Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.3

Post »

Niesamowicie bujnie kwitną Twoje chryzantemy! A moje się jakoś w tym roku ociągają ...
Tylko chyba nie wszystkie, które pokazałaś, zimują?
x_Adasko

Post »

Tak się przysiadłem do Twojego wątku żeby nadrobić zaległości :D Widzę, że wycieczka udana a i w ogrodzie dużo się jeszcze dzieje mimo że zaczęła się jesień. Osobiście nie przepadam za chryzantemami ale za to uwielbiam zimowity. Niestety mój biały się jeszcze ociąga z rośnięciem :wink:
:wit
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziś przed południem harowałam w ogrodzie ,chcę jeszcze cały ogród wypielić po raz ostatni jak będzie ciepło to będę mogła jeszcze długo cieszyć się kolorami .

Klio a ja sadziłam lilie prosto do ziemi , zobaczymy jak będzie w przyszłym roku.
A piwonia nie kwitła , nawet nie wiem czy w ogóle z ziemi wyszła bo posadziłam gdzieś pod płotem między moimi piwoniami .

Izabelo większość z tych co pokazuję to kupione w tym roku na targowisku nie wiem które przezimują , ze swoich starszych odmian prawie zrezygnowałam .

Teraz zaczynają kwitnąc moje posadzone w zeszłym roku są ogromne kule .

Adaśko a ja w przeciwieństwie do Ciebie lubię chryzantemy, o tej porze roku
dają dużo uroku ogrodom .Moje białe zimowity tez nie wyszły wszystkie .

Dzięki Krzysztof

Genia
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Przybiegłam pooglądać chryzantemy w pełnym rozkwicie, przepiękne, jedna ładniejsza od drugiej, ale ta po prostu mnie zauroczyła jest taka subtelna i słodka zarazem, znasz może jej nazwę ?
Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ilono chryzantemy kupuję kolorami nigdy nie pytam o nazwy .

Genia
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47

Post »

Witaj Gieniu!
Musiałaś mieć dobrego zastępcę w czasie wojaży po świecie, ponieważ kwiaty mają rumiane buzie i są w spaniałej formie.Pewnie u Was były deszcze albo wielkie podlewanie.U nas susza, deszczu nie było od ponad miesiąca.Jedno jest ciekawe, w studzience gdzie jest licznik i zawory wodne jest około 1 m wody a głębokość tej dziękuję to 2 kręgi.

Pozdrowienia Edward :wit
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Igor rzeczywiście ten biały zimowit ślicznie ci kwitnie .

Edwardzie u nas susza, też już dawno nie padało , ja dopiero dziś podlałam ogród i zabrałam się za pielenie , pogoda piękna więc przyjemnie pracuje się w ogrodzie , jak skończę porobię zdjęcia .
W czasie mojej nieobecności nikt ogrodem się nie zajmował , jakoś ogród nie zmarniał .

Genia
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Geniu jak mógłby Ci ogród zmarnieć, pewnie przed wyjazdem wyszykowałaś rabatki na cacy i przez te kilka dni, nie straciły nic na urodzie :D

Pozdrawiam Tomek :wit
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Byłam dzisiaj w ogrodniczym i spotkałam taką samą kolorystycznie i jeszcze przepiękną krwisto czerwoną, naprawdę duże okazy tylko po 8 złotych niestety nie były to, te zimujące w gruncie, a szkoda. Co prawda proponowno mi, żeby kupić, a na zimę okryć, może przeżyją, ale się nie skusiłam. Geniu, a te Twoje to rozumiem, że wszystkie zimujące, bo teraz biję się z myślami czy dobrze zrobiłam czy jednak nie podjechać jutro i je kupić, jak myślisz, mają jakąś szansę na przeżycie?
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

piofigiel pisze:Geniu jak mógłby Ci ogród zmarnieć, pewnie przed wyjazdem wyszykowałaś rabatki na cacy i przez te kilka dni, nie straciły nic na urodzie :D

Pozdrawiam Tomek :wit
Tomku muszę przyznać się bez bicia że nie wyszykowałam , jakoś brakowało mi zapału i chęci do prac w ogrodzie ,teraz po przyjeździe mam znowu chęć do pracy i znowu ogród mi się podoba .

Ilonko z moimi chryzantemami jest tak samo , mogą przezimować ale nie muszą , a wszystkie chryzantemy trzeba okrywać na zimę inaczej wymarzną .

Genia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Geniu Twoje chryzantemy zapierają dech w piersiach, są bajeczne. Uwielbiam je, i nie mogę znieść tego, ze tak chorują u mnie ;:223 W przyszłym roku wypróbuję Twoją metodę z tym corocznym odnawianiem.....ale obawiam się, ze to nic u mnie nie da bo i te 2 odmiany, które sadziałm tej wiosny też mają podsychające u dołu listki :( ......w moim ogródku jest skłonność do mączniaka, nawet z tego powodu zrezygnowałam z sadzenia surfinii :(
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko u mnie też jest mączniak bardzo chorują mi w tym roku wysokie marcinki i pysznogłówki ,nawet na ostróżkach pojawił się teraz mączniak .

a teraz kilka zdjęć zrobionych przed chwilą oczywiście nie wszystkie dalszy ciąg nastąpi później

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

"Ło matko" toż to prawdziwy botanik, przepięknie, gdyby nie to, że wiadomo, kiedy te kwiatki kwitną można by rzec prawdziwa wiosna, nie no teraz to już konkretnie zachorowałam, jadę po te, co widziałam, trudno jak nie przeżyją, spróbuję na wiosnę postarać się o te, zimujące, a może Ty Geniu będziesz miała sadzoneczki na sprzedaż, jeśli tak to ustawiam się w kolejce. Zauroczyły mnie wczorajsze słodziaki i te dzisiejsze biało fioletowe i te czerwone, i.......ech po prostu cudnie. A cóż to, co kwitnie na biało, koło żółtych chryzantem?
Matrix2
500p
500p
Od: 29 sie 2010, o 11:44

Post »

piękne rabatki i takie kwitnące a tu już koniec września,
obok chryzantemek zawilec-anemon biały :)
Rysiek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ilonko ja nie sprzedaje kwitków , a jak już pisałam nie wiem które przezimują niektóre mam pierwszy rok.
Matrix odpowiedział na drugie pytanie .

Matrix dziękuję
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”