Majka 411 - róże 2011/2012 cz.3

Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Majka 411 - róże 2011 cz.3

Post »

Mam Rose de Resht i to może być głębsze uczucie :D Zdrowa, kwitnie w zasadzie cały czas, kwiat nie marznie zbyt szybko (teraz też jeszcze ma pąk :D ). Kwiat jednak nietrwały, szybko się osypuje, ale pachnie. Na razie moja ulubiona :D Planuję więcej. Posadziłam na razie Stanwell Perpetual, Therese Bugnet, Mrs John Laing, Comte de Chambord, Louise Odier. Marzę o wielkich krzakach :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewa, uczucie będzie Ci się pogłębiać :;230 , ale co tam, to takie przyjemne :;230
Mnie już wzięło na Comte de Chambord i to tak bardzo, że zaczęłam się zastanawiać gdzie by ją posadzić. ;:109
Jest tyle pięknych róż, z czegoś trzeba umieć zrezygnować, choć bardzo mi trudno.
Wiesz ja już zaczęłam się zastanawiać, które z rabaty różanej powinny być wzięte pod uwagę do wyautowania. No powiedz normalne to :;230

Witam serdecznie miłych gości i jak zwykle zapraszam na spojrzenie na różyczki o ciepłych kolorkach :D

Geisha, :D
Obrazek

Morgengruss, :D
Obrazek

Leady Emma Hamilton, :D
Obrazek

Obrazek

Teasing Georgia, :D
Obrazek

A Shropshire Lad, :D
Obrazek

Obrazek

Clair R. , :D
Obrazek

Obrazek

Pirouette, :D

Obrazek

Obrazek

Colette, :D
Obrazek

Obrazek

Agnes Schilinger, :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego dnia życzę, ;:113
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19

Post »

Jak miło pooglądać kwitnące różyczki! Agnes przepiękna.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Energetyczne różyczki pełne ciepła to jest to czego pragniemy w chłodny poranek. ;:3
Majuś a może byś tak zrobiła wiszące ogrody różane, będą piętrowo i więcej się zmieści. :;230
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Maju, chcesz wywalać :evil: ??? O nieee ... :roll: ! A nie myślałaś o poszerzeniu różanki, bądź założeniu nowej rabaty różanej? Masz przecież tyle miejsca na działeczce!!!
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Jednak Morgengruss jest bardzo przyjemna rozyca ;:108
A ja znowu sie usilnie zastanawiam i na wiosne, chyba przemebluje ta duza rabate. Wypiernicze inne chabazie i dokupie Fairy i irgi plozace... 2 rzedy Fairy juz sa - zrobie jeszcze jeden gdzie Eden-ki rosnal - miedzy rzedami posadze male irgi i finito. Denerwuje mnie ten chaos na tej rabacie - wieksze, mniejsze, szersze, wezsze - nie lubie-nie lubie :twisted:
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

_ninetta_ pisze:Jak miło pooglądać kwitnące różyczki! Agnes przepiękna.

Anetko, :D mnie się też podoba. ;:108

Majuś a może byś tak zrobiła wiszące ogrody różane, będą piętrowo i więcej się zmieści.

Majeczko, :D ja chętnie tylko nie mam pomysłu jak zrobić te wiszące ogrody. Już o samych pięterkach kiedyś nawet myślałam, ale to wiązało by się z przebudową nawadniania. ;:109 Wcale nie prosta sprawa :;230

Maju, chcesz wywalać ??? O nieee ... ! A nie myślałaś o poszerzeniu różanki, bądź założeniu nowej rabaty różanej? Masz przecież tyle miejsca na działeczce!!!

Moniczko, :D ci....cho nie tak głośno :;230 , ja myślę o wymianie ...... Poszerzenie nie wchodzi w grę, nowa już jest pod płotem sąsiada tam rośnie 6 róż. No nie mogę mieć tylko samych róż, jedno co to tylko wymiana jednych na drugie. ;:109

Jednak Morgengruss jest bardzo przyjemna rozyca
A ja znowu sie usilnie zastanawiam i na wiosne, chyba przemebluje ta duza rabate.

