Marpy kwiatki i rabatki cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Marpy kwiatki i rabatki cz.3

Post »

Janku - witaj :!: miło Ciebie gościć a co do stanu mojego ducha jest to stan na dzień dzisiejszy... ;:108 a fotki były robione przed 2 dniami , wtedy było słonecznie i cieplutko ...a dzisiaj u mnie prawdziwie słotny dzień ...Pozdrawiam :!:
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Teraz już mało która roślina daje rady.
Mrozy i deszcze robią swoje.
Moje róże już zakończyły sezon definitywnie.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko ;:196 - co poradzić , musimy przetrwać ten czas i uzbroić się w cierpliwość...aura się poprawiła , będzie czas dogodny na dokończenie prac jesiennych u mnie jeszcze trochę pracy mam...chociaż ostatnio pauzuję ale jutro myślę, że się uda coś zrobić . ;:108

Mój CD...
troche roślin jeszcze żywotnych
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cdn... :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Wszyscy narzekają, że jesień a ja uwielbiam te klimaty. Wiem, że roślinki już nie takie piękne, ale swój urok mają
kajbar
200p
200p
Od: 16 lut 2011, o 12:03

Post »

Witaj Maryniu w nowym wątku jestem oczarowana pięknymi zdjęciami i ich ilością.Chciałam zapytać jak nazywa się trawa o czerwonych liściach pozdrawiam
Zapraszam
Moj Ogrod
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ilonko zgadzam się z Tobą, jesień także potrafi być piękna ale pewno nie wszyscy jednakowo postrzegają piękno... :heja
Haniu - rzadko Ciebie widać na forum,tym bardziej miło,że zawitałaś do mnie ;:196 zajrzałam do Ciebie i widzę,że nadal " zdalnie" doglądasz swój :shock: piękny ogród , a trawa o którą pytasz to bardzo popularny już na forum Red Baron :) Mam go już trzy lata ale jakoś nie mogę się dochować sporej kępy chociaż istnieje opinia,że się szybko rozrasta ..za bardzo podoba się odwiedzającym mnie latem znajomym a ja chętnie się z nimi dzielę :)
już nie ma co za bardzo pokazywać... ale jeszcze kilka fotek jesiennych mam chociaż jakoś kolorami to tej jesieni nie bardzo mam się czym chwalić :?

Mój CD...

Obrazek
NAJLEPIEJ PRZETRWAŁY PIERWSZE PRZYMROZKI RÓŻNE TRAWY I TRAWKI
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

CDN... :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mój jesienny CD...

;:3

Piękna słoneczna pogoda pozwala na spokojne dokończenie prac ogródkowych przed zimą...chociaż jestem nadal " nie wyrobiona",sąsiedzi już pewno zapomnieli,że działki mają... :? a ja ciągle trwam..obcinam,tnę,palę ,grabię..przy pomocy M oczywiście , a róże zadołowane :oops: normalnie mi się nie chce za nie wziąć, myślę,że dobrze im tak będzie jeszcze nie zdecydowałam o ich docelowym miejscu ,może na sąsiedniej działce syna??? ciągle się nie zdecydowałam a tam miejsca sporo...no i roboty też... :wink: i wtedy musiałabym się zdeklarować co do dalszych losów tej działki.. aby do wiosny... :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cdn... :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Pękną masz jesień w ogrodzie :P
Na 7 zdjęciu widać jak pięknie przebarwiają się krzewy liściaste a iglaki stanowią dla nich tło i jeszcze bardziej uatrakcyjniają kompozycję.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolko witaj! ;:196
To zdjęcie z sąsiedniej działki syna , której losy się toczą ... :? oni zdecydowali zrezygnować z niej
a ja się waham czy definitywnie ją przejąć , a praktycznie już 10 lat i tak się nią zajmuję tzn.ja
"tu tylko sprzątam" ale nic tam nie sadzę a działka piękna. Mam do niej ogromny sentyment...bo"tymi ręcami" ją z M im urządzaliśmy ale oni nie mają już na nią ochoty ...bo mają inne, nie działkowe zainteresowania... a ja coraz bardziej myślę ;:7 ,żeby jej się jednak nie wyzbywać tylko skąd brać siły??? na razie nie jest źle..ale jak długo...oto jest pytanie...a róże czekają :;230
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Maryniu , nie wyzbywaj się działki , druga działka w sąsiedztwie to luksus.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu - ;:196 doceniam to , mam wygodę bo mam tam miejsce na palenisko wszystko spalone,nie zalegają mi zbędne części roślin,które nie nadają się na kompost,gałęzie bo niestety nie mam rozdrabniacza ,nie ma u nas ;:108 prądu a nawet nie wiem czy są jakieś np.spalinowe?Najbardziej pracochłonne tam jest koszenie , bo jak na razie trawy jest najwięcej /na razie/
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ja to bym nawet minuty się nie zastanawiała.
Już byłaby moja.
Kawał ziemi do wzięcia lezącej odłogiem......no jak zmarnować taką okazję..... :shock:
Zaraz warzywnik by mi się poszerzył a dookoła mogą być i róże. :wink: :lol:
Młodzi teraz zajęci czym innym, ale każdy na starość powraca do grzebania w ziemi.
Jak Wy się zestarzejecie na tyle, że już nie będziecie mogli grzebać w ziemi, to podstarzali młodzi zaczną szukać kawałka ziemi dla siebie i wtedy będzie jak znalazł. ;:108
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Witaj Maryniu, szkoda tych pięknych kwiatów, mróz solidnie je zmroził, u mnie jest tak samo ale ty masz kolorowe krzewy, które są prawdziwą ozdobą. Borówka o ognistych liściach jest przepiękna, berberys i trawy również wspaniałe. Podziwiam twój ogród, jest w nim tyle ciekawych roślin. ;:138
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Irenko - miło ,że zajrzałaś do mnie ;:196 a kolorów więcej mam na sąsiedniej działce,bo tam więcej krzewów ,u mnie więcej kwiatów,które już załatwiły przymrozki. :? Tam borówki są bardziej wybarwione niż moje ... :)
Grażynko - dzięki,za mądre słowa coś jest na rzeczy bo M wczoraj zabrał się ,za przycinanie
krzewów i drzew a dotychczas sceptycznie podchodził do sprawy .Wczoraj troszkę go "podkręciłam" w temacie i na razie :uszy .Bo ja na to jak na lato tylko potrzebny " kosiarz" do trawy bo z tym to już nie poradzę sama....

Mój CD... ;:3

zamiast kwiatków - poranek

Obrazek
tak ją mrozik przymalował
Obrazek

Obrazek

Obrazek
rozplenicę trzeba będzie z wiosna podzielić ,tylko jak się za nią wziąć ? bez siekiery się nie obejdzie :?
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
cdn.. :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Maryniu witaj . :wit
Chociaż wszystko w ogrodzie kończy wegetację, ale Twoje paprocie cudnie wyglądają. ;:138
Myślę, że one są zimozielone, gdyż mój pióropusznik strusi już dawno zrudział i trzeba będzie powycinać przed zimą.
Pogodnego weekendu Ci życzę i sobie także, żebyśmy mogły wszystko przed zimą uprzątnąć. :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”