Witaj
Ewo 
, judaszowiec lubi przemarzać, u mnie rośnie w miejscu, gdzie panuje wyjątkowy mikroklimat i chyba dlatego rośnie

, ja też wybieram się po rh do pisarzowic (a przy okazji pewnie jeszcze coś innego dokupię

)
Marysiu, moje azalie nawet całkiem ładnie kwitną, ale krótko, i często przy ostrym słońcu kwiaty więdną, ale cały czas mam nadzieję, że jak się bardziej rozrosną i rozbudują swój system korzeniowy to będzie lepiej
Witaj
anasstasia
Witaj
Aniu, cieszę się, że mnie odwiedziłaś

najstarsze azalie są u mnie od ok. 12 lat pozostałe od 7 lat. Miałem kiedyś jeszcze rh ale złapały fytoftorozę, i z 6 egzemplarzy zostały tylko dwa białe

.
Mirko , kiedyś przy koszeniu trawy odłamała się jedna całkiem spora gałązka azalii, w jej miejsce wyrosły 4, ale nie mam sumienia, żeby je przycinać...
Witaj
Alu, podobnie jak Mirka, nie wiedziałem, że są czerwonolistne judaszowce..., judaszowiec lubi przemarzać, dobrze, jeśli znajdziesz dla niego w swoim ogrodzie zaciszne i słoneczne stanowisko, mój rośnie przy południowej ścianie domu, ziemię przykryłem czarną folią ogrodniczą i obsypałem żwirkiem. Na zimę zabezpieczam trochę pień gałązkami świerkowymi.
Witaj
Kasiu 
, czekam niecierpliwie, aż moje azalie się rozrosną i stworzą gęsty szpaler, to byłby dopiero efekt