Pod Jesionem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Jesionem

Post »

Ciąg dalszy mojego ,,liliowego" szaleństwa:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Muszę tylko dbać, żeby mi nornice i robale ich nie zjadły ;:14
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

I koniecznie zrób zdjęcia jak zakwitną:). Zapomniałam napisać jeszcze o super ujęciu wiatraczka i o samosiejkach, które u mnie też są wszędobylne:). Nawet śród pomidorów w folii rosną i kwitną bratki, ostróżki jednoroczne, maczki kalifornijskie czy tytoń ozdobny:). Jak się tam dostały nie wiem, ale nie mam serca wyrwać:). Przynajmniej kolorowo jest:).
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Poszukam na razie starych z poprzedniego roku, nie były aż tak okazałe, ale niewiele mniejsze. ;:3
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Renatko ale masz piękne lilie, a ile różnych kolorów. Spodobało mi się też hebe, próbowałam kiedyś u siebie ale wymarzło. Cynie też polubiłam niedawno!
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Marysiu ! Widziałaś ile ludzi się martwiło? Cieszę się, że się znalazłaś cała i mam nadzieję zdrowa ;:168 .
Hebe ma problem z mrozem, ale co tam. Tylko w zimę nie mam gdzie trzymać, bo równie mocno szkodzi jej brak światła słonecznego.
Lilie dopiero zaczynają kwitnąć i mam nadzieję, że będą kwitły długo. :heja
Nie mam specjalnych rarytasów, ale i na to przyjdzie pora, te co są oko ludzi cieszą, a oto chodziło.
Obrobię się z robotą i polecę do Ciebie. :D
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Renatko opowiem ci fajną historię z nornicami,fakt autentyczny,a nawet tegoroczny.Sąsiadka mojej mamy miała prawdziwą plagę tych szkodników.Mama wyczytała gdzieś i poradziła sąsiadce,żeby do norek włożyła trochę ludzkich włosów to się wyniosą.Sąsiadka poprosiła o pomoc fryzjerkę i napchała tych włosów gdzie się tylko dało.Zadziałało ;:138 ;:138 ;:138 Wszystkie nornice wyniosły się...prosto do ogródka mojej mamy :;230 :;230 Tak,że sposób jest sprawdzony i godny polecenia zwłaszcza jeśli nie przepadasz za sąsiadami ;:224 Mama nie udziela już dobrych rad :;230 :;230

Pozdrawiam-Bejka
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj! Cieszę się, że jesteś!
Słyszałam już o włosach i może spróbuję, bo już sił mi brak. Miejscami trawa wisi w powietrzu, a skalniak to one traktują jako swoją spiżarkę, a miałam tam tyle tulipanów... Parę lat temu była taka plaga, że chodziły stadami w biały dzień, ale wtedy tylko Nornix zadziałał, a teraz nic... ;:14
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie plagą są krety i obawiam się,że będę musiała je polubić.Nawet jak pozbędę się swoich to z łąk od sąsiadów przyjdą następne.Walka z wiatrakami ;:223 Zdumiało mnie tylko to że w tym roku skopał mi cały czosnek ;:202 ;:202 ;:202 i zrył pomidory w foli ;:145 ;:145 ;:145 Moja tolerancja też ma granicę :evil: :evil: :evil:

Bejka
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bejka Ja też mam jednego amatora, który ryje ustawicznie w tunelu pod pomidorami, a ja jak głupia chodzę i ugniatam ziemię, bo szkoda mi krzaczków. Czasem jak mnie złość chwyci to leję mu wody wężem, ale to takie moje złoszczenie, bo jemu się krzywda nie dzieje :;230
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A żeby nie było, że tylko kwiatki:
Królestwo H - tunel z pomidorami (ok. stu krzaczków jest do obrobienia, a ja mu jeszcze sałatę tam wciskam)
Obrazek

Ogóreczki przymarzły nam odrobinę, ale teraz dzielnie ruszyły.
Obrazek

Mietelnik samosiejka wśród buraczków
Obrazek

Buraczki już jako takie, ale marcheweczka maleńka, a pietruszki to nie ma co pokazywać.
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie leje a zielsko rośnie po pas ;:145 Dołączam do klubu tych co już nie wyrabiają ;:223 ;:223 i nie ogarniają ;:223 ;:223 Dobrze,że jest FO

:wit Bejka
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Słonko! Tylko spokój może nas uratować (i FO) ;:196
Ja byłam taka dumna, bo większość miałam opieloną, a wczoraj jak przeszłam po ogrodzie, to włosy mi się zjeżyły na głowie - BUSZ zielska.
Moja koleżanka z pracy ma świetnie rozwiązany temat. Warzyw prawie nie ma, a reszta przykryta agrowłókniną i zasypana grubo (bardzo grubo!) korą. Trzeba nadal coś niecoś przy tym zrobić, ale nie tyle co u nas.
U mnie się to nie sprawdza, bo mam za dużo nornic, kretów, kotów (2+2+UFO) i psów (2), które niszczą to intensywnie. ;:223
A do tego dochodzi moja miłość do samosiejek (a przecież po włóknina nie wyrosną)...
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gdzieś na FO przeczytałam,że ogród bez warzywnika jest jak dom bez kuchni i pod tym się podpisuję :uszy Wojna z perzem drugi rok-2:0-dla perzu oczywiście,ale chemii nie kupię !Uparłam się i już!

:wit -Bejka
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z perzem jedyny sposób, poza chemią to systematyczne wybieranie tych białych kłączy, mozolna praca. Ja mam problem z kilkoma innymi chwastami o tym samym działaniu co perz, tragedia. ;:223
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jejku Renatko jaki busz u Ciebie, a ile pomidorków? Patent z prowadzeniem ogórków na sznurkach fajny...nigdzie nie widziałam do tej pory, no ale jak w ogóle mało widziałam...
Obrazek, a to mój 3ci hibcio ;:167

Z tą włókniną to ja chyba tak będę robić pod rabatkami, bo nie daję rady perzowi. No oprócz warzywnika, który już odpuściłam i część porośnięta perzem na pół metra wysokim. Tylko przy pomidorach pielę i truskawki. Marchewka mi wschodzi a pietruszki nie widać. Nic innego nie zdąrzyłam posiać
Mam oczywiście aksamitki wzdłuż warzywnika posiane i słoneczniki, ale nie ma jeszcze czego pokazywać.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”