Kwitnące parapety

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kwitnące parapety

Post »

evo, Migotka napisała, że to grudnik starej odmiany i pewnie ma rację, choć kształt segmentów nie jest dla mnie jednoznaczny, bo takie obłe faktycznie bardziej do wielkanocnika pasują. Ktoś wstawiał identyczną roślinkę, jak twoja i tez się głowiłyśmy, czy to grudnik, czy wielkanocnik. Za grudnikiem przemawia wg mnie to, że segmenty są cienkie i wiotkie, ale kształt segmentów wg mnie wypisz wymaluj wielkanocnik i bądź tu mądry. :roll:
Migotko, tego się musimy trzymać, że nasze grudniki zakwitną dopiero w grudniu. ;:108
Być może te, co kwitną teraz to są bardzo podobne do grudników kaktusy dziękczynienia, czyli schlumbergera truncata :wink:
Domimika
500p
500p
Od: 20 kwie 2011, o 16:37

Post »

Dawno już mnie nie było :wit Koniecznie muszę pochwalić storczykowy kącik i małe chryzantemy, wyglądają uroczo- takie malutkie, a już kwitną. A i bluszcz wygląda bardzo ciekawie! ;:63
Awatar użytkownika
AdaK
500p
500p
Od: 22 lut 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja pierdziu, ale Ty masz fiołków kwitnacych ;:224 i drugie tyle storczyków ;:224 Wszystkie piękne i zachwycające, ale wpadl w oko aloesik tygrisi :uszy
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p
Od: 7 wrz 2011, o 19:49

Post »

Widze że masz sporo azali, ja mam białą rosła całkiem nieźle ale dopadła ją chloroza. Wiesz może jak z tym walczyć i jak wzmocnić roślinkę ??
Awatar użytkownika
eva-
500p
500p
Od: 24 wrz 2011, o 21:12

Post »

Filigranowa27 :wit ;:196
Migotka :wit grudnik NN poszedł do gospodarczego na okno.
Tam jest chłodno, więc zobaczymy jak się spisze ;:224
socurek :wit szkoda ich do śmietnika może w przyszłym roku zakwitną, z tą lodówką
to ciekawy pomysł, tylko się nie pomyl i zieleniny do zupy nie dodaj :;230
rapunzel :wit chyba masz racje że trzeba je podzielić na grudniki, schlumbergery i wielkanocniki. ;:108
Domimika :wit ;:196
AdaK :wit ;:196
mika181 :wit Chlorozę (żółty kolor liści zazwyczaj jasno żółty przy braku żelaza i żywo żółty przy braku magnezu) powoduje podlewanie zbyt twardą wodą, uprawą w zbyt mało kwaśnym podłożu lub przenawożenie w wyniku czego zaburzone jest przyswajanie magnezu i/lub żelaza przez korzenie. Najlepiej spryskać liście nawozem cheltowym zawierającym żelazo i przesadzić do nowego podłoża.Można kupić nawozy przeciw chlorozie.
Później, jak już dojdzie do siebie może warto byłoby podlewać z dodatkiem nawozu do azalii albo chociaż do rododendronów.
Powodzenia w uprawie. ;:196
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p
Od: 22 mar 2011, o 00:25

Post »

evaja mojego uparciucha grudnika wczoraj przyniosłam ze strychu, Zobaczymy czy się przełamie :wink: i zapączkuje, a jak nie to powtórka z rozrywki - teraz jest tam jeszcze zimniej...Udało Ci się upolować to zółte dendrobium?
Ależ ja lubię dendrobia ;:167
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 22:42

Post »

:wit

Jak ja tutaj zobaczyłam te storczykodendrobie to mi szczęka opadła piękności same ;:180 w ogóle piękności można tutaj same pooglądać ;:63
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 02:10

Post »

Hahaa, postaram się ich nie zjeść, ale za mojego TŻ nie ręczę :;230 Jego koszmar już się ziścił- gdzie się nie obejrzy tam kwiatki, teraz również w lodówce... :;230
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p
Od: 22 mar 2011, o 00:25

Post »

socurek :;230 :;230
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Taka prawda... słowo daję, że jak pierwszy raz tam zajrzał i zobaczył dwa grudniki to spojrzał na mnie tak, że normalnie prawie usłyszałam telepatycznie, że mam świra... :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

socurek trzeba mu było wtedy powiedzieć, żeby się cieszył, że to nie Lenin :;230
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hahaha :;230 w zasadzie mogłam mu tak powiedzieć ;) Na szczęście jeden z grudników podarujemy jego mamie, więc może spojrzy na nie łaskawszym okiem :lol: Wczoraj się okazało, że jego mamie grudniczki się strasznie podobają, więc już zacieram ręcę, że pozbędę się kolejnego :twisted: Ostatecznie zostawię sobie jednego, a i tego nie jestem pewna :roll:
Awatar użytkownika
eva-
500p
500p
Od: 24 wrz 2011, o 21:12

Post »

Migotka :wit mój grudnik wróci z wygnania dopiero jak zobaczę że zawiązał pączki :twisted:
Do N..i pójdę dopiero w czwartek, może już coś nowego będzie.
agarow78 :wit dzięki w imieniu moich storczyków ;:196
socurek :;230 :;230 ale się uchichrałam przed kompem, aż moi patrzyli na mnie czy nie zwariowałam.
Nie mogłam się powstrzymać jak sobie wyobraziłam minę mojego męża, gdyby znalazł kwiatki w lodówce :;230
rapunzel :wit ;:196

Fiolecik kwitnie coraz ładniej
Obrazek

Obrazek
Widziałam takiego samego w Bi...ce po 8,49,- wydaje mi się że trochę drogo.

Ciekawe jaki kolor będzie miało już się nie mogę doczekać aż rozwinie pąki ;:65
Obrazek
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czego to się nie robi dla pięknych grudników ;:224 Fiołeczek przecudnej urody ;:167 Ta falbaneczka urocza... Czy ja wiem, czy drogo? Ja ostatnio za kundelka zwykłego dałam ponad 6 zł... Za takiego z falbanką dałabym chętnie i więcej...
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

Piękny kolor fiołeczków, a to drugie bardzo ciekawe czekamy na rozkwitnięcie :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”