Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.3
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.3
Niesamowicie bujnie kwitną Twoje chryzantemy! A moje się jakoś w tym roku ociągają ...
Tylko chyba nie wszystkie, które pokazałaś, zimują?
Tylko chyba nie wszystkie, które pokazałaś, zimują?
-
x_Adasko
Tak się przysiadłem do Twojego wątku żeby nadrobić zaległości
Widzę, że wycieczka udana a i w ogrodzie dużo się jeszcze dzieje mimo że zaczęła się jesień. Osobiście nie przepadam za chryzantemami ale za to uwielbiam zimowity. Niestety mój biały się jeszcze ociąga z rośnięciem

- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziś przed południem harowałam w ogrodzie ,chcę jeszcze cały ogród wypielić po raz ostatni jak będzie ciepło to będę mogła jeszcze długo cieszyć się kolorami .
Klio a ja sadziłam lilie prosto do ziemi , zobaczymy jak będzie w przyszłym roku.
A piwonia nie kwitła , nawet nie wiem czy w ogóle z ziemi wyszła bo posadziłam gdzieś pod płotem między moimi piwoniami .
Izabelo większość z tych co pokazuję to kupione w tym roku na targowisku nie wiem które przezimują , ze swoich starszych odmian prawie zrezygnowałam .
Teraz zaczynają kwitnąc moje posadzone w zeszłym roku są ogromne kule .
Adaśko a ja w przeciwieństwie do Ciebie lubię chryzantemy, o tej porze roku
dają dużo uroku ogrodom .Moje białe zimowity tez nie wyszły wszystkie .
Dzięki Krzysztof
Genia
Klio a ja sadziłam lilie prosto do ziemi , zobaczymy jak będzie w przyszłym roku.
A piwonia nie kwitła , nawet nie wiem czy w ogóle z ziemi wyszła bo posadziłam gdzieś pod płotem między moimi piwoniami .
Izabelo większość z tych co pokazuję to kupione w tym roku na targowisku nie wiem które przezimują , ze swoich starszych odmian prawie zrezygnowałam .
Teraz zaczynają kwitnąc moje posadzone w zeszłym roku są ogromne kule .
Adaśko a ja w przeciwieństwie do Ciebie lubię chryzantemy, o tej porze roku
dają dużo uroku ogrodom .Moje białe zimowity tez nie wyszły wszystkie .
Dzięki Krzysztof
Genia
- ilona2715

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- e-genia

Ilono chryzantemy kupuję kolorami nigdy nie pytam o nazwy .
Genia
Genia
-
hutkow

- Od: 24 sty 2011, o 16:47
Witaj Gieniu!
Musiałaś mieć dobrego zastępcę w czasie wojaży po świecie, ponieważ kwiaty mają rumiane buzie i są w spaniałej formie.Pewnie u Was były deszcze albo wielkie podlewanie.U nas susza, deszczu nie było od ponad miesiąca.Jedno jest ciekawe, w studzience gdzie jest licznik i zawory wodne jest około 1 m wody a głębokość tej dziękuję to 2 kręgi.
Pozdrowienia Edward
Musiałaś mieć dobrego zastępcę w czasie wojaży po świecie, ponieważ kwiaty mają rumiane buzie i są w spaniałej formie.Pewnie u Was były deszcze albo wielkie podlewanie.U nas susza, deszczu nie było od ponad miesiąca.Jedno jest ciekawe, w studzience gdzie jest licznik i zawory wodne jest około 1 m wody a głębokość tej dziękuję to 2 kręgi.
Pozdrowienia Edward
- e-genia

