Kawałek zielonego marzenia

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p
Od: 4 paź 2011, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kawałek zielonego marzenia

Post »

Fajnie jest teraz z tym edytowaniem wcześniej napisanego tekstu. Można byki poprawić, bo mnie rażą moje po oczach. Z komórki ciężko jest wysłać coś perfect ;:oj

Teraz już na spokojnie mogę poodpisywać ;:65

Eluś przez kilka lat, a konkretnie pięć, moje dziecię nie miało mamy w weekendy, ponieważ wróciłam na studia, które przerwałam wiele lat temu i musiałam zacząć od początku. Dlatego teraz nie mam sumienia odmawiać mu, kiedy chce spędzać ze mną czas. Poza tym jeszcze chwila i stracę swojego synusia ;:145 Ten czas tak szybko leci, że zanim się nie obejrzę, a będziemy tuptać na jakimś weselu i po ptakach. Więc korzystam ile się da, łącznie z mizianiem, przytulaniem, obcałowywaniem i przeciw czemu tylko Łuki nie protestuje (a jeszcze sam przychodzi i się upomina :tan ).

Olu co do rodosia.,... chyba dopieściłam i się odwdzięczył.... dzisiaj rozmawiałam z ciocią, która rodosiów ma kilka. Przez kilka lat jej nie było w Polsce, więc rodosie sobie same sobie radziły i kwitły ku zdziwieniu sąsiadów cudnie. Teraz ciocia mówi, że owszem kwitną, ale jakieś żółte liście mają. To ja się zaczęłam śmiać i stwierdziłam, że ciocia jak już jest to dopieścić musi, witaminek podsypać, pogadać, pogłaskać..... :;230 Jednym słowem jak wiedzą, że już wróciła to o swoje się dopominają.

Bardzo bym chciała swojego nazwę poznać, bo kartkę zgubiłam sierota jedna.... dobrze, że głowa jeszcze na swoim miejscu siedzi ;:224 :;230

Aniu korzystam ze słoneczka jak nigdy. Na działce sama wiesz, że jak się coś robi, to nie sposób się opalić. Zawsze narzekałam, że z tyłu to ja taka blada jestem :;230 , a teraz ani z tyłu ani z przodu.... Słońce przy pieleniu i innych działkowych robotach operuje aż za dobrze. Takie opalanie lepsze od leżenia na leżaku ;:3
Mati jest cudny.... piaskiem dzisiaj bawił się jakby to robił od zawsze. No ale ile można.... :;230 to tak, żeby mama za bardzo sobie nie myślała.... ;:224 :tan Ale i tak jak na pierwszy raz to uważam, że spisał się na medal. Zostawił trochę piasku dla innych dzieci :;230 :;230
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No to się Rodziu rozszalał! Pięknie Ci zakwitł! Ilość piwonii mnie powaliła. ;:138
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p

Post »

Asiu dziękuję :tan , ja też jestem miło zaskoczona.

Obrazek

Wreszcie oczyściłam skalniaczek, więc mogę Wam go pokazać. Mam wrażenie, że bardzo mało roślinek wyszło lub urosło w porównaniu z ilością tu posadzoną. Ale nie będę się zarzekać, bo roślinek rzeczywiście dostałam dużo od teściowej z działki i podzielone były w kilka miejsc. Wydaje mi się jednak, że na pewno sadziłam też tu smoluchy, przynajmniej na obrzeżach z tyłu, a tam w ogóle nic kompletnie nie ma ;:202

Obrazek
Chwasty z tyłu to od sąsiada :oops: ;:224

Nie mam pojęcia jak ta roślinka się nazywa, ale ładnie się płoży
Obrazek Obrazek

Floksik, no i coś pomiędzy niego się zaplątało ;:oj
Obrazek

Ani prymulek (poza dwoma), ani tulipanów nie widziałam ;:145
Obrazek Obrazek

Nowy nabytek, a po lewej stronie zostawiłam, bo nie wiem kwat, czy chwaścior... ;:88
Obrazek

Nabytek drugi (z tego samego źródła co pierwszy goździk
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Nie wiem czy nie powinnam posadzić ich bliżej siebie???
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Ta roślinka, która "ładnie się płoży" to dąbrówka rozłogowa. :D
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

A ten "niby-chwaścior" przy goździku wygląda na gęsiówkę kaukaską, jak się rozrośnie, będziesz wiosną miała pachnące, białe poduchy :D

Między floksami [i na poprzedniej którejś fotce też] chyba widzę mietelnik-kochię... Taki jednoroczny "cyprysik", co się potem sieje jak wariat, niektórych to wkurza, ale jeśli się przesadzi w porę maluchy, można mieć taki pocieszny, acz wdzięczny, żywopłocik.. :D
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Ksiu masz racje że czas szybko ucieka,jak wnuczki przychodza to czasami wydaje mi się że to moi mali synowie a tu ;:14 Gożdziczki cudowne a z dąbrówka uważaj bo lubi się panoszyć i chodzić gdzie chce ;:7
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p

Post »

Aniu czy myślisz o tym zdjęciu
http://images49.fotosik.pl/1543/9dc790a342fd5a48.jpg

to raczej nie mietelnik. To są pojedyńcze kwiatki kwitnące w różnych kolorach. Mają z tego co pamiętam płaskie płatki po czy pięć w kwiatku. Są wdzięczne ale gibkie. Tyle pamiętam od teściowej z działki. Wcześniej nie interesowałam się zbytnio kwiatami. Coś tam kwitło i już.... :oops: A teściowa też nie zna nazw, bo mówi, że głowy obciążała sobie nie będzie - kwitnie to kwitnie i już :lol:

