Kolorowy świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolorowy świat

Post »

:wink: Podziwiam piękny dojrzały ogród i oczywiscie judaszowca . Ze wzgledu na przemarzanie zrezygnowałam z niego ale podziwiam u Ciebie. Wybieram sie po RH do Pisarzowic na wiosnę bo sprzedawcy u nas nie wiedza co sprzedaja jezeli nie kwitnie a w nastepnym roku sa wielkie "niespodzianki". Podziwiam Lilie nie ustępują tym, które widziałam na wystawie w Rybniku ;:215
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Michał ja mam mało azalii ale rosną przy tujach które są na południowej stronie ogrodu ,jedna wada dla nich za blisko tui posadzone ale plus ciepło w zimie i odczyn im odpowiada w tym jest tylko jeden rodzynek rh i też dobrze się czuje ,one lubią trochę cienia bo wtedy przy ostrym słońcu nie widać na nich przywiędniętych kwiatów ;:3
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
anasstasia
500p
500p
Od: 27 sty 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Great garden. It's very elegant! ;:63

:wit Wielki ogród. Jest bardzo elegancki! ;:63
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=59&t=62905" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 29&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj :wit
pospacerowałam trochę po twoim zielonym skrawku ziemi....zostaję tu.. ;:108 ..działeczka zadbana ,etetyczna,piękne rabaty :wink: Widziałam piękne kępy funki,ja tez je bardzo lubię ;:167 Masz dużo lili i liliowców,tez moje ulubione kwiaty ;:173 a te Twoje azalie piękne i dośc spore, ile już maja latek :?: :?: :?:
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Michale rhododendrony u ciebie powinny czuć się wspaniale,bo lubią zacienione miejsca.Azalie cudne.Moje siedzą w ziemi,niewiele przyrastając, ale na pocieszenie przeczytałam gdzieś,że jak się zadomowią to ruszą z kopyta.Ta zima je oszczędziła to już jest dobrze.Twoje korony mają piękne,ale nóżki gołe ;:204 Podobno dobrze znoszą cięcie,wtedy się zagęszczają,ale ja nie miałabym odwagi ;:185
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witam gospodarza w pięknym ogrodzie.Super zaprojektowany ogród .Mam zapytanie. Przymierzam się w tym roku do zakupu Judaszowca Czerwonolistnego . Powiedz czy warto go mieć w ogrodzie ,jakie lubi mieć warunki ?
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Witaj Michale :wit
Taką jak Twoja pierwsza azalia to mam i wiem że jest dość wyrazista ale ta z drugiego zdjęcia to taka słodziutka i z pewnością dodaje delikatności.Widzę że blisko siebie rosną więc pięknie ogród wzbogacają!
Już czekam na kolejne widoczki :)
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Nie wiedziałam,że są judaszowce czerwonolistne :shock: Mój ma zielone,jesienią przebarwiają się na żółto.
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Michal M
200p
200p
Od: 8 sty 2013, o 09:04

Post »

Witaj Ewo :wit , judaszowiec lubi przemarzać, u mnie rośnie w miejscu, gdzie panuje wyjątkowy mikroklimat i chyba dlatego rośnie :D , ja też wybieram się po rh do pisarzowic (a przy okazji pewnie jeszcze coś innego dokupię :D )

Marysiu, moje azalie nawet całkiem ładnie kwitną, ale krótko, i często przy ostrym słońcu kwiaty więdną, ale cały czas mam nadzieję, że jak się bardziej rozrosną i rozbudują swój system korzeniowy to będzie lepiej :)

Witaj anasstasia :wit

Witaj Aniu, cieszę się, że mnie odwiedziłaś :D najstarsze azalie są u mnie od ok. 12 lat pozostałe od 7 lat. Miałem kiedyś jeszcze rh ale złapały fytoftorozę, i z 6 egzemplarzy zostały tylko dwa białe :( .

Mirko , kiedyś przy koszeniu trawy odłamała się jedna całkiem spora gałązka azalii, w jej miejsce wyrosły 4, ale nie mam sumienia, żeby je przycinać...

Witaj Alu, podobnie jak Mirka, nie wiedziałem, że są czerwonolistne judaszowce..., judaszowiec lubi przemarzać, dobrze, jeśli znajdziesz dla niego w swoim ogrodzie zaciszne i słoneczne stanowisko, mój rośnie przy południowej ścianie domu, ziemię przykryłem czarną folią ogrodniczą i obsypałem żwirkiem. Na zimę zabezpieczam trochę pień gałązkami świerkowymi.

Witaj Kasiu :wit , czekam niecierpliwie, aż moje azalie się rozrosną i stworzą gęsty szpaler, to byłby dopiero efekt :D
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Michale zaznaczam swój pobyt u ciebie i uciekam przeglądać wątek masz bardzo piękny ogród
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Michal M
200p
200p

Post »

Witaj Ulu :wit
Michal M
200p
200p

Post »

Dzisiaj zdjęcia przedstawicieli (zdecydowanie zbyt skromnej kolekcji) moich liliowców:

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Michał liliowce piękne .
uwielbiam azalie i rododendrony , mam dopiero z 5 lat swoje kupowałam bardzo małe , jesienią musiałam znaleźć im inne miejsce bo zrobiło się im zbyt ciasno .
Michal M
200p
200p

Post »

Witaj Geniu, 2 ostatnie liliowce to nabytki zeszłoroczne, bardzo mi się spodobały, miałem nadzieję zamówić sobie w tym roku w Lilypolu kilka nowych odmian, ale akurat w tym roku nie ma ich w ogóle w ofercie :(
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Michał masz tylko te 3 liliowce ?

Szkoda że wiosną nie mają liliowców , jesienią to czasem już zbyt późno na sadzenie i wiosną gniją.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”