Działka korzo_m cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka korzo_m cz. 5

Post »

Doroto zapraszam zawsze kiedy tylko masz ochotę, furtka otwarta.
Kwiaty dopiero będę pokazywała wiosną. Bardzo kocham kolorowe rabatki, chyba nie ma takiego kwiatu, który by mi się nie podobał :lol:, ale w ogrodzie rosną tylko sprawdzone, takie które na moich piaskach sobie radzą.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wstąpiłam w odwiedziny i znów na ciekawe lekcje się załapałam. ;:138 Pojętną uczennicą będąc na karteczce ważne sprawy zapisawszy znów jestem bogatsza o nową wiedzę ogrodniczą. :heja Przekonałaś mnie do kwiatów jednorocznych. :D Nawet nie myślałam,że może być ich tak dużo i takie piękne ;:1
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo cieszę się, że czegoś ciekawego możesz się dowiedzieć, lubię pojętnych uczniów :;230 (pracowałam długo przy tablicy) a tak bez żartów to widziałam przed jakim wyzwaniem stajesz. Głowa do góry ;:108 uda się, będziesz miała orkę po ugorze, ale praca nie pójdzie na marne. Wszystkie kwiaty są piękne, stawiaj na te bezproblemowe w uprawie. Póżniej Twoja kolekcja zacznie się rozrastać w rarytaski. Pracę rozkładaj w czasie, pamiętaj "nie od razu Kraków zbudowano".
Miło, że nam pokazałaś swoje włości.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
marion215
200p
200p
Od: 1 sie 2010, o 14:31

Post »

Dorotko jakie ławeczki mają być w Biedronce, bardzo drogie ? Mnie też by się przydała jakaś ławka.Mam na razie mało takich cudów w ogrodzie.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu ławeczki w ich ofercie są każdego roku tak na wiosnę, kosztowały ok 100 zł sztuka. Nogi metalowe, siedzisko drewniane, nie mam zdjęcia. Siostra ma je na działce są wygodne. Dwa lata koło nich chodziłam, tego roku chcę kupić 2 sztuki, mam znajomą która pracuje w Biedronce już jesienią prosiłam o cynk jak będą w ofercie. Także jest nadzieja, że tego roku w końcu nabędę.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
marion215
200p
200p

Post »

Jak będą miały być to ja też proszę o cynk
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ok dam znać. Siostra kupowała je właśnie na Śląsku w Katowicach, bo tam mieszka.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
marion215
200p
200p

Post »

Dzięki, ja w w swojej okolicy mam 5 Biedronek, to może w którejś upoluję.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ależ Ci się tych owadów wokół namnożyło :;230 na pewno kupisz, jak nie w jednej to w drugiej Biedronce.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na dziś w nocy zapowiadali -2 st, rano podchodzę i sprawdzam temperaturę , patrzę nie wierzę :shock: idę po okulary- nie wierzę :shock: wołam męża i wtedy uwierzyłam -12 st. A ja tak bardzo chcę już wiosny ;:3
Na moim parapecie już ją czuć, wykiełkowały w dwóch donicach następne petunie, ( a ja je spisywałam na straty, siałam 4 odmiany w tym samym czasie a te nasionka z innej firmy spóżniły się o 2 tygodnie), jedna lobelia pięknie wykiełkowała (druga odmiana śpi), szałwia, gożdziki, gazania rosną pomału będą niedługo miały liście właściwe. Wczoraj wysiałam pomidorki, odmian bardzo.........dużo, doniczki poukładalam do trzech niskich dużych pudełek.
Wyniosłam z piwnicy do ciepła donice z pelargoniami, zastanawiam się czy nie zrobić tego samego z oleandrami, mają one w lekko brązowawym kolorze nieciekawe liście. Coś nie mam sentymentu do tych kwiatów ;:7
Wczoraj do dwóch skrzynek posadziłam pelargonie zwisające, szczepki dostałam jesienią od Jagódki ;:180 piękna odmiana.

W jednej z doniczek z amarylisem wypatrzyłam pąka kwiatowego, liści ma już tyle, są takie duże, a pączek dopiero wyłazi na wierzch :tan :tan Wiem, że to dzięki podpowiedziom Ewy, Jagódki, Grażynki się udało. Teraz amarylisom tak daję papu, a niech im idzie w cebulkę :uszy
Pozdrawiam Dorota
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Tych ławeczek nie trzeba polować,bo co roku mają pełno.Moja stoi okrągłym rokiem na tarasie.Mam ja 2 lata,za tą cenę waro kupić.W podobnej cenie mają w marketach z oparciem łączonym metal z drewnem,ale te biedronkowe bardziej podobają mi się,bo są proste,klasyczne,nie lubię żadnych udziwnień.Nawet nie lubię kwiatów na kutych ogrodzeniach,tylko proste bez żadnych ozdób,jakaś pomylona chyba jestem.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu nie jesteś pomylona, każdy ma swój gust i smak. Ja zbytniego przepychu w dekoracjach też nie lubię, wolę mniej bogato, a ze smakiem. Niedawno dostałam w prezencie kilka latarenek, teraz myślę gdzie je umieścić, pasowałoby wzdłuż wejścia do domku, ale od razu przychodzi myśl, a jak ktoś mi je nocką podprowadzi :;230
Małgosi, a czy pamiętasz jaką długość mają te ławeczki, bo jedna pójdzie między pergolę, która jest dopiero w planach. Tak sobie wymarzyłam intymne miejsce osłonięte od wzroku sąsiadów. A na ławeczce ja z mężem, rękoma splecieni.... ;:14 wiem poergola będzie, ławeczka będzie, ale zapewne na niej będę sama przesiadywała :;230 Oj ja stara głupia :!: :!: zostały mi tylko marzenia ;:223
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ejże , nie musi być M ...może być np. jakiś gość ...no , chyba , że koniecznie zależy Ci na przytulaniu w scenerii kwitnących wiciokrzewów , bzów , tudzież róż . Romantycznie ... , ja też nie mam co marzyć o takiej chwili ... ;:224 .
Obcego nie zaproszę , bo sąsiadki miały by temat do plotek .
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie też miałyby o czym poplotkować. Ale pomarzyć zawsze można. Nam pozostaje tylko tekst piosenki śpiewanej przez Marylę Rodowicz " Ale to już było i nie wróci więcej, choć w papierach lat przybyło......"
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Dorotko,wyszłabym na taras,ale deszcz zacina,jutro zmierzę na bank i ci napiszę.
A listonosz przystojny nie chodzi?On zmęczony to chetnie przysiądzie z tobą na ławeczce i za rękę potrzyma. :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”