Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 6

Post »

Wandziu tulipanki Tarda są tylko żółciutkie, ale tulipanów botanicznych, równie pięknych jak Tarda jest całe mnóstwo. I też pięknie się rozrastają, mnóstwo jest odmian niewysokich nie trzeba ich wykopywać i są bardzo wytrzymałe :D
Brateczki w wiklinowym koszu wyglądają ślicznie :D
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dopiero teraz trafiłam do Twojego nowego wątku...wpisuję się czym prędzej :D

Ogród piękny, cieszę się, ze mogę zobaczyć go w całości.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Wandziu :wit przybiegłam tu za Twoimi różyczkami :wink: bardzo ładnie ruszają. Akurat Crocus Rose, Rosenfee i Grbruder Grimm mam i jestem z nich zadowolona, Ty na pewno też będziesz ;:108 Chyba Arthur Bell najszybszy.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Wandziu, różyczki u Ciebie już poczuły ciepło ;:63 Śliczne brateczki - one jako pierwsze wprowadzają wiosnę w ogrodzie, mimo, że nie w gruncie :D
Stachu 1956

Post »

Wanda , różyczki to już masz całkiem widoczne , a moje takie tyci malutkie .
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Sporo masz tych różyczek. Jestem ciekawa ich kwitnienia. No i irysy, jak zakwitną to już będzie szał prawdziwy :D
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu, róże które pokazałaś, faktycznie świetnie przetrwały zimę... czyżbyś zamierzała w tym wątku prowadzić także temat różany? :) Ja nie dałabym rady prowadzić dwóch... za mało czasu!
Jestem ogromnie ciekawa tego sezonu - kupiłyśmy dużo róż w podobnym czasie i miło byłoby, gdyby spełniły nasze nadzieje z nimi związane :)
Piękne odmiany!
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Wandziu u mnie też w skrzynkach królują bratki, ale są tak słodkie, że nie myślę jeszcze o zmianie kompozycji.
Potem wysadzę je do ogrodu, a posadzę...zobaczymy :D ...a jak twoje jednoroczne ? Czy już wysadziłaś lobelie & spółkę ;:173
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Wanda, witaj. Niestety nie spotkamy się jutro, trochę mi się skomplikowały sprawy. Ale buszowałam wczoraj koło Ciebie i jeszcze zamierzam. Naprawdę fajna ta szkółka. ;:196
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu. Śliczne nasadzenia wiosenne. Brateczki bardzo wdzięczne, u mnie slicznie sie rozrastają. a tulipanki Tarda- zaciekawiły mnie w ogrodzie u Agness, ale widzę, ze i u Ciebie pięknie kwitną. Trzeba je kupić!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Bratki śliczne i ładnie wkomponowane w ogród, nieważne , że nie w gruncie ;:180 . Mój wielki dąb 80lat jaest jeden, ale mam też jego potomstwo 3 -ok.15letnie i mniejsze parę sztuk. Do tego ptaki przyniosły mi żołędzie dębów czerwonych i jestem im za to b. wdzięczna :D .
Dziś jadąc do pracy mijałam wystawki przy domach (gabaryty będą zbierać) i przy jednym domu musiałam się zatrzymać, ludzie wyrzucali 5 starych glinianych doniczek. Już są moje :tan . Będą na zioła :heja
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

