Lato w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Lato w wiejskim ogrodzie

Post »

;:3
No popatrzcie, a u mnie był naprawdę piękny dzień z temperaturą gdzieś ok. 23 - 24 st. Bez deszczu!!!
Za to z ogromną ilością wiśni :shock:
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marzenko to "na ramiączkach" ja już od rana nie próbowałam wyjść. Ja na razie okno przymknęłam. W nocy też było zimno, wiem że się przykrywałam dość szczelnie.

Halinko nie wiem czy zapoznałaś się z moimi roślinami, bo ja akurat nie mam wielu z Twoich chciejstw, orliki z nasion nie powtarzają cech
Helenko rano było całkiem znośne, a potem się rozpadało i błyskawicznie zrobiło się zimno
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Witam przybiegłam zobaczyć co dzieje się w wiejskim ogródku...w dzień było znośnie a teraz pada...
...nie widzę bukietu ...mój już nie do pokazywania dwa dni i po nim...
...nic nie piszesz o kurkach :) nadal bunt jajowy :?:
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Misiu mój bukiet wczorajszy panowie od remontu zmienili na wiechę , bo pierwszy etap zakończony.
Tak pada i ochłodziło się bardzo. Jedną kurkę niestety straciłam. Nie tylko ja u okolicznych pań każda ma jakąś stratę . A w ogóle to jaj mam zatrzęsienie i zaopatruję moje dzieci a i sąsiadowi coś się skapnie.
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam w sobote rankiem,pochmurno i zimno,czeka mnie pracowity dzień. Mam nadzieje że dam rade. Moje pomidory w takiej samej fazie wzrostu jak Twoje , mam nadzieje że będzie coś na ząb .Piękne liliowce szkoda że ja nie mam miejsca muszę zadowolić się 2 sadzonkami. Miłego dnia ;:3 ;:167
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

Sosenki4, Maska bo wczoraj rano było tylko 10 stopni. Nie dziwię Wan się. Ja szybko wskoczyłam do samochodu i było ok.

Co prawda orliki wysiane, rzeczywiście nie trzymają kolorów, ale fajnie jest je obserwować. Moja teściowa miała kilka odmian orlików w może 3-4 kolorach (różowo-fioletowych). Moja córka ze swoją kuzynką (lat 5-10) uwielbiały nasiona orlików (taki wiekszy maczek) i zbierały je całe lato do słoika. A potem rozsiały po całym ogrodzie. Niektóre przepadły pod kosiarką, ale inne wyrosły w nieoczekiwanych miejscach i maja tak różne kolory (poza ciepłymi kremami, oczywiscie), że chodzimy teraz i przygladamy się tej różżnorodnosci, Bo orliki raz posiane okazały się w niektórych miejscach trudne do pozbycia.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Irenko coś na ząb jak jest kawałek gleby to musi być, nie wyobrażam sobie bez pomidorka, cukinii czy dyni. A liliowce widziałam na FO miniaturowe są śliczne i mniej miejsca zajmują.
Aniu jak zaczynałam przygodę, najpierw z działką, to bardzo spodobały mi się orliki i dostałam od znajomej, ale dała taką ręką, że nie kwitły wcale (zresztą parę rzeczy od niej dostałam i kiepsko rosły). W następnym ogrodzie wysiałam i dostałam od kogoś innego sadzonkę i się zaczęło. Teraz już są zawsze ze mną. W tym roku rozsiały się jak piszesz w różnych miejscach ale je zostawiam , może tylko z grządek je usunę. I zaczęło się rozdawanie!
Ewa05
500p
500p
Od: 13 lut 2011, o 14:25

Post »

Czy czosnek zimuje w gruncie?
Pozdrawiam Halina
Moje wiejskie rabatki
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

W Górkach dzisiaj dosyć przyjemnie.Nie ma słońca, ale jest ciepło.Niestety muszę siedzieć w domu bo znowu jadę na antybiotykach.Wczoraj zafundowałem sobie bańki na plecach i dzisiaj wyglądam jak biedronka.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Basiu ja nie mam czosnku na zbyciu, to Halinka złożyła u mnie zamówienie, ale nie zapoznała się nawet z moimi możliwościami. W jesieni nakupowałam cebulowych w takiej firmie. Lilie nie te które chciałam, czosnki w połowie nie wyszły, może to sprawa nornic. Zebrałam nasiona c.karatawskiego i zobaczymy czy coś wyrośnie. Jeszcze nigdy nie siałam.
Ewa05 tak zimuje w gruncie
Jureczku tak to jest jak się nie wyleczy do końca zapalenia oskrzeli. Tylko teraz już dokończ leczenie a nie leż na grządkach jak poprzednio!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Za oknem szaro i bardzo wieje, ale udało mi się parę rzeczy zrobić. Ukopałam chrzan na moim dzikim polu, bo ogórki już zaczynam zbierać i zacznę kisić. Wyrwałam trochę trawy, która rosła nie tam gdzie trzeba. Nornice strasznie głodne, sieją spustoszenie na grządkach. Kolejny karczoch wyjedzony od spodu, wygląda jakby cierpiał na brak wody, wciągnięta pod ziemię nać selera, bo korzeń całkowicie wyżarty. Wykopałam cebule tulipanów i zostały na grządce to co młodsze wygryzione już na powierzchni.
Obrazek a to na rozweselenie! Obrazek
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Marysiu, mówię Ci, posiej sobie jako poplon gorczycę i zostaw na zimę - przynajmniej tu, gdzie masz warzywnik. Nornice się wyniosą i w przyszłym sezonie będziesz miała spokój. U mnie tak było.
Oczywiście nadal je mam w ogrodzie, ale z warzywnika się wyniosły.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No dobrze tak zrobię już na części gdzie "posprzątałam z pola" mogę posiać. Siałam kiedyś, ale to było 3 lata temu i już zapach się ulotnił. Pada!
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Mario może zamawiałyśmy w tej samej firmie bo mnie wyszło 1/4 czosnków i to lilipucich ;:222
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Mario piekne lilie... ach ja jutro jadę na wystawę lili.... to sobie choć pooglądam, bo u mnie, to jeszcze malutkie :tan
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”