Ogródek AGNESS cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 10

Post »

Piękne fotki zimowitów , a róże będą kwitły u Ciebie zapewne jeszcze w pażdzierniku .

Mam też te same zimowity , co Ty Aguś , są zawsze sygnałem dla mnie , że jesień tuż , tuż :( .

' Lilac Wonder ', w masie jest ciekawym wypełnieniem , ale pełny ' Waterlily ' , jest cudowny ;:138 , a ' Dick Trotter ' dopiero pokazał wierzchołek pąka . A biały ' Album ' zniknął , czy to możliwe ? Czekam , czy wyjdą krokusy jesienne , bo na razie cicho , sterczą jedynie znaczniki .
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Aga ogladam i oglądam, al pisać nie będę :wink: nie wypada zimowitów chwalić, z uwagi na samą nazwę :;230
Pełne :uszy moich nie widać :?
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wstyd przyznać,że nie mam ani jednego zimowitu.Jakoś mniejszą energię ogrodową mam jesienią.Dzisiaj jadę do briko,zobaczę co tam będzie z tego co nie mam jeszcze.W ubiegłym roku kupiłam tam dwie białe róże,które kwitną nieprzerwanie i są piękne.
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

I mnie zaciekawił ten pełny zimowit. W ogóle to wszystko czego wcześniej nie znałam........... Dobrze że mam ograniczone miejsce :;230
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Zimowity cudne. Nie mam żadnego :( Dziś muszę to nadrobić, widziałam cebule w ogrodniczym, pewnie tam popędzę :wink:
Szkoda tylko, że te kwiaty oznaczają nieuchronne zbliżanie się jesieni :(
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ulakonie pisze: Dobrze że mam ograniczone miejsce :;230
Ula zimowity sie zmieszczą wszędzie :;230
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguś zimowity rozrastają się błyskawicznie.....lada moment i będziesz miała piękne kępy . Moje powstały z pojedynczych cebul :D

Iduś na pewno zakwitnie lada dzień i od razu będzie śliczny bukiecik. Te pełne Waterlily są niesamowicie ozdobne :D

Grażynko różami jestem w tym roku zachwycona .....a co najważniejsze są zdrowiuteńkie jak nigdy....jedynie Mandarinen ma plamistość i jedno z Rumb odrobinkę, kilka kropeczek na listkach....U schyłku lata cieszą nawet pojedyncze kwiatuszki na różach :D

Moni bardzo dziękuję Ci za miłe słowa ;:196 i za piosenkę, jest wspaniała, ja również bardzo ją lubię .
Pozdrawiam bardzo gorąco ;:196

Dawidku ja bardzo lubię wszystkie zimowity....tylko trochę wkurzają mnie wielkie zasychające liściory latem :lol: A te pełne są wyjątkowo dekoracyjne....

Aguś kępa rośnie już wiele lat i powstała z jednej cebulki....już najwyższy czas ją rozsadzić....tym bardziej, że cebule tak wypchnięte przez mrozy , że już są na wierzchu :lol:

Jagódko, a mnie zawsze zaskakuje kwitnienie zimowitów.....wiem, że to kwiaty jesieni, a mnie wydaje się, że wciąż jest pełnia lata......i tak samo jest każdego roku 8-) :lol: Muszę koniecznie posadzić sobie jeszcze kilka odmian,bo mam tylko 2, niech wprowadzają krople koloru do jesiennego ogródka....

Jolu ;:196 Pewnie Twoje pełne lada chwila się pokażą :D

Małgoś zimowity warto posadzić, to takie dekoracyjne krople koloru w jesiennych ogrodach, a innych kwiatów już nie za dużo....jeszcze można spokojnie posadzić, a lada dzień zakwitną :D
Białe róże są faktycznie wspaniałe :D

Ula.....oj będziesz narzekać na to ograniczone miejsce....zobaczysz, że już nie długo :lol:

Dorotko zimowity faktycznie zwiastują jesień....ale są takie piękne .....i jesień jest piękna, ja ją uwielbiam, już nie mogę sie doczekać , kiedy w końcu przebarwią się liście na drzewach i krzewach :lol: .....Oby tylko długo dopisywała nam piękna słoneczna i ciepła pogoda :D

Słoneczne kolorowe widoczki schyłku lata

Języczka....uwielbiam te ogromne krzaczory....nawet jak nie kwitną....
Obrazek

Hortensje z przebarwionymi już kwiatami

Obrazek

Obrazek

Obrazek
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

No to Aguś zazdroszczę tej soczystej zieleni , u mnie listków naprawdę sporo w szczególności brzoza żółknie w oczach a to straszny śmieciuch :roll: uwielbiam jesień te kolory ale jak sobie pomyślę ile póżniej będzie grabienia to ...
Pięknie wyglądają hortensje i różyczki , miło się ogląda takie widoczki :D
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agniesiu jakie piękne hortensje. :roll:
Ślicznie się wybarwiają na czerwono.
Ja mam tylko jedną ogrodową, ale jej kwiat zzieleniał.
Zimowity przecudnej urody.
U Ciebie wszystkie kwiaty ślicznie się prezentują. :)
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

AGNESS pisze:
Obrazek[/url
ładne robisz zdjęcia i przyjemnie się ogląda, pora roku u Ciebie nie ma znaczeni, zawsze jest kolorowo i kwitnąco. Jedna hosta podziurawiona a druga nie, ja też tak mam i nie wiem czy to grad czy ślimaki :roll:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Języczka jaka piękna , rozrośnięta u Ciebie mnie coś nie lubi mam 2 odmiany i obie marniutkie ,ślimaki je zjadły doszczętnie nawet nie zauważyłam kiedy muszę je przesadzić bliżej "oka",żeby przypilnować bo nic nie będę z nich miała chociaż inna odmiana języczki jest u mnie od zawsze i ładnie rośnie i kwitnie , róże , hortensje,zimowity , pięknie się prezentują u Ciebie Agnieszko ;:63
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...znalazłam znalazłam Ciebie ;:196 dwunasta strona szczęśliwa...hortensje ładne ale języczka piękna..
pasująca do Twojego zadbanego ogródka...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Języczka ;:167 moja od Ciebie kwitnie cały czas :uszy
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Agusiu co ty robisz, że u ciebie ogród jest ciągle kolorowy, tak wiele kwiatów kwitnie, zimowity a zwłaszcza pełne cudne, hortensje niezwykle pięknie przebarwiły się. W twoim ogrodzie nawet zbliżająca się jesień będzie piękna.
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Agnieszko cudowne kępy zimowitów ;:224 U mnie zagościły w tym roku i mam nadzieję że szybko się rozrosną. No i ta języczka - powtórzę po raz kolejny- cudna, cudna, cudna ;:180 Tyle koloru wnosi do ogrodu. I jak dla mnie języczki mają - poza niezaprzeczalnym urokiem- jedną ważną zaletę- lubią wilgoć :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”