Liliowce terminatorzy - dyskusja
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Liliowce terminatorzy - dyskusja
Tadziu,wczoraj kliknęłam i wyskoczyły mi najróżniejsze rzeczy,tylko nie lilia 

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Mirko lilia Lollypop wygląda tak - http://cebulkikwiatowe.e-ogrodek.pl/ofe ... lypop.html
A liliowiec Storm of The Century tak - http://brecks.com/storm-of-the-century- ... y/p/83579/
Różnica między nimi polega na tym,że lilie mają liście na łodydze kwiatowej a liliowce wypuszczają je z kłącza tworząc szeroką rozetę.
A liliowiec Storm of The Century tak - http://brecks.com/storm-of-the-century- ... y/p/83579/
Różnica między nimi polega na tym,że lilie mają liście na łodydze kwiatowej a liliowce wypuszczają je z kłącza tworząc szeroką rozetę.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- 100p
- Od: 10 kwie 2007, o 18:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Nie zapominaj o liściach flagowych u liliowców na łodydzekogra pisze:Różnica między nimi polega na tym,że lilie mają liście na łodydze kwiatowej a liliowce wypuszczają je z kłącza tworząc szeroką rozetę.

Jak trafisz na takiego liliowca to weź jednego więcej dla mnieMiriam pisze:I wyczytałam,że są liliowce z cebul a nie tylko z kłącz

-
Michał,ty się ze mnie nie śmiej tylko kliknij sobie "liliowiec storm of century" i przeczytaj!
A póżniej mnie przeproś
A póżniej mnie przeproś

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- śnieżka
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Ja sobie z ciekawości kliknęłam i na stronach, które mi wyskoczyły nie zanlazłam takiej informacji. Mirka może podaj konkretny link- zobaczymy, o co tu chodzi?
-
Nie ukrywam,że nie jestem biegła w sprawach internetu i nie umiem wklejać linków ale jeszcze raz spróbuj kliknąć "Liliowiec ogrodowy Storm of the Century-bajeczne rośliny"
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- śnieżka
Niestety, pod podanym hasłem nic sensownego mi się nie wyświetla, aby taką informację sprawdzić. A może po prostu podaj mi na PW nazwę strony na której takie informacje są zawarte. Strasznie mnie to męczy i muszę dociec, jak to właściwie jest?
-
A jak mnie to męczy i jak na zbawienie czekam,żeby ktoś mnie wreszcie poparł!!!Ja w wyszukiwarkę wpisuję to,co napisałam w cudzysłowie.I już.Jak wół jest napisane-roślina cebulowa!A dopisek "bajeczne rośliny" dopisałaś?Wkrótce mnie dzieci podszkolą,więc sprostam prośbie o link 

Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
Witam !
Zeby was tak nie "męczyło" to wklejam linka.
Przyznaję,że też mnie zaintrygowało:)
http://www.oczarjk.pl/index.php?act=1836
Zeby was tak nie "męczyło" to wklejam linka.
Przyznaję,że też mnie zaintrygowało:)
http://www.oczarjk.pl/index.php?act=1836
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Mnie to wygląda na przejęzyczenie , wygląda na to ze jest to liliowiec kłączowy ..
Piękny kwiat podobny do mojego jednak dużo droższy . Ja kupuję u Ismeny za taka cenę mam już kwitnące kępki ..
Piękny kwiat podobny do mojego jednak dużo droższy . Ja kupuję u Ismeny za taka cenę mam już kwitnące kępki ..
- kogra
- Przyjaciel Forum
Aniu chyba niedługo jesteś na forum i nie zagłębiłaś się mocno w opisy roślin.
Nie wierz wszystkiemu co ludzie piszą zwłaszcza na reklamach swoich towarów, bo żle na tym wyjdziesz.
Prawie wszystkie fora przy firmach handlowych są tak pisane, żeby sprzedać towar niezależnie od tego czy to prawda czy nie.
Co do tego kto ma rację sama się przekonasz w najbliższym czasie, skoro masz zamiar kupić liliowce.
I założę się z tobą o mojego najładniejszego liliowca, że to ja mam rację a nie firma "Oczar" - co za trafna nazwa.
Nie wierz wszystkiemu co ludzie piszą zwłaszcza na reklamach swoich towarów, bo żle na tym wyjdziesz.
Prawie wszystkie fora przy firmach handlowych są tak pisane, żeby sprzedać towar niezależnie od tego czy to prawda czy nie.
Co do tego kto ma rację sama się przekonasz w najbliższym czasie, skoro masz zamiar kupić liliowce.
I założę się z tobą o mojego najładniejszego liliowca, że to ja mam rację a nie firma "Oczar" - co za trafna nazwa.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Grażynko!
Masz rację,jestem na forum dopiero od roku. Dwa lata mam ogródek.Krótko ale wystarczająco długo żeby poczytać na ten temat. Spędzam każdą wolną chwilę na pogłębianiu swojej wiedzy na temat tych kwiatów i jestem już na tyle podedukowana ,żeby rozróżnić cebulkę od kłącza. Na początku też dawałam sobie wciskać różne rzeczy i popełniałam typowe "ksiązkowe" błędy początkujacego hemeromaniaka. Sprzedano mi błonczatkę jako liliowca gdyż nazwa zaczynała się podobnie i to w sklepie ogrodniczym gdzie obsługa już powinna posiadać jakąs wiedzę.Ale się nie poddaję. Moja kolekcja powolutku sie powiększa.Zaczynałam od jednego kłacza kupionego w torebce w Leroyu.Nie wiem co bym jeszcze nakupiła gdyby nie FO.Fajnie,że jesteście.
Wiem,że z weteranami liliomanii się nie dyskutuje chociaż ciekawa jestem tego Twojego najładniejszego liliowca.
Masz rację,jestem na forum dopiero od roku. Dwa lata mam ogródek.Krótko ale wystarczająco długo żeby poczytać na ten temat. Spędzam każdą wolną chwilę na pogłębianiu swojej wiedzy na temat tych kwiatów i jestem już na tyle podedukowana ,żeby rozróżnić cebulkę od kłącza. Na początku też dawałam sobie wciskać różne rzeczy i popełniałam typowe "ksiązkowe" błędy początkujacego hemeromaniaka. Sprzedano mi błonczatkę jako liliowca gdyż nazwa zaczynała się podobnie i to w sklepie ogrodniczym gdzie obsługa już powinna posiadać jakąs wiedzę.Ale się nie poddaję. Moja kolekcja powolutku sie powiększa.Zaczynałam od jednego kłacza kupionego w torebce w Leroyu.Nie wiem co bym jeszcze nakupiła gdyby nie FO.Fajnie,że jesteście.
Wiem,że z weteranami liliomanii się nie dyskutuje chociaż ciekawa jestem tego Twojego najładniejszego liliowca.

- kogra
- Przyjaciel Forum
Cieszę się, że forum pomaga Ci w wyborach i uczy organizacji swojego małego raju.
W tym właśnie celu powstało.
Dla Ciebie moje dwa z najładniejszych liliowców.

W tym właśnie celu powstało.

Dla Ciebie moje dwa z najładniejszych liliowców.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
Liliowce rzeczywiście godne pucharów
Ale ja Ani chcę bardzo podziękować za wklejenie tego linka,bo wyszło,że nie zmyślam
Smutne to jednak,że nie wiadomo już gdzie się edukować,żeby być wyedukowanym
Pozostaje Forum ze swoim doświadczeniem
I nadzieja,że jednak większość firm jest wiarygodna 

Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- śnieżka
Miriam pisze:A jak mnie to męczy i jak na zbawienie czekam,żeby ktoś mnie wreszcie poparł!!!Ja w wyszukiwarkę wpisuję to,co napisałam w cudzysłowie.I już.Jak wół jest napisane-roślina cebulowa!A dopisek "bajeczne rośliny" dopisałaś?Wkrótce mnie dzieci podszkolą,więc sprostam prośbie o link
Już się wyjaśniło- ta strona mi wyskakiwała jako pierwsza po wpisaniu hasła, ale ja ją omijam z daleka, bo się niemiłosiernie długo łąduje- więc po prostu tam nie zajrzałam.
Fakt jest faktem, że to, co tam jest wpisane o tym liliowcu, to jest po prostu bzdura. Mam wiele książek o bylinach, wiele lat tę wiedzę o roślinach wbijali mi do głowy różni wykładowcy, czytam wiele puplikacji, w tym zagranicznych i nigdzie, przenigdzie, nie spotkałam się z informacją, że liliowiec to roślina cebulowa. Mam nadzieję, że jednak ktoś właściwy czyta nasze posty i szybko zaktualizuje swoje informacje, którymi narobił tu takiego zamieszania.