moje ogródkowe zmagania cz.3
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: moje ogródkowe zmagania cz.3
Ja też sobie kupiłam krążki, ale jeszcze nie wysiewam. Dopiero w połowie lutego. A widzę, że u ciebie już napęczniałe i coś zasiane.
Majowa, krążki są różnych rozmiarów, o różnej średnicy.
Majowa, krążki są różnych rozmiarów, o różnej średnicy.
- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wandziu, rozumiem...Mam pewnie jakieś mniejsze, choć też mam z Jiffy, tyle że zestaw 36 szt.
- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widzę, ze wysiewy w pełni.
Ja zrobię tak jak Wandzia i zaczekam do połowy lutego. Oczywiście przepłaciłam, bo za same krążki z doniczkami torfowymi, bez podstawy zapłaciłam 25zł za 12sztuk
Ja zrobię tak jak Wandzia i zaczekam do połowy lutego. Oczywiście przepłaciłam, bo za same krążki z doniczkami torfowymi, bez podstawy zapłaciłam 25zł za 12sztuk

Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
- lulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Agatko mam nadzieję, że tym razem lobelia poczuje wzrastającą temperaturę za oknem i w końcu wzejdzie
, tak na prawdę, to wcześniej za mało zraszałam krążki, teraz mam konewkę z sitkiem i będę bardziej uważna.
Iwonko krążki przed namoczeniem są trochę większe od pięciozłotówki, potem pęcznieją niewiele zmieniając obwód. Co będziesz wysiewać? 36 szt w szklarence nie było akurat tam. Pakowane po 12 szt widziałam też w LM, ale sądziłam, że w zestawie są nasiona pomidorów
, ciekawe ile tam kosztują
Wando to mój pierwszy rok z wysiewami i na próbę już trochę wysypałam na krążki, ziarenek mam jeszcze sporo
Wczoraj dokupiłam różowy kosmos, ale to do gruntu
Magduś to faktycznie sporo, pierwsze krążki zamówione przez internet kosztowały 17 zł za 36 szt. Muszę jednak przyznać, że ze szklarenką jest dużo wygodniej-jest bardzo poręczna

Iwonko krążki przed namoczeniem są trochę większe od pięciozłotówki, potem pęcznieją niewiele zmieniając obwód. Co będziesz wysiewać? 36 szt w szklarence nie było akurat tam. Pakowane po 12 szt widziałam też w LM, ale sądziłam, że w zestawie są nasiona pomidorów

Wando to mój pierwszy rok z wysiewami i na próbę już trochę wysypałam na krążki, ziarenek mam jeszcze sporo

Magduś to faktycznie sporo, pierwsze krążki zamówione przez internet kosztowały 17 zł za 36 szt. Muszę jednak przyznać, że ze szklarenką jest dużo wygodniej-jest bardzo poręczna

- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Ej, no to takie same mam, a juz myślałam, że jakiem maleństwa.. Na zdjęciu twoje wyglądają na olbrzymy. ja zapłaciłam 33 albo 34 zł. Będę wysiewać lobelię i jakieś jednoroczne pnącze - tunbergię albo nasturcję pnącą. Piszę "albo", bo nie mam ich przed sobą, a któreś to wsadza się wprost do gruntu.
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Wysiewy u Ciebie idą pełną parą. Ja tak ciągle się zastanawiam nad tymi krążkami.
Ale dałaś info, że mają w LM to podjadę to "coś" zobaczyć
Ale dałaś info, że mają w LM to podjadę to "coś" zobaczyć

Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
W LM krazki sa po 11 z groszami za 20 sztuk - pakowane w folie i 12 sztuk w pudeleczku za 14 z groszami. A u mnie w Castoramie 20 sztuk 9 zl z groszami kosztuje. Ja juz pisalam u siebie, jak ktos ma Carrefour-a w poblizu, to niech wstapi zobaczyc, bo u nich te krazki w pudeleczku 12 szt. normalnie po 2 zl sa. U mnie zrobili przecene i po zlotowce byly.
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Magda,co ogólnie bedziesz siała w tych krążkach?U mnie nie ma żadnych marketów ogrodniczych,a w sklepie pewnie bedzie drożyzna.
- Aancyk
- 1000p
- Od: 20 lis 2010, o 17:21
Twoja szklarenka z krążkami robi furorę, ja też się skusiłam ( w Obi 50szt. - 25 zł) ale mam wrażenie że są mniejsze. Na razie posiałam lobelię i pierwszy raz lawendę, zobaczymy czy coś z tego wyjdzie.
- lulka
Iwonko bardzo jestem ciekawa Twoich wysiewów
Ilonko w LM widziałam krążki w szklarence, same krążki były zimą, ale sporo większe-teraz brak
Jula w Warszawie takie promocje chyba bardzo rzadko spotykane
U nas między jednym LM, a drugim i innymi sklepami tego typu jest duża rozbieżność w cenach. Im bliżej centrum tym drożej ofkors
Małgoś wysłałam pw
Aniu na zdjęciu te krążki faktycznie wyglądają na spore, w rzeczywistości są niewielkich rozmiarów. Jak się 2 lata temu wprowadziłam do domku, to kupiłam zestaw z piękną brytwanką i z nasionkami lawendy
, coś wyrosło, ale z pewnością nie była to lawenda. Kiedyś już pisałam o tej mojej przygodzie
. A wcześniej wysiewałaś lobelię? Ciekawa jestem tych naszych forumowych wysiewów 
Ilonko w LM widziałam krążki w szklarence, same krążki były zimą, ale sporo większe-teraz brak

Jula w Warszawie takie promocje chyba bardzo rzadko spotykane

Małgoś wysłałam pw
Aniu na zdjęciu te krążki faktycznie wyglądają na spore, w rzeczywistości są niewielkich rozmiarów. Jak się 2 lata temu wprowadziłam do domku, to kupiłam zestaw z piękną brytwanką i z nasionkami lawendy

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
W sprawie glinki napisałam u siebie 

- lulka
Z tym sianiem na krążkach to istny szał się zrobi... niech no mi tylko nic nie wzejdzie!
Hościsko piękne

Hościsko piękne

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Czekam na efekty 

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Oj z tymi promocjami to tez nie byla bym taka pewna, bo np we Wroclawiu maja lepsze okazje niz u mnie w Legnicy a miasto 7 razy wieksze. A juz takie ceny jak sa u Was na chabazie, to normalnie szok ... jak bylismy w zeszlym roku, to zalowalam ze przyczepki nie mamy, bo bym pare drzew sobie sprawila w Melonie czy kolo Agus chlip-chlip.