Mój kącik storczykowy :)

Zablokowany
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój kącik storczykowy :)

Post »

no dlatego tym bardziej nie rozumiem czemu ja mam takiego pecha :D i to po trzech dniach od przesadzenia w zasadzie.. Może zdałoby to egzamin gdybym miała cieplejszy pokój? nie ma co gdybać, zobaczę jak się będzie mini zachowywała w tym podłożu, jak nic z tego nie wyjdzie to będę wiedziała, ze te kwiaty nie są dla mnie ;:224
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

oj Dufin nie ma co sie zniechecac :D .wszystkie sie dostosuja,trzeba troche czasu.przesadzilas i sama ocenisz rezultaty.najgorsze jest to ze u mnie 3 kilo sniegu spadlo i nic juz nie jezdzi ;:306 .a ja wlasnie z pracy wrocilam
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Dufni ;:172

Głowa do góry ;:333 , niema co się załamywać, cierpliwości. ;:174
Pozdrawiam :wit
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06

Post »

Dufin cierpliwości ;:168
z tymi miniaturami same problemy :D u mnie też, duże mają się świetnie, maluch pogubił pąki :evil:
3velyna jest miniaturowa czarodziejka, musimy iść do niej na korepetycje :wink:
trzymam kciuki
actus
1000p
1000p

Post »

tak!nasza kochana Dr.Queen ;:196
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Witaj :wit
Ładna ta Twoja miniaturka i skala prównawcza ;:333
Kolekcja dużych pokazowa ;:215
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

actus, stefanek, furious, Arkadius 121 dziękuję Wam wszystkim za odwiedziny, mam nadzieję, że i tym razem Wasze słowa będą prorocze i mini da radę ;)

Kasiu liczę na to, że Ewelinka kiedyś tu zajrzy i doradzi coś odnośnie mini a ja sama też przez ten czas będę mogła powiedzieć czy jakoś wegetuje w tym nowym podłożu ;] Ale póki co 3velyna chyba buja gdzieś w obłokach, w każdym razie daleko od forum :D

Pozdrawiam Ania!
actus
1000p
1000p

Post »

pewnie ze da rade ,sama wiesz jak jest,nowe warunki ,potrzeba czasu zeby sie zaadaptowac.czasem nic sie nie dzieje ,czasem kwiatek musi to odchorowac.a jeszcze w paczce siedzial wiec sama wiesz jak jest.moj nowy ktorego wam pokazywalam ostatnio ,ten ktory cie sie podobal ,taki lososiowy dwa dni po przyjezdzie ,wszystkie kwiatki mu zwiedly i pogubil.normalna rzecz,tzn moze sie zdarzyc .tak wiec badz dobrej mysli kochana.twoj MM ma juz 6 kwiatkow ;:138
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz Kasia, nie chodzi o kwiatki bo na to byłam przygotowana ;) Bardziej martwię się o korzonki żeby dały radę, bo nie wiem czy nie za przewiewnie będą miały. No ale nie ma to tamto ;) Na czymś się człowiek musi uczyć, czasem niestety na błędach ;:173 Mam nadzieję, że chociaż MM od Ciebie nie zrobię krzywdy :D

Wróciłam dziś do Krk i muszę przyznać, że liczyłam, iż jeden storczyk mi już rozkwitnie a tu niiic.. ale jestem bardzo dumna z mojego filetowego, którego już pokazywałam, to moje pierwsze kwitnienie nie tylko na tym konkretnym storczyku ale w ogóle.. Wiem, że kolor ma dość typowy, ale i tak go uwielbiam, sprawia wrażenie takiego obfitego mimo, że to tylko jedna krótka łodyżka, w dodatku ułamana, ale jak widać nie przeszkadzało mu to ;:224 Tutaj w prawie pełnym kwitnieniu, bo zostały mu jeszcze dwa pączki :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Wkurza mnie to, ze storczyk puszczając łodygę, kieruje ją do światła, czyli do okna i jak kwiaty rozkwitają to stoją do mnie tyłem i nie ma takiego efektu :evil: a nie chcę ich okręcać bo podobno tego nie lubią?

Drugi storczyk rozkwitł całkowicie

Obrazek Obrazek

jest to kwitnienie wtórne na 3 króciutkich odnóżkach i przez to kwiaty kiszą się i gniotą i nie są wyeksponowane jak powinny :(

Obrazek

Storczyk, na którego rozwinięcie liczyłam:

Obrazek

Oraz inny, którego termin porodu jest bliski :D

Obrazek

oraz biały, który jeszcze nie ma pączków. Jego kwiaty były bardzo duże, ciekawe jak będzie tym razem :)

Obrazek

Oprócz tego czekam na rozwiniecie 4 falków w domu, których zdjęcia zrobię po rozkwicie :) Te wyżej cyknęłam przy okazji :) No i oczywiście pochwalę się w przyszłym tygodniu paczką od Actus :heja :heja :heja

Także do usłyszenia niebawem :wit

Pozdrawiam Ania!
actus
1000p
1000p

Post »

oj oj ,dzieje sie u ciebie slonko!!dzieje ;:oj .piekne kwitnienia sie zapowiadaja ;:138 ;:138 .a ten rozowy jest po prostu sliczny ;:167 .tak duzo kwiatkow i krotki ped ,kocham takie storczyki.juz sie martwie zeby tylko paczka szybko doszla i oby wszystko bylo ok.jestem dobrej mysli
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W sumie to nic nowego nie pokazałam, ale miałam ochotę go uwiecznić, bo pierwsze kwitnienie ma się tylko raz ;:306 Brak słońca dał mu się we znaki w postaci takiej krótkiej łodyżki, bo w domu gdzie mam okno południowe łodygi ładnie pną się w górę :) ten drugi z pączkami tez ma dość krótką łodygę.. ma jeszcze rozgałęzienie na starej łodydze, ale wszystkie zaczątki pączków uschły i tylko jeden dał radę urosnąć.. może za jakiś czas przedłuży ją jeszcze o kilka pączków ;)

Już przygotowuję się do odebrania paczki od Ciebie, zamówiłam podłoże, przywiozłam mech, trochę chipsów bo wiele nie zostało a resztę mam w krk czyli pumeks i keramzyt. Także Jestem uzbrojona ;:163 ;:306

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17

Post »

Cudne te Twoje falki ;:138 zgadzam się z Actus, że ten różowy śliczny.
To teraz pozostaje Nam tylko czekać z niecierpliwością na poród ;:306
Pozdrawiam :heja
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
actus
1000p
1000p

Post »

;:306 przezorny zawsze ubezpieczony .jeśli moge cos poradzic to maluchy zostaw w spagnum na razie ,nie przesadzaj od razu jak przyjada.bo padna ci,tego szoku nie przezyja.daj im ze dwa tygodnie ,potem zdecydujesz.i nie grzeb za duzo!!!! ;:306
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zostawię zostawię, ale chciałam mieć wszystko pod ręka aby po wyjęciu z paczki móc ewentualnie uzupełnić podłoże, bo wiesz, ze różnie może być ;) Będę się tu o wszystko radzić :tan

Karnova dziękuję bardzo ;:168 ja uwielbiam na niego patrzeć, może dlatego, ze za wiele mi teraz storczyków nie kwitnie a on nadrabia za dwóch :D wprowadza trochę koloru na parapet :)

Pozdrawiam Ania!
actus
1000p
1000p

Post »

beada tak zabezpieczone kochana ze nic nie wyleci :D
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”