Ogród w dolinie część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w dolinie część 3

Post »

Aniu, zastanawiałam się, gdzie się podziałaś. A tu nowa część . Przeglądałam cały watek. Twój tunel jest bliski mojemu dawnemu marzeniu (dom zasypany po dach) :;230 Róże nazwane czy nie - śliczne. Podziwiałam , że jeszcze tyle kwitnie, a potem
imponujący efekt masakry. ;:oj Twoja Vanilla ma jakby inny kształt kwiatostanu? Moja ma 2 kwiaty, ale takie jak u Szmitow.
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak zabezpieczyłaś tzn.czym chryzantemki ,bo ja właśnie myślę co będzie najlepsze
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Aniu (wielkakulka)! Pies ma już rok, więc to już nie szczeniaczek. Ale jest utulny i radosny> Na prawdę kochane zwierzę ;:167
Majeczko! Nasz Kotlecik mimo, iż mieszka z nami raptem półtora tygodnia już czuję się u siebie. Powoli także poznaje teren. W ogrodzie bardzo mu się podoba. Na szczęście odwiodłam go od posikiwania na iglaki. W ogóle nie załatwia się w ogrodzie, ale to łączy się z koniecznością wyjścia na psacer trzy razy dziennie. Coś za coś :D Co do róż, masz 100% racji - jak patrzę na nie nie mogę uwierzyć, że są z mojego ogróka. Najpiękniej pachnie Charles de Gaulle ;:173
Przemku! Charles de Gaulle ma wiele zalet, w tym zapach. Tyle, że nie najlepiej znosi deszcze. Kwiaty na deszczach nie są już aż tak piękne. Ale to chyba jedyna wada... Faktycznie u mnie jeszcze kwitnie co nieco, ale po dzisiejszym ochłodzeniu i zapowiadanych opadach śniegu to 'ostatnie podrygi ginącej ostrygi' ;:224
Miłko (taka sobie)! ;:196
Igorze! Ale to miłe, że tak o mnie mówisz ;:197
Jacku! Cieszę się, że Ci się podoba :) Szkoda, że nie czujesz, jak pachnie!
Teresko! Bardzo Ci dziękuję, również w imieniu Okiego ;:168
Magdo (mig131)! Ależ to jest mały, biały pies. Oki to chłopiec :wink: A hortensja zrobiła mi taką niespodziankę.
Geniu! Mnie także było żal, ale u nas ma być taka pogoda, że na pewno by padły. A tak pocieszą oczy jeszcze parę dni :
Magdo (lulka)! Na końcu ulicy mieszka biszkoptowy labrador i ... nie znoszą się z Okim. Od pierwszego wejrzenia :;230 Może jest w tym coś? Za bukiet dziękuję!
Elu (tija)! Witam nowego gościa :wit To u Was spadło tyle śniegu, że zasłoniło opadłe liście??? U nas co spadło to zaraz się stopiło. Zobaczymy, co będzie w nocy. Dziękuję i w imieniu moich róż oraz chryzantem, ale także Kotlecika.
Moniu! Justynko! Nie zdążył jeszcze zakosić żadnego kotleta. W sumie to kolega mojej córki tak na niego mówi. Mnie się spodobało. Widzę, że Wam także...Jestem pewna, że on także nie ma nic przeciwko tak smacznemu imieniu :wink:
Marysiu (Maska)! U nas padał, ale zaraz stopniał. Jeśli rano będzie - zrobię zdjęcia! Ogrzewany nie jest, ale ja chucham i dmucham, by wszytsko ładnie rosło. Może dlatego?
Gosiu (Nutka81)! Słodki kotlet - niezły oksymoron ;:180
Kubasia! Prawda jest taka, że skutecznie zaraziłaś mnie hoyomanią ;:224
Moniu! Iglaków nie planowałam, ale ... Sama wiesz, jak to jest! Stanowią trzon nowej, planowanej na wiosnę rabaty. Fajnie, że hoyka Ci się podoba!
Adriano (gencjana)! Tak jakoś wyszło ;:131 DOm zasypany był niemal po dach. Było pięknie. Tylko to odśnieżanie ;:oj Moja Vanille miała dobre oznaczenie i mam nadzieję, że to nie pomyłka ;:185 Może kwiaty są takie, bo tak późno się wzięła za kwitnienie? Oby, bo liczyłam w przyszłym roku na takie kwiatostany, jak u Aguniady, czy właśnie Schmita... Teraz będę się martwić ;:145
Dorota (dorcia 7)! Pytałam o młode sadzonki chryzantem (bo i takie mam) i poradzono mi, bym je okryła stroiszem. Użyłam dolnych gałęzi ze świerka serbskiego. Liczę, że będzie to skuteczne.
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

