A teraz odpowiadam już na wszystkie zaległe posty

, przepraszam za zwłokę .
Czytałam nawet po kilka razy, ale z pisaniem jakoś się nie złożyło.
Olu, próbowałam różnych. Współpracować zechciał tylko wyniosły Black Lacy (chyba dobrze zapamiętałam. )
M. pasjonuje się przede wszystkim storczykami, bonsai, ale także różnymi cudakami (tak je nazywam) i nazw niestety nie znam.
Są na pewno inne i intrygują czasami wyglądem
Jagusiu, dawno mnie u ciebie nie było

. Już się poprawiłam.
Miło mi, że ci się spodobały i że moje drobiazgi będą dla ciebie natchnieniem. Odpatruj do woli.
Pokaż, co stworzyłaś.
Ewo, u mnie do butelek się nie dobierają.
Wczoraj i dzisiaj wiosennie. Ciekawe co jutro przyniesie. Zapowiedzi nieszczególne
Dobrze się przyjrzałam nowo powstającej rabacie i odkryłam, że jeszcze sporo róż tam wcisnę
Będę się przyglądała twoim zakupionym. Zależy mi na terminatorkach ale urodziwych
Kasiu, dekoracje miały być optymistycznym akcentem na wiosenne załamanie pogody. Jak widać spełniły swoja rolę. Cieszę się, że ci się spodobały
Sasanka pokazała się jedna z trzech. pozostałe już chyba bezpowrotnie straciłam. trzeba będzie dokupić. Szkoda, bo były już spore kępki
Bananowa Aniu (pozwolisz, że tak cię będę nazywała

), miło mi, że zaglądasz po sąsiedzku

Oficjalnie zatem witam w mych skromnych propgach
Iwonko, witaj
Moja nieobecność raczej spowodowana komplikacjami stomatologicznymi

, ale już zdecydowanie lepiej
Wróciły siły i energia.
Obiecałam sobie, że w tym roku bez szaleństw. Dom sprzątnęłam wcześniej (każdego dnia po trochu), ogród też -ile się dało -korzystając z lepszej pogody. Reszta na majowy weekend.
Potrawy zaplanowałam wcześniej, zakupy też . W ten sposób udało mi się uniknąć przedświątecznej nerwówki.
Życzę radości i miłej atmosfery w gronie najbliższych
Marto, zacznę od końca. To śnieg. W lesie i w zacienionych miejscach jeszcze sobie leży w najlepsze
Dzisiaj i wczoraj było naprawdę cudnie. nawet kwiatki to wykorzystały i wystawiały małe główki do słonka.
Uwielbiam te wiosenne drobiazgi.
Iguś, dzisiaj człapie-dobrze powiedziane, wczoraj chodził dookoła rabaty.
Wiem, że Kaszuby ci bliskie i od czasu do czasu podeślę ich uroki widziane moimi oczyma
Szkółka fajna i piękny ogród przy niej. Można tam zajrzeć w każdy kącik

(i to jest niezwykłe).
Dziękuję , Skarbnico wiedzy ogrodniczej
Sernik rosa, gyros, zrazy. Jutro pieczeń i żurek, sałatka.
Mam jeszcze jutro podczas święconki z dzieciakami występ w kościele. Montaż słowno-muzyczny z utworów ks. J. Twardowskiego.
Życzę udanych świąt