Igor rzeczywiście ten biały zimowit ślicznie ci kwitnie .
Edwardzie u nas susza, też już dawno nie padało , ja dopiero dziś podlałam ogród i zabrałam się za pielenie , pogoda piękna więc przyjemnie pracuje się w ogrodzie , jak skończę porobię zdjęcia .
W czasie mojej nieobecności nikt ogrodem się nie zajmował , jakoś ogród nie zmarniał .
Genia
Edwardzie u nas susza, też już dawno nie padało , ja dopiero dziś podlałam ogród i zabrałam się za pielenie , pogoda piękna więc przyjemnie pracuje się w ogrodzie , jak skończę porobię zdjęcia .
W czasie mojej nieobecności nikt ogrodem się nie zajmował , jakoś ogród nie zmarniał .
Genia
- piofigiel
- 1000p

- Od: 11 lis 2009, o 17:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Geniu jak mógłby Ci ogród zmarnieć, pewnie przed wyjazdem wyszykowałaś rabatki na cacy i przez te kilka dni, nie straciły nic na urodzie
Pozdrawiam Tomek
Pozdrawiam Tomek
- ilona2715

Byłam dzisiaj w ogrodniczym i spotkałam taką samą kolorystycznie i jeszcze przepiękną krwisto czerwoną, naprawdę duże okazy tylko po 8 złotych niestety nie były to, te zimujące w gruncie, a szkoda. Co prawda proponowno mi, żeby kupić, a na zimę okryć, może przeżyją, ale się nie skusiłam. Geniu, a te Twoje to rozumiem, że wszystkie zimujące, bo teraz biję się z myślami czy dobrze zrobiłam czy jednak nie podjechać jutro i je kupić, jak myślisz, mają jakąś szansę na przeżycie?
- e-genia

Tomku muszę przyznać się bez bicia że nie wyszykowałam , jakoś brakowało mi zapału i chęci do prac w ogrodzie ,teraz po przyjeździe mam znowu chęć do pracy i znowu ogród mi się podoba .piofigiel pisze:Geniu jak mógłby Ci ogród zmarnieć, pewnie przed wyjazdem wyszykowałaś rabatki na cacy i przez te kilka dni, nie straciły nic na urodzie![]()
Pozdrawiam Tomek
Ilonko z moimi chryzantemami jest tak samo , mogą przezimować ale nie muszą , a wszystkie chryzantemy trzeba okrywać na zimę inaczej wymarzną .
Genia
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Geniu Twoje chryzantemy zapierają dech w piersiach, są bajeczne. Uwielbiam je, i nie mogę znieść tego, ze tak chorują u mnie
W przyszłym roku wypróbuję Twoją metodę z tym corocznym odnawianiem.....ale obawiam się, ze to nic u mnie nie da bo i te 2 odmiany, które sadziałm tej wiosny też mają podsychające u dołu listki
......w moim ogródku jest skłonność do mączniaka, nawet z tego powodu zrezygnowałam z sadzenia surfinii 
- e-genia

- ilona2715

"Ło matko" toż to prawdziwy botanik, przepięknie, gdyby nie to, że wiadomo, kiedy te kwiatki kwitną można by rzec prawdziwa wiosna, nie no teraz to już konkretnie zachorowałam, jadę po te, co widziałam, trudno jak nie przeżyją, spróbuję na wiosnę postarać się o te, zimujące, a może Ty Geniu będziesz miała sadzoneczki na sprzedaż, jeśli tak to ustawiam się w kolejce. Zauroczyły mnie wczorajsze słodziaki i te dzisiejsze biało fioletowe i te czerwone, i.......ech po prostu cudnie. A cóż to, co kwitnie na biało, koło żółtych chryzantem?
-
Matrix2
- 500p

- Od: 29 sie 2010, o 11:44
piękne rabatki i takie kwitnące a tu już koniec września,
obok chryzantemek zawilec-anemon biały
obok chryzantemek zawilec-anemon biały
Rysiek
- e-genia

Ilonko ja nie sprzedaje kwitków , a jak już pisałam nie wiem które przezimują niektóre mam pierwszy rok.
Matrix odpowiedział na drugie pytanie .
Matrix dziękuję
Matrix odpowiedział na drugie pytanie .
Matrix dziękuję