Gęsiówka mogłaby być. Ładna jest i jak ma pachnieć to ja ja chcę ;:138 Zobaczymy. Staram się nie wyrywać wszystkiego, bo tak zrobiłam na jesieni i 1/3 poszła...... do lasu.... ha ha ha... a teraz żal, że taka porządna jestem ;:223

Elu dzisiaj spotkałam sąsiada, który widział Matiego w głębokim wózku, a teraz chłop jak się patrzy. Dopiero co w szoku byłam, że w ciąży jestem, a tu już prawie rok zleciał....
Wczoraj dlatego zadzwoniłam do teściowej, wzięłam moją mamę, chłopaków i poszliśmy na popołudniowo-wieczorny spacer na lody. Tak mało czasu jest, żeby po prostu przejść się ulicą, poobserwować przyrodę, ludzi, zatrzymać się, usiąść i napić się chociażby piwa.... Ostatnio łapię się na tym, że znowu przyspieszam, nie wiedzieć czemu, bo nie pracuję i jestem w domu, ale ciągle czuję, że brakuje mi czasu, że myśl goni następną, jakby wszystkie chciały gdzieś pouciekać i schować się w ciemne zakamarki chaosu.

Nie wiem czemu, ale 20 lat temu żyło mi się jakoś spokojniej i wydaje mi się, że ludzie też mieli więcej czasu dla siebie....

Ale mnie wzięło.... nostalgia jakaś czy co?????

Dzięki za ostrzeżenie co do dąbrówki - już ja ją przypilnuję :lol:
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p

Post »

Nastroje filozoficzne... :) Też tak dziś mam, chyba coś wisi w powietrzu :;230

Te kwiatki to może onętki w takim razie? Się zabawiam w strzelankę, jak gra w lotki - albo środek, albo poza tarczę :lol: Zgadzam się w kwestii "ważne, że kwitnie" :wink:
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p

Post »

Aniu ja tak mam od zawsze, tylko nie mam komu niestety marudzić.... filozofów wkoło mnie nie za bardzo ;:224 Kilkanaście lat temu moja siostra jak jeszcze mieszkałyśmy razem zwykła była mawiać: " oj siorka nie filozuj...." :;230 I na prawdę nigdy nie narzekałam i nie mówiłam, że się dziwię czemu mój starszy czasami mówi z prędkością karabinu maszynowego, jakby wszystko chciał powiedzieć na raz w jednej chwili.... oj nie...

Co do wiszenia w powietrzu to na pewno - burze zapowiadają z gradobiciem :;230 :;230 Aniu :lol:
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p

Post »

Kasiu, nastraszyłaś mnie, jak ja zasnę teraz...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Kasiu, rzeczywiście filozoficznie się zrobiło... ale masz rację, czas pędzi nieubłaganie i przyspiesza, jakby staczał się po równi pochyłej (tak to się chyba w fizyce nazywało). Im człowiek starszy, tym rok szybciej mija. Pamiętam, że w podstawówce od wakacji do wakacji mijała wieczność, teraz to mgnienie oka.
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p

Post »

Asiu, oj tak, zwłaszcza jak są już dzieci. Chociaż najważniejsze na ile się czujemy. Ja mam to szczęście, że trochę się odmłodziłam przy tym małym szkodniku :heja , ale dzień za dniem przemija szybko i nie zdążam nigdy zrobić wszystkiego.

Aniu, przeżyłaś nockę????? ;:7 Nie wiedziałam, że tak się wystraszyłaś, to nie poszłabym spać jeszcze ;:202 tylko pocieszałabym Cię. Oj, widzę, że muszę uważać co piszę :;230 ;:224
Ale na pocieszenie powiem Ci, że nie spałam dobrze. Chyba przez ten wiatr co hula w Wawie. Za oknem w salonie mam na wprost ogromniaste drzewo na parkingu i widzę jak huśta się w lewo i w prawo jakby za chwilę miało położyć się na ziemi. Chyba zdejmę kwiaty z balkonu na podłogę, bo skrzynki mi wyfruną :;230 Nawet Mati jakiś nieswój dzisiaj - zasnął przy jedzeniu ;:202 ;:202 , więc śpi w wózku w pokoju...

Aniu wygrałaś ;:196 , strzał w dziesiątkę, więc strzelaj śmiało .... ha aha... tak to kosmos onętka. Dzięki Ci dobra kobieto.,,,, ile ja nn już mam zapisanych. Normalnie będę niedługo chodząca encyklopedia. Już w rodzince się ze mnie śmieją, że taka mądra jestem, bo wiem jak jakieś roślinki się nazywają, a jeszcze tak niedawno nie odróżniałam kwiatka od chwasta ;:162 . No, ale nie ma to jak kochane Forumowiczki ;:4
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

U mnie też bardzo dzisiaj wiało a ja nie lubie takiego wiatru i boję się ,że coś się stanie ,dopiero wiczorem sie uspokoiło i dobrze już posadziłam swoje siewki ,bo tym będę się ratować w tym roku zanim nie uzupełnię strat :heja
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p

Post »

Elu ja w ogóle źle się czuję przy takich wiatrach, dlatego źle dzisiaj spałam. Ale po południu u nas trochę się uspokoiło z wiatrem. Martwi mnie tylko brak deszczu. Na balkonie mam sacharę po prostu. Tak trochę ucieszyłam się, gdy zapowiadali burze, bo pod kątem roślinek to dobrze, że pada. W tygodniu zresztą specjalnie nam nie zależy na upalnej pogodzie. Oby w weekend była ładna.
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

U Was wiało? U mnie upał 30 stopni ;:3 i duszno. Zresztą nadal nie ma czym oddychać, ochłodziło się tylko odrobinę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”