Moje storczyki - Cytryna24
- cytryna24
- 200p
- Od: 13 lip 2012, o 21:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje storczyki - Cytryna24
Dzięki Ewelina
Był taki tylko jeden. Poza tym był duży wybór i widać że świeża dostawa bo storczyki w świetnej formie.

- 3velyna
- 500p
- Od: 21 mar 2012, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja jeszcze nie mam nic poza falkami, ale jak tak patrze..
to kusi, oj kusi.. 

Pozdrawiam! Ewelina
Uczę się być >dobrą< fal-mamą :) Dopiero zaczynasz? Chętnie POMOGĘ !
Zapraszam do obejrzenia moich storczyków ? mini w szklarence ?
- polikola
- 500p
- Od: 16 maja 2012, o 15:31
piękne storczyki, nowość cudna, nie widziałam jeszcze takiej
Pozdrawiam - Paulina
Moje parapetowce (także storczyki) Mój ogród
Moje oferty kupna / sprzedaży /wymiany
Moje parapetowce (także storczyki) Mój ogród
Moje oferty kupna / sprzedaży /wymiany
- cytryna24
- 200p
No to najwyższa pora się skusić
Ja stałam i stałam przed tym regałem pełnym pięknych storczyków i nie mogłam się zdecydować. Wybór padł na tego bo takiego jeszcze nie widziałam. I był jedyny taki w tym gąszczu 

- 3velyna
- 500p
- Od: 21 mar 2012, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W końcu przyjdzie czas, że wpadnie mi w ręce taki okaz jak Twój i nie będzie innej opcji poza 'kup teraz'
Twój jest naprawdę wyjątkowy
W ogóle te pąki.. całkiem inne niż falków, a kwiatki można powiedzieć w miarę podobne, fantastycznie to wygląda 

Twój jest naprawdę wyjątkowy

Pozdrawiam! Ewelina
- cytryna24
- 200p
On jest przepiękny. Zdjęcie nie oddaje jego urody 
Pora na Ciebie. Szukaj okazu dla siebie

Pora na Ciebie. Szukaj okazu dla siebie

piekne dendrobium phal:) gratuluje zakupu.strasznie mi sie podobaja dendrobia
- deszczowka79
- 200p
- Od: 14 lis 2011, o 10:21
witam
dendrobium phalaenopsis cudny .........kusi oj kusi

dendrobium phalaenopsis cudny .........kusi oj kusi

- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
Witaj
Śliczne kwiaty! Czy od dawna posiadasz Dendrobium Phalaenopsis? Ja zamówiłam niedawno przez all* i niestety żółkną liście
Wiem, że na starej pseudobulwie storczyk ma takie prawo, ale żółkną tez na młodych pseudobulwach.. Czy miałaś może taki przypadek? Podejrzewam, że zbyt długo miał sucho, albo przemarzł w drodze, mam nadzieję, że to żaden grzyb.. póki co czekam, może potrzebuje czasu na zaaklimatyzowanie się 
I bardzo, ale to bardzo zazdroszczę Phal. liodoro

Śliczne kwiaty! Czy od dawna posiadasz Dendrobium Phalaenopsis? Ja zamówiłam niedawno przez all* i niestety żółkną liście

I bardzo, ale to bardzo zazdroszczę Phal. liodoro

- cytryna24
- 200p
Dziękuję Kasiu, dziękuję Jolu
Dufin to Dendrobium kupiłam dwa tygodnie temu. Było i jest ładne i zdrowe. Już się chyba zaaklimatyzowało. Stoi na honorowym miejscu
Poza tym mam dwa Dendrobia nobile i one też bardzo ładnie rosną. Jedno nawet kwitło mi jesienią mimo tego, że to dopiero keiki i miałam je wtedy kilka miesięcy. A może wstawisz u siebie w wątku zdjęcia tego Dendrobium ? Sprawdzałaś korzenie ? Może warto ? Ja zazwyczaj zaraz po kupieniu przesadzam rośliny. Chociaż tego Dendrobium nie przesadziłam bo ma takie piękne kwiaty, że boję się go ruszyć. Ale jak tylko przekwitnie to od razu je przesadzę.
Chyba niewiele pomogłam ale mimo wszystko chętnie zobaczę Twoją roślinę

