną wyrzuciłam
- zmarzła wiosną i już nie odbiła. Nigdy nie udaje mi się ich przezimować, więc nie inwestuję w droższe okazy. Wiem, że są specjalne odmiany do pojemników ale boję się ich kupować, żeby ich nie uśmiercić. Wolę poeksperymentować na tańszych egzemplarzach. Nie mam doświadczenia z różami na pniu. Wiem tylko, że je się ciężej zimuje, bo trzeba im koronę okryć. Wiem też, że róże lubią słońce, ale czy akurat południowa wystawa będzie dobra nie potrafię stwierdzić. Tu jest taki wątek, może inni Forumowicze będą wiedzieli: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =41&t=1975
Hydrożel stosuję już drugi rok. Przekonuje mnie sposób jego działania choć empirycznie nie jestem w stanie stwierdzić, czy działa
W tym roku mam duże pojemniki, na wierzchu jest kora, co razem sprawia, że ziemia dłużej utrzymuje wilgoć. No i ostatnio ciągle pada, więc problemów z suszą nie mam. Hydrożel zastosuję z pewnością w kolejnym roku.
Wróciłam dziś z Nałęczowa, gdzie spędziłam leniwy weekend. Roślinki dobrze zniosły krótkie rozstanie, niestety mączlik namnaża się w ekspresowym tempie a i chyba mam przędziorka na daliach. Zrobiłam oprysk, za kilka dni powtórzę. Dziś kilka portretów roślin:
Starzec z własnej rozsady
Szałwia fioletowa ma już pączki 
Siany w lutym bratek
Petunia własnej produkcji - miała być fioletowa
Przepiękna begonia, mimo iż nie miała być czerwona jestem w niej zakochana

I mój pierwszy w życiu skalniak. Tworzą go szczepki roślin, które przywiozłam z Madery. Są tu chyba rozchodniki, rojniki, portulaka i calanchoe (miałam wcześniej). Będzie stać na parapecie w pokoju, bo to jedyne wolne i słonecznie miejsce. Część ze szczepek nie miała korzeni w momencie wsadzania, ale może się ukorzenią....

Spokojnego wieczoru

Arnika2 - witaj w moim wątku

M-alinka - to prawda, co roku mam róże, zwykłe z marketu - w tym roku z Biedronki. Miałam 3, ale jedną wyrzuciłam

Hydrożel stosuję już drugi rok. Przekonuje mnie sposób jego działania choć empirycznie nie jestem w stanie stwierdzić, czy działa

Wróciłam dziś z Nałęczowa, gdzie spędziłam leniwy weekend. Roślinki dobrze zniosły krótkie rozstanie, niestety mączlik namnaża się w ekspresowym tempie a i chyba mam przędziorka na daliach. Zrobiłam oprysk, za kilka dni powtórzę. Dziś kilka portretów roślin:
Starzec z własnej rozsady

Siany w lutym bratek

Petunia własnej produkcji - miała być fioletowa

Przepiękna begonia, mimo iż nie miała być czerwona jestem w niej zakochana

I mój pierwszy w życiu skalniak. Tworzą go szczepki roślin, które przywiozłam z Madery. Są tu chyba rozchodniki, rojniki, portulaka i calanchoe (miałam wcześniej). Będzie stać na parapecie w pokoju, bo to jedyne wolne i słonecznie miejsce. Część ze szczepek nie miała korzeni w momencie wsadzania, ale może się ukorzenią....

Spokojnego wieczoru

Dziekuje Madziu, ten wątek przeoczyłam.
Piękne kwiatki u Ciebie Madziu !!!
i jaki fajowy skalniaczek
Piękne kwiatki u Ciebie Madziu !!!

i jaki fajowy skalniaczek

-
- 200p
- Od: 17 maja 2013, o 12:57
Witaj MAGDALENNO.Zastanawiam się czy te 52gatunki to razem z roślinkami ze skalniaka czy one jeszcze nie policzone?
Oczywiście wszystko u Ciebie wygląda wspaniale.Niesamowity masz balkonik.Tyle ciekawych kwiatów.
Bajeczna jest ta begonia która miała być czerwona ... i pojawił się skalniaczek...
Zastanawiam się co wyrosło z tej roślinki którą podejrzewałaś że może jest dimorfoteką?

Oczywiście wszystko u Ciebie wygląda wspaniale.Niesamowity masz balkonik.Tyle ciekawych kwiatów.
Bajeczna jest ta begonia która miała być czerwona ... i pojawił się skalniaczek...

Zastanawiam się co wyrosło z tej roślinki którą podejrzewałaś że może jest dimorfoteką?

Madziu dziś nadrobiłem troszkę zaległości w Twojm wątku, wspaniałe zdjęcia nam pokazałaś.
Mój balkon jest mały, większoś roślinek to kupione sadzonki, niebawem pokarzę go.
Powodzenia.

Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
- Alenka
- Od: 5 lut 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Begonia i bratek cud miód malina
A petunie robią w tym roku wszystkim niespodzianki 
No i ten skalniaczek...Trzymam kciuki za niego, bo naprawdę fajnie wygląda

No i ten skalniaczek...Trzymam kciuki za niego, bo naprawdę fajnie wygląda

Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza
*cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia 
Moje wątki

Moje wątki
-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
Wielkie brawa dla bratka
Nigdy nie próbowałam z bratkami, bo to roślina dwuletnia i kłopot z przezimowaniem. Ale widzę, że można go hodowac jako roślinę roczną.
A skalniaczek - coś mi się zdaje, że niedługo roślinki zaczną kipieć z tej donicy
Z przyjemnością będą obserwować rozwój Twojego skalniaczka.

A skalniaczek - coś mi się zdaje, że niedługo roślinki zaczną kipieć z tej donicy

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Madzia begonia bardzo ładna
te delikatne prążki są śliczne