Julcia, :D mnie się też ta wichuriana podoba. Przyznasz, że jest powabna.
Jak ja lubie zmiany, rób Julcia plany przemeblowania rabatki ;:108

Crocus Rose, :D
Obrazek

Morgengruss, :D
Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miejsce na nową rabatę prawie wymyśliłam, teraz trzeba trochę pomyśleć i pomierzyć :D Wiosną poszaleję :D Na razie myślę jednak tylko o tym, że jutro wcześnie kończę, więc posadzę wreszcie róże.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu, :D jak już wymyśliłaś, to podziel się pomysłem. Może i ja coś podchwycę. Na Colette Cię wzięło i dlatego nowa rabata jest potrzebna. :;230
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Maja, te zmiany ktore planuje nie beda Ci sie za bardzo podobaly ;:108 :;230 ale jak zrobie, to sie pochwale :wink: chyba ze mi sie odwidzi i zostanie jak jest.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majeczko a mogę cię zapytać, dlaczego pozbywasz się Nostalgii? Bo ja posadziłam dwie, a jak tak ekspert jak Ty pozbywa się jakiejś róży to .....daje do myślenia ;:224
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Potrzebuję po prostu długiej rabaty, na której będą rosły róże :;230 Dodatkowo oddzielę sad od reszty ogrodu. Tylko muszę przekonać M, że to świetny pomysł :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Aga2
200p
200p
Od: 31 mar 2009, o 11:54

Post »

Maju czytam że miałaś do czynienia z różą Charles Austin .
Piszesz coś o cięciu, jakie są twoje doświadczenia z tą różą aby ładnie kwitła ?
Mam dwie z wiosennego sadzenia teraz będzie ich pierwsza zima u mnie .
Pozdrawia Agnieszka.
Mój ogród
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule pisze:Maja, te zmiany ktore planuje nie beda Ci sie za bardzo podobaly :;230 ale jak zrobie, to sie pochwale :wink: chyba ze mi sie odwidzi i zostanie jak jest.

Jula, :D jak piszesz, że zmiany nie będą mi się podobały, to może oznaczać tylko jedno..... wyautujesz wszystkie róże. ;:108 :?: Poważnie ;:110

Majeczko a mogę cię zapytać, dlaczego pozbywasz się Nostalgii? Bo ja posadziłam dwie, a jak tak ekspert jak Ty pozbywa się jakiejś róży to .....daje do myślenia

Asiu, :D ja nie jestem ekspertem, tylko mam różyczki i muszę się przyznać, że również mam własne zdanie. Nie jestem papugą :;230 To tyle dla wyjaśnienia słowa ekspert :;230 :;230 .
Asiu Nostalgia , to róża zdrowa, dobrze rosnąca, czasami aż za wysoko. Kwitnie długo i dobrze powtarza. Ma ładne ciemnozielone, błyszczące liście.
Sprawa w moim przypadku dotyczy kwiatu. Jest piękny ale nie powabny. To słowo powabny ma zastosowanie np. do A Shropshire Lad czy każdej angielki, one mają kwiaty bardzo romantyczne.
Jej kolor, a mam 4 krzaki, jest dość specyficzny i nie zawsze pasuje mi do nasadzeń.
Żeby ktoś nie myślał, że do tej róży są jakieś zastrzeżenia, to ja nie mam absolutnie żadnych, a następnym razem będę pisać, że odsprzedam czteroletnie krzaki Nostalgi, to nikt nie pomyśli, że z nimi coś nie tak. :;230
Dobrze, ze kupiłaś tą różę.

Potrzebuję po prostu długiej rabaty, na której będą rosły róże Dodatkowo oddzielę sad od reszty ogrodu. Tylko muszę przekonać M, że to świetny pomysł

Ewciu, :D Pomysł świetny, a M spoko przekonasz. Przecież sad, to sad, a ogród to ogród. Chyba dobry argument Ci podpowiadam. :;230 Działaj Ewciu, bo do wiosny coraz bliżej. ;:65

Maju czytam że miałaś do czynienia z różą Charles Austin .
Piszesz coś o cięciu, jakie są twoje doświadczenia z tą różą aby ładnie kwitła ?
Mam dwie z wiosennego sadzenia teraz będzie ich pierwsza zima u mnie .

Aga witaj, :wit piszesz, że z wiosennego sadzenia masz dwie, czy kwitły Ci i jak rosły?
Już dwa razy podchodziłam do tej róży. Kwiaty ma piękne. Niemiałam szczęścia, bo prawdopodobnie sadzonki były zbyt słabe.
Zastanawiam się czy nie kupić jej u Austina, czyli kupię z dobrym szczepieniem. Dużo poczytałam o niej i właśnie wyczytałam, że ona dobrze kwitnie jak będzie nisko cięta.
Moje spostrzeżenie jest takie, że ona powinna mieć słońce, ale nie lubi rozproszone światło, żeby w południe nie miała palącego słońca.
Będę bardzo ciekawa jak u Ciebie one się będą sprawować.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Czytam że chcesz 'odsprzedać' Nostalgie. Nie żebym chciała, może w zeszłym roku tak bo nawet mi się podobały ale gust mi się jakoś ustatkował i nie przepadam za takimi dwukolorowymi różami. Takie z oczkiem to jak najbardziej ale inne połączenia to już nie. :;230
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”