Dufin to Dendrobium kupiłam dwa tygodnie temu. Było i jest ładne i zdrowe. Już się chyba zaaklimatyzowało. Stoi na honorowym miejscu

Chyba niewiele pomogłam ale mimo wszystko chętnie zobaczę Twoją roślinę

- Dufin
Niestety nie zabrałam aparatu a telefon tez zostawiłam na mieszkaniu studenckim
teraz jestem w domu i tutaj zamówiłam moje D. phal
Jeśli będę miała okazję, na pewno zrobię fotki i wrzucę o ile będzie jeszcze co fotografować :/ a gdzie kupiłaś swój okaz jeśli można wiedzieć? Ja nie mam szczęścia do innych niż hybrydy Phalaenopsis w sklepach.. czasem cambria czy miltonia ale nic więcej :/ Może dlatego, że nie często zaglądam do większych sklepów, nie po drodze mi
a do internetu się chyba zrażam.. Nie sprawdzałam korzeni bo w sumie widzę je bez wyciągania doniczki, jest ich dużo i są białe, a nie chcę pogorszyć sytuacji.. wydaje mi się, że problem leży gdzie indziej.. no cóż, może stara pseudobulwa po prostu zrzuca liście a młodym zżołkły bo musza się zaaklimatyzować 

- cytryna24
- 200p
Myślę, że jednak warto przesadzić roślinę. One są bardzo często na początku sadzone w mchu sphagnum a jak podrosną to z tym właśnie mchem przesadzane do większej doniczki z klasycznym podłożem (jeśli mogę się tak wyrazić
) Przez ten właśnie mech korzenie w środku doniczki mogą gnić bo on chłonie wodę jak gąbka. Tyle z moich rad. A opieram je na moim, niewielkim - ale jednak - doświadczeniu. Miałam już rośliny które właśnie tak zaczęły gnić. Poza tym myślę, że jeśli wrzucisz zdjęcie i poprosisz o pomoc to ktoś zdecydowanie bardziej doświadczony ode mnie na pewno Ci pomoże 
A moje Dendrobium kupiłam w Ikei w Porcie Łódź. Była to z pewnością świeża dostawa bo wszystkie storczyki były w świetnym stanie.
Życzę Ci powodzenia. Będę śledzić Twój wątek i podglądać postępy

A moje Dendrobium kupiłam w Ikei w Porcie Łódź. Była to z pewnością świeża dostawa bo wszystkie storczyki były w świetnym stanie.
Życzę Ci powodzenia. Będę śledzić Twój wątek i podglądać postępy

- Dufin
Dziękuję
Akurat skończyła mi się kora
ale może dam radę do jutro dokupić i zrobię tak jak mówisz, chodź jak tak na niego patrzę to wygląda jak 7 nieszczęść.. No ale chyba nic już nie tracę
Zdjęcia raczej szybko nie zrobię
Napisałam do sprzedawcy z zapytaniem co o tym myśli, w sumie miał same pozytywy, więc może faktycznie przemarzła.. no nic dziękuję bardzo za chęci, co będzie to będzie ;)
Ale Twoje Dendrobium jest naprawdę piękne, chyba się w końcu wybiorę do tej Ikei bo tyle osób zachwala
Nie mam tam niestety po drodze i muszę się przetargać przez cały Kraków, więc mi się nigdy nie chce
Poza tym ciężko tam wejść i kupić tylko to po co się przyjechało

Ale Twoje Dendrobium jest naprawdę piękne, chyba się w końcu wybiorę do tej Ikei bo tyle osób zachwala

- cytryna24
- 200p
Daj znać co i jak, jak już przesadzisz.
A do Ikei też nie mam po drodze. Jadę czasem jak mam trochę kaski i chcę zrobić sobie przyjemność (nie jest to zbyt częste
) Poza tym w LM kupuję podłoże więc dwa w jednym i nie muszę specjalnie jeździć do Łasku. A jeśli chodzi o zakupy przez internet to już też się "przejechałam". Kupiłam na all ... Brassię ze zgniłymi wszystkimi korzeniami ... Mimo wszystko dostała szansę i odżywa ale jeszcze długa droga przed nią.
A do Ikei też nie mam po drodze. Jadę czasem jak mam trochę kaski i chcę zrobić sobie przyjemność (nie jest to zbyt częste

- cytryna24
- 200p