A wiesz czym to się kończy ;:224 brakiem pieniędzy i miejsca :;230 :;230 :;230 moje nowe chciejstwo hoja praetori :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przyjdzie mi się Kubasiu z tym zmierzyć :wink: Praetori CUDO. Mogłabyś kiedyś wypisać, jakie już masz ;:173
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To jest część hoyek w hydro:hoja Latifolia, hoja Caudata, hoja sp Jasper Blink, hoja chouke, hoja fitchii, hoja rotundifolia vel square, hoja surigaoensis, hoja glabra, hoja meredithii green, hoja Kerri wariegata, hoja Pasychada, hoja Chiang Mai, hoja Macrophyla Snow Queen, hoja Golden Eye, hoja curtisii small leaf, hoja sulawesii 8898, hoja retusa, hoja lacunosa eskimo, hoja obscura, hoja curtisii big leaf, hoja lacunosa royal flush,hoja lacunosa thailand, hoja linearis.

W ziemi mam multiflorę i carnosę tricolor.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:oj ;:oj ;:oj ;:oj ;:oj
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A to tylko część :;230
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu :wink: to, że kwitnie Polish Spiryt jestem w stanie zrozumieć (bo u mnie też kwitnie :;230 ),
ale jak Ci się udało zmotywować do kwiatów JP II to już dla mnie całkiem zagadka. :lol:
Mój od razu padł i już nie odrósł po zimie. ;:131
Piesek ma taką słodką niewinną mordeczkę i te oczęta .... ;:oj
Piękny różany bukiet. ;:138 Moje róże jeszcze na krzewach, ciekawe ile z nich zachowa formę do jutra ?
U nas też zrobiło się zimno, mokro i coś, jakby śnieżek chciał prószyć. ;:202
Miłego weekendu :wit
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Mój Jan Paweł nie kwitł przez całą wiosnę i lato, dopiero teraz raczył - trzema kwiatami. Ładna bestyjka z niego, kupiłam w LIdlu i nawet się dziwię, że zgadza się odmianowo.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

a ja z powojnikami będę szaleć od wiosny a teraz napawam si,e waszymi cudnościami :D
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Aniu, piękny bukiet różany, ciekawa jestem czy uda Ci się przed mrozami posadzić różyczki na które czekasz, ja też nie dostałam jeszcze zamówionych, Okiemu chyba trochę łzawi lewe oczko, czy mi się wydaje?, ja swoim w takim wypadku przecieram wacikiem umoczonym w esencji herbacianej, pomaga.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Jakiego masz cudnego kejtra! Te oczęta ;:oj , takim niczego się nie odmówi...
Powiadasz, że u Ciebie padał już śnieg.. hmm, widać zima się zbliża wielkimi krokami...
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Kontakt:

Post »

No cóż też mam taką różę, która w złych warunkach traci swoją piękność. Niestety po dzisiejszych przymrozkach niedługo trzeba będzie ocieplać roślinki i na tym byłby koniec prac ogrodowych i będziemy czekać na wiosnę i pierwsze kwiaty
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Aniu psina super taka ruchoma "dekoracyjna podusia" do głaskania, różany bukiecik cudeńko a powojniki powalające ja u siebie mam już tylko bylinowe reszta wymarzła
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”