Moje spełnione marzenie Malgocha1960

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie Malgocha1960

Post »

Witam W kolejnej części..Lecisz z tym wątkiem , że szok..

Extra begonie już masz podpędzone.. Widziałam gałązki wierzby Hakuro..Jakbyś miała jedną gałązkę wolną to ja bym z chęcią od Ciebie ją wzięła ..Bardzo podoba mi się ta wierzba :)

Ślicznie wychodzą ci tulipanki, krokusów tez masz troszkę..Moje zmarzły i powyciągałam zgniłe :(

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Mnie tez kółko podoba się bardzo. Takie eleganckie. ;:196
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu, oczywiście wyrosną Ci piękne catalpy - już je ładnie podhodowałaś...
Gosiu, szalenie mi się podoba ta część ogrodu z kulistą rabatą, pergolą i brzozami w tle... chwal się nią częściej, bo jest naprawdę urokliwa i reprezentacyjna :)
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Gosiu też dołączam do grona zachwyconych rabatką, bardzo ładna!! Mojemu M. to pierwsze co w oczy rzucił się grill :;230 Jemu ogród i działka kojarzy się tylko z piwkiem i karkówką :;230
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Tereniu,jak patrzysz na koło wkomponowane w taras to nie o nim mówię.To jest małe i stoją na tych kamieniac w sezonie donice z kannami.Chodzi mi o koło,gdzie nie ma trawy,dalej,jest ziemia w środku,a wkoło są posadzone krzewy ozdobne i byliny.Nie ma teraz na nich liści,więc pewnie jest mało widoczne.
Marzenko,ciekawe jaką wysokość osiągnie ta katalpa w tym sezonie,o ile jej nie usmiercę.Sadzonki bukszpanu są ukorzenione przeze mnie ,wtykam w docelowe miejsce.Wkoło tego wielkiego koła też są.
Przemku, w tym roku nie mam żadnych juz planów związanych z ogrodem.I tak w ciągu całego sezony wiecznie coś się przesadza.
Aguś , z tego co się orientuję to z gałązki nie bedziesz miała wierzby na pniu.Obcięte gałązki siedziały w wodzie aż puściły korzonki i chcę zobaczyć czy wyjdzie z tego krzaczek.Jak dojdzie do spotkania u Bozenki mozemy jechac niedaleko mnie do takiej szkółki,gdzie ja jeżdzę i tam za 10 zł kupisz sobie piekną dużą wierzbę na pniu.
Ewa,teraz juz nie wiem o którym kółku myslicie.
Aguś , pod pergolą jest wejście do tego koła,gdzie ma być basen.Nigdy nie pokazywałam zdjęć tego koła w całości,bo w srodku jest ziemia i nie ma efektu.
Moniko,w ubiegłym roku na kręgu od studni przy grilu stał kompostownik i różne zapachy szły,nie zawsze takie,jakie by się chciało.Teraz opróżniłam kompost w ten krąg,przysypie to ziemią i zrobie w nim rabate z jednorocznych kwiatów,a kompostownik jest przeniesiony pod garaż metalowy.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Po bokach garażu metalowego dałam teraz takie kratki na pnacza,z lewej strony bedzie zakryty kompostownik, z prawej drewno kominkowe.Mysle,że bedzie dopiero efekt jak zarosnie kwiatami.Tą część ogrodu zaczęłam robic dopiero latem ubiegłego roku.Przed kamieniami chcę położyc pasek polbruku,żeby łatwiej było kosic.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Małgosiu bardzo ładnie wymyśliłaś to obrzeże kamienne.Bukszpanów jutro natnę i nawtykam tam gdzie będzie rosnąć murek.Katalpę czasem podlej profilaktycznie jakimś środkiem przeciwgrzybowym.Dobranoc kochana-ja dzis padam,sprzątałam chałupkę bo raz,że święta,dwa-po zimie trzeba kąty porządnie odkurzyć i powycierać.Potem będzie mi szkoda czasu na latanie ze ścierką bo ogródek :wit
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Małgosiu
Wiosna i do Ciebie już dotarła - całe okna z siewkami a w ogrodzie porządki...
Uwielbiam takie naturalne obrzeża z kamieni - pasują do każdej aranżacji.
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Małgoś :wit
Widzę że tu same przedsiębiorcze kobitki :D , co myslą o swoim interesie ;:108 , zobaczysz wszystko się ułoży
Miłego dnia Kochana
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Małgosiu :)
Wyglądaj żurawek, wyglądaj... ja też myślałam ze po zimie dwa maleństwa nie dały rady, ale teraz takie maleńkie listeczki już widać....
Rabatka oczywiście i mnie się podoba :)
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Małgosiu nasionka w drodze ;:196
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko, nawtykaj ile wlezie,bedziesz miała ogrom własnych sadzonek.U mnie nawet te,które wtykałam pod koniec lata teraz po przesadzeniu miały korzonki.Bukszpan jest bardzo łatwy do ukorzenienie,szkoda tylko,że tak wolno rosnie.

Krysiu,brakuje mi jeszcze trochę takich wiekszych kamieni,bo dopiero na połowie długości rabaty mam je,ale myślę,że M co piatek chociaz po 2 sztuki bedzie mi przywoził.Potrzeba mi jeszcze trochę deko mniejszych,żeby otoczyc krąg studzienny na rabate jednorocznych kwiatów.

Gosiu,nie chciałabym nic otwierać swojego,bo wiem czym to pachnie.Najadłam się przez ponad 15 lat a klient jest jaki jest.Przez rok posmakowałam siedzenia w domu i spodobało mi sie.

Jagus,mam nadzieję,że żurawka odbije,bo to ta z tych zwykłych ciemnych,nie znam się na odmianach.Miałam tez je w misce na cmentarzu przez zime razem z wrzosami,ale zmarzło jedno i drugie.

Dorotko,Dzięki serdeczne,kiedy mam je wysiać,dopiero w maju?Moze w sezonie cos podpatrzysz u mnie to bedę mogła się zrewanżować.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgoś tulipanki prześlicznie Ci już kwitną, u mnie do nich jeszcze daaaaleeeeko. Dopiera zaczynają zakwitać krokusy :roll:
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agus,wczoraj jak pieliłam dokładnie to u mnie niektóre krokusy przy ziemi.Nie wiem sama jak to jest,może mam rózne odmiany.Nie wiem czy znowu nie popieliłam sobie samosiejek i na razie dam spokój aż wszystko podrosnie.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgoś ja zawsze narzekam, ze ie mam nigdy żadnych siewek, a zawsze wycinam przekwitające kwiaty i wszędzie ciągle grzebię....więc skąd miały by się wziąć :roll: W zeszłym roku celowo nie obcięłam przekwitających ciemierników, żeby się wysiały, a w tym roku dokładnie wygracowałam i oplewiłam tę rabatę na której rosły :roll: ;:223
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”