AGNESS, dzięki za informację. Szkoda, że tarda są tylko w jednym kolorze, bo marzyły mi się na przykład białe. Botaniczne miałam kiedyś dawno, ale nie rozrastały się tak ładnie w kępy, ale skoro mówisz, że jest inaczej, to faktycznie może spróbuję z nimi jeszcze raz. Najgorsze jest wykopywanie, ale skoro nie trzeba ich wykopywać, to warto spróbować.
Gajowa, jak fajnie, że zajrzałaś, bo już dawno ze sobą nie gadałyśmy. Teraz będzie coraz więcej tematów, bo nasze róże zaczynają się budzić do nowego życia. Oj będzie co porównywać :D
Camellio, Arthur Bell rzeczywiście jest najszybszy i liście ma takie już dojrzałe, ciemnozielone. Kupiłam go na all... i sprawuje się nadzwyczaj dobrze, podczas gdy inne od tego sprzedawcy chyba kaput :wink:
Vertigo, chyba wszyscy mam te radosne kwiatki, brateczki. Ich uśmiechnięte buźki zawsze mnie rozczulają :)
Stachu, pokazałam tylko te najdzielniejsze róże. Inne niestety nawet jeszcze nie wystartowały.
Iza, różyczek mam już około 70. Sama nie wiem, kiedy tyle nazbierałam. A co do irysów, to czekam na nie z niecierpliwością, tym bardziej że mam kilka nowych, które jeszcze nigdy u mnie nie kwitły.
Aguniado, tak, zamierzam prowadzić na razie jeden wątek różano-ogrodowy, bo naprawdę ostatnio nie mam czasu na więcej. Zresztą róże stanowią integralną część ogrodu i nie warto ich oddzielać. Tak przynajmniej teraz to odczuwam. Tamtego wątku nie zamykam, bo może później znów coś innego mi przyjdzie do głowy.
Też ciekawi mnie, jak te nasze róże zakwitną, no i w ogóle, które zakwitną, bo u mnie kilka jeszcze jest niewiadomych. Nie mam pojęcia, czy przezimowały.
Heliofitko, jeszcze dużo upłynie czasu, zanim te nasze bratki przestaną kwitnąć. W zeszłym roku kwitły u mnie do samej jesieni. Teraz te odmiany są po prostu nadzwyczajne. NIe wiem, czy pamiętasz, ale kiedyś bratki kupowało się w maju i chyba w maju kończyły kwitnienie.
Skoro mowa o jednorocznych, to zaraz pokażę moje dzisiejsze zakupy. Lobelię wysadziłam cześciowo, no bo przecież mamy jeszcze "ogrodników". Te wysadzone kępki przykryję w razie czego doniczkami.
April, no ja bardzo żałuję, że nie dojdzie do skutku jutrzejsze spotkanie. Może następnym razem ci się uda przyjechać. A szkółka jest the best. Dzisiaj także w niej byłam i coś tam kupiłam. Niżej pokażę.
Kropelko, tulipanki super, kup je sobie, bo one w ogóle nie marnieją. Wręcz przeciwnie, są coraz ładniejsze, w przeciwieństwie do zwykłych, które z roku na rok robią się mniejsze.
Sosenki4, ludzie czasem wyrzucają rzeczy, które dla nas są skarbem. Na przykład rozmaite stare naczynia babcine, które u nas świetnie wyglądają na przykład na tarasie, wypełnione kwiatkami. Mnie też udało się czasem wyrwać fają rzecz, która teraz stoi na eksponowanym miejscu. Wcale się nie dziwię, że wzięłaś te doniczki :D
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Wstałam dziś rano dość wcześnie, bo gdy zobaczyłąm za oknem piękne słoneczko, żal mi było już każdej minuty spędzonej w łóżku. Zrobiłam kilka zdjęć, zanim wstaną sąsiedzi i będą mnie sobie oglądać przez okno, jak iegam z aparatem.
Obrazek Obrazek

Drobne BEGONIE i NIECIERPKI NOWOGWINEJSKIE
Obrazek Obrazek

No i w końcu najważniejsze. Angieleczka, o której marzyłam: William Morris!
Obrazek
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Cześć Wandziu byłam wczoraj na 5 minut dosłownie ale nic sie nie zmieniło,będę patrzec jutro dokladnie.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

U mnie tez ślicznie kwitną tulipany żółciutkie nazywam je dzikimi . Inne też już sie rozwijają . Przy tak pięknej pogodzie nawet późniejsze zaczynają kwitnąc .. Bratki śliczne , moje z własnego siewu mają dopiero po jednym kwiatku ale dłużej będa kwitły .. Powojnik za bratkami masz już duży ,moje dopiero wyłażą z ziemi ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”