Storczyki Marty :)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p
Od: 4 lis 2012, o 11:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki Marty :)

Post »

Dziewczyny, w imieniu właścicielki dziękuję za sympatyczne komentarze!! :D Nie spodziewała się, że jej storczyk spodoba się tylu polskim storczykomaniaczkom :wink: Zdjęcia są trochę niewyraźne, bo robił je mój chłopak telefonem. Na żywo storczyk jest jeszcze piękniejszy - wyrazista warżka i te delikatne różowe żyłki na dolnych płatkach. Swoją drogą moja druga połówka też zaczyna się wkręcać w storczykowe tematy i planujemy kupić mamie drugiego storczyka do kolekcji... :D ;:138
Pozdrawiam,
Marta
Awatar użytkownika
Dusiaaa
1000p
1000p
Od: 4 cze 2012, o 08:01

Post »

Marta tak to już jest że w końcu każdy z Panów daje się wkręcić ;:306 mój się ze mnie śmiał a teraz sam tylko rano wstaje to patrzy na falki i tylko powtarza" no niemożliwe są te kwiatki, kwitną i kwitną " :;230 ich urokowi nikt się nie oprze ;:142
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=

Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
Awatar użytkownika
Magdzia
500p
500p
Od: 30 lis 2012, o 08:23

Post »

Martuś biały storczyk śliczny i piękne kwitnienie ;:138
Hi hi mój M mówi na storczyki chwasty ;:306 Na początku nie podobało mu się, że tyle ich przybywa, ale właśnie sam się w to "wkręcił" i bardzo się cieszę, bo dzięki temu mogę mieć ich więcej :tan
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06

Post »

Marta25 wygoogluj Phal. My Way ;:333 Jest świetny! Tak jak pisały dziewczyny, taki elegancki ;:209 i bardzo długo kwitnie, u mnie ok 1.5roku i nie ma dość... polecam ;:306 ;:333
PS. a co do facetów i storczyków, że tak nieskromnie zacytuję siebie :oops:
furious pisze:fajna roślina dla faceta, mało podlewania, kwitnie długo i ciężko to zmiszczyć ;:173
więc proszę się nie dziwić! ;:224
Awatar użytkownika
Dusiaaa
1000p
1000p

Post »

heh to chyba jestem facetem bo to był główny powód dla którego kupiłam falki ;:306 wszystkie inne kwiaty zabiłam / no oprócz bluszcza, który nie wiedzieć czemu rośnie ;:oj / teściowa się śmieje bo tak się zarzekałam że żadnego kwiatka w domu mieć nie będę ;:134 dobrze mi poszło... ;:306

Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p

Post »

Furious, dziękuję!! :D Ten phalaenopsis, którego Wam pokazałam jest identyczny jak Phal. My Way!! :D Z tego, co piszesz to faktycznie bardzo wdzięczna roślinka... ;:108
Dobrze poznać męski punkt widzenia na storczykowe sprawy - u mnie w rodzinie choroba postepuje w zawrotnym tempie i ogarnęła również mojego tatę oraz dziadka, który na urodziny zażyczył sobie pierwszego storczyka, a później przejął jednego z moich keiki. ;:173 Teraz zaraził się mój chłopak, który dzielnie melduje mi pojawienie się pączków, nowych listków czy korzonków... Bardzo mnie to cieszy, bo to takie wdzięczne roślinki i na dodatek dają wiele radości!! :D Przynajmniej Panowie rozumieją moją pasję i nie muszę tłumaczyć się z nowego zakupu, chociaż i tak nie mogę uniknąć przewracania oczu na widok kolejnej roślinki w moim domu... Zdarzyło mi się kilka razy przyłapać któregoś z nich na przyglądaniu się po kryjomu nowemu okazowi... ;:306
Pozdrawiam,
Marta
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06

Post »

Hehe, kij może mieć dwa końce i kobitki w rodzinie mogą zacząć kolekcjonować np. młotki i inne śrubokręty :D
Nieźle ich wszystkich pozarażałaś ;:209
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p

Post »

To fakt... choć tak naprawdę pierwszego storczyka kupił mi właśnie mój tato, więc sam jest sobie winien ;:306 Najbardziej zaskoczył mnie mój dziadek. Kupiłam mu na urodziny intensywniefioletowego jednopędowego phalaenopsisa (akurat wtedy w sklepach nie było nic ciekawszego), po czym po kilku tygodniach odwiedził różne sklepy i kwiaciarnie. Po tym małym rekonesansie stwierdził, że widział piękne 2-, 3- i 4-pędowe... Następnym razem będę musiała mu kupić coś naprawdę wystrzałowego, żeby go zaskoczyć. :D
Pozdrawiam,
Marta
Awatar użytkownika
dzika
500p
500p
Od: 17 lut 2012, o 21:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękny ten falek przyszłej teściowej! Jak jej tak dobrze z nim poszło, to niedługo całą kolekcję zbierze :wink:
A z facetami storczykomaniaczek to tak już jest. Dzielą się na dwie grupy:
1. Tych, którzy wkręcają się razem z paniami
2 I tych, którzy się do tego nie przyznają ;:191
Mój mąż należy do drugiej kategorii. Niby go wcale nie interesują, ale jak złamię któremuś pęd, robi mi awanturę....
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

Dzika ;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Dusiaaa
1000p
1000p

Post »

hehe dobre ;:306 mój się denerwuje jak mówię że po przekwitnięciu je przesadzę ..." a jak później nie będą chciały kwitnąć albo coś się im stanie?" no i weź tu człowieku bądź mądry ;:306

Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

a mojego ciężko wyczuć ;] stanie przy oknie i powie "no nawet ładnie Ci te storczyki zakwitły, ale ten jakiś uśliniony" ;] "Uśliniony" - bo zraszałam liście ;] Nawet nie staram się zgłębić co o nich naprawdę myśli :D
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p

Post »

Dzika, bardzo dobrze to ujęłaś... Nie mogę się zdecydować, którą grupę panów preferuję... :wink: Aczkolwiek u mnie w rodzinie jest chyba jednak 1:2 ;:306

Aniu, słyszałam już różne określenia, ale "uśliniony"? ;:306
Pozdrawiam,
Marta
Awatar użytkownika
Dusiaaa
1000p
1000p

Post »

uśliniony ;:306

Awatar użytkownika
Mariusz3357
1000p
1000p
Od: 10 paź 2011, o 16:43

Post »

Bardzo udany egzemplarz z niego ;:oj ;:oj ;:oj Mam takiego podobnego tylko bez żyłek na dolnych płatkach i zawsze kwitnie "burzą" kwiatów ;:138
Pozdrawiam Mariusz3357
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”