Witam serdecznie!
Wpadam na forum na chwilkę, bo szykujemy się do wyjazdu wakacyjnego?którym jestem lekko przestraszona. Jedziemy do Słonecznego Brzegu, do Bułgarii?trasa na dwa i pół dnia, przez Rumunię?piękny ponoć kraj i mili ludzie, ale i tak ta daleka droga chyba mnie przerasta?
A może sobie coś roślinnego przywiozę ;-) Zobaczcie- dwa lata temu w Chorwacji ucięłam sobie gałązkę oleandra i oto?
Myszko, bardzo Ci dziękuję za miłe słowa

Jeśli chodzi o przywrotnik, to kupiłam sadzonki w ogrodniczym, ale on się chyba nie różni od tego łąkowego? tym bardziej, że się rozsiewa.
Jeśli lubisz róże, to może zainteresuje Cię ta odmiana ? Heidetraum. Niewymagająca, zdrowa i bujnie kwitnąca do samych mrozów
Ignis ? u nas akurat było parę dni bardzo ciepłych i suchych, a dzisiaj pada i to jest dobra wiadomość. Wreszcie nawodni mi tę rabatkę przed domem
Agness, ja też uwielbiam róże o pojedynczych kwiatach, zarówno dużych jak i małych. Ballerina to mój hit, bardzo długo kwitnie i rośnie jak burza. Ale są też inne, jak Mozart czy Nevada ? ot, poniżej. Zakwitła drugi rak, już nie tak obficie, ale za to w innym kolorze

A koło niej ? magnolia, która nie kwitła wiosną, bo jej się przemarzło?

Elu, ta kostka jest produkcji Bruk-Bet, nazywa się ?Wapień muszlowy?. W ogóle dużo jest rodzajów kostki brukowej, aż za dużo ;-)
Aniu, KaRo przepis jest prosty ? trzeba sadzić głównie włoskie ;-)
Krysiu, Edenka w tym roku taka nieładna ? to chyba efekt zbyt ostrego słońca. Niektórym różom jednak lepiej w lekkim półcieniu?
Ewuś, koniecznie się rozejrzyj za Balleriną. Same zalety! Podobna niby do Mozarta, ale o wiele bardziej mi się podoba!
Zanim wyjedziemy i rozstaniemy się z ogródkiem? jeszcze mały rzut oka ?
Koleusy ?Rokoko? kwitną na oknie

I letnie byliny