Aguś zimowity rozrastają się błyskawicznie.....lada moment i będziesz miała piękne kępy . Moje powstały z pojedynczych cebul
Iduś na pewno zakwitnie lada dzień i od razu będzie śliczny bukiecik. Te pełne Waterlily są niesamowicie ozdobne
Grażynko różami jestem w tym roku zachwycona .....a co najważniejsze są zdrowiuteńkie jak nigdy....jedynie Mandarinen ma plamistość i jedno z Rumb odrobinkę, kilka kropeczek na listkach....U schyłku lata cieszą nawet pojedyncze kwiatuszki na różach
Moni bardzo dziękuję Ci za miłe słowa

i za piosenkę, jest wspaniała, ja również bardzo ją lubię .
Pozdrawiam bardzo gorąco
Dawidku ja bardzo lubię wszystkie zimowity....tylko trochę wkurzają mnie wielkie zasychające liściory latem

A te pełne są wyjątkowo dekoracyjne....
Aguś kępa rośnie już wiele lat i powstała z jednej cebulki....już najwyższy czas ją rozsadzić....tym bardziej, że cebule tak wypchnięte przez mrozy , że już są na wierzchu
Jagódko, a mnie zawsze zaskakuje kwitnienie zimowitów.....wiem, że to kwiaty jesieni, a mnie wydaje się, że wciąż jest pełnia lata......i tak samo jest każdego roku

Muszę koniecznie posadzić sobie jeszcze kilka odmian,bo mam tylko 2, niech wprowadzają krople koloru do jesiennego ogródka....
Jolu 
Pewnie Twoje pełne lada chwila się pokażą
Małgoś zimowity warto posadzić, to takie dekoracyjne krople koloru w jesiennych ogrodach, a innych kwiatów już nie za dużo....jeszcze można spokojnie posadzić, a lada dzień zakwitną
Białe róże są faktycznie wspaniałe
Ula.....oj będziesz narzekać na to ograniczone miejsce....zobaczysz, że już nie długo
Dorotko zimowity faktycznie zwiastują jesień....ale są takie piękne .....i jesień jest piękna, ja ją uwielbiam, już nie mogę sie doczekać , kiedy w końcu przebarwią się liście na drzewach i krzewach

.....Oby tylko długo dopisywała nam piękna słoneczna i ciepła pogoda
Słoneczne kolorowe widoczki schyłku lata
Języczka....uwielbiam te ogromne krzaczory....nawet jak nie kwitną....
Hortensje z przebarwionymi już kwiatami