Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 23:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie
cudna tęcza i ja nigdy o tej porze roku nie miałam okazji jej podziwiać
- Darmokot
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu w grudniu burzy nie widziałem, pamiętam natomiast jak w 2007 w styczniu były burze,bardzo podobał mi się tamten miesiąc. Dziś również miałem ciekawy widok. Pierwszy raz widziałem Księżyc wschodzący od samego początku. Księżyc wyłania się zza Gór Świętokrzyskich, które są oddalone około 50 km w linii prostej.

Zdjęcia nie są dobrej jakości ale panował mrok i lepiej ich się nie dało zrobić. Łuk ze świateł po lewej stronie Księżyca to nowa obwodnica oddana do użytku 2 tygodnie temu a między obwodnicą a Księżycem widać kościół cysterski

Zdjęcia nie są dobrej jakości ale panował mrok i lepiej ich się nie dało zrobić. Łuk ze świateł po lewej stronie Księżyca to nowa obwodnica oddana do użytku 2 tygodnie temu a między obwodnicą a Księżycem widać kościół cysterski
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Piękne widoki
Najpierw tęcza w grudniu a teraz wschód księżyca.
W tych dniach to chyba jakaś pełnia była czy co, bo księżyc świecił w nocy jak latarnia wysoko na niebie.
Wokół mojej działki są już inne domy i ogrody a wokół jeszcze lasy i z parteru trudno o takie widoki.
A Twoim kotom chyba się wszystko podoba, skoro nie zgłaszały żadnych postulatów.
Moja też milczała jak zaklęta.

Najpierw tęcza w grudniu a teraz wschód księżyca.

W tych dniach to chyba jakaś pełnia była czy co, bo księżyc świecił w nocy jak latarnia wysoko na niebie.
Wokół mojej działki są już inne domy i ogrody a wokół jeszcze lasy i z parteru trudno o takie widoki.
A Twoim kotom chyba się wszystko podoba, skoro nie zgłaszały żadnych postulatów.

Moja też milczała jak zaklęta.

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ale Ci się udało zrobić zdjęcia! super. Kiedyś widziałam taki księżyc w nocy miał kolor słońca. Wczoraj wieczorem księżyc był bardzo jasny, ale w nocy zakryły go chmury, dzisiaj też było wszystko widać w ogrodzie i gwiazdy piękne - zobaczę jak będzie w nocy, bo zawsze jak pełnia to świeci mi w oczy.
- Darmokot
Koty ciągle biegają za nogami, jak wychodzę z domu to lecą na dwór , jak wracam one również wracają, jakieś takie pobudzone są.
Pełnia chyba była dziś o 11:22 bo widziałem, że ktoś w wątku Pat tak pisał. Bardzo lubię pełnię, śpi mi się wtedy najlepiej,nigdy wtedy nie mam snów (i bardzo dobrze bo najczęściej śnią mi się głupoty) i czuje jakby mnie ładowała jakaś pozytywna energia.
Pełnia chyba była dziś o 11:22 bo widziałem, że ktoś w wątku Pat tak pisał. Bardzo lubię pełnię, śpi mi się wtedy najlepiej,nigdy wtedy nie mam snów (i bardzo dobrze bo najczęściej śnią mi się głupoty) i czuje jakby mnie ładowała jakaś pozytywna energia.
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Niesamowity księżyc. Nie często udaje się zobaczyć takie cuda. Wiele lat temu, w marcu, nad morzem widziałam tak wielki, że aż nierealny księżyc. Niestety nie miałam czym zrobić zdjęć
Do Buska swego czasu jeździłam dość regularnie. W Jędrzejowie też byłam. Jednak największe wrażenie zrobił na mnie Ogród na Rozstajach. Byłam tam 2 razy. Ostatnio w zeszłym roku.

Do Buska swego czasu jeździłam dość regularnie. W Jędrzejowie też byłam. Jednak największe wrażenie zrobił na mnie Ogród na Rozstajach. Byłam tam 2 razy. Ostatnio w zeszłym roku.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Coś w tym jest, moje koty ostatnio biegają tam i z powrotem. Ciągle staję przy drzwiach i albo wpuszczam, albo wypuszczam je na dwór 

- Darmokot
Czy Wam też skasowało poprzednie wpisy? u mnie ostratni jest z 28 grudnia z 23:07 a wszystkie nastepne skasowali. A przy wchodzeniu na stronę forum wyskoczyło logowanie, takie jakbym wcale nie był zarejestrowany na tej stronie
- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
Właśnie też to zauważyłem i też się musiałem zalogować.
- Maska
- Kontakt:
Michale, obydwa moje nowo otwarte wątki przepadły. Wyobrażasz sobie moje zdziwienie jak wchodzę we własny wątek jeden , drugi a tu pisze że nie ma wątku, aż komputer resetowałam. Wczoraj ktoś pisał, że na nowy rok będzie nowa część i będzie tylko nie 6 a piąta
- Darmokot
Marysiu to ja pisałem że do końca styczna pewnie powstanie 6 część. Mogli wcześniej jakoś uprzedzić że będą problemy (o ile to dało się przewidzieć) to byśmy 2 dni nic nie pisali
- Maska
- Kontakt:
A tak to ja musiałam dwa razy tworzyć - no cóż 

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Ależ mnie wciągnął Twój wątek
Zamiast grzecznie spać, to w nocy grasowałam u Ciebie
Fajne, swojskie rośliny
A zmiany
Chetnie wezmę od Ciebie namiary na tą szkółkę, z której pochodzi gro Twoich roślin, bo jak rozumiem to sklep internetowy. Opole jest niedaleko, a Twoje sadzonki nie tylko wyglądały solidnie, ale także pięknie się rozrosły. Na pw?

Fajne, swojskie rośliny

Chetnie wezmę od Ciebie namiary na tą szkółkę, z której pochodzi gro Twoich roślin, bo jak rozumiem to sklep internetowy. Opole jest niedaleko, a Twoje sadzonki nie tylko wyglądały solidnie, ale także pięknie się rozrosły. Na pw?
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Trzeba zacząć od nowa
Wyglądałam dziś już na dwór-wieje mroźny wiatr. Chciałoby się powiedzieć-śniegu, wróć.

Wyglądałam dziś już na dwór-wieje mroźny wiatr. Chciałoby się powiedzieć-śniegu, wróć.
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
A czy można prosić o powtórkę tych księżycowych zdjęć? bo chyba też zeżarło, a były niesamowite!