W cieniu starego orzecha

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W cieniu starego orzecha

Post »

Maniuś tak róże tylko czekają na słoneczko. Jeszcze się nimi pocieszymy.
Aniu Chipendale kupię na pewno, jak tylko trafi się okazja. Już ją w kilku ogrodach podziwiałam. Edena mam ale nie rośnie u mnie jakoś szczególnie dobrze Jesienią go przesadzę w bardziej słoneczne miejsce.
Andrzej taka praca to też forma wypoczynku :;230 Gdyby nam się podobał trawnik okolony iglakami to nie byłoby tej roboty.
Tajeczko masz rację dla naszego synka to była niesamowita frajda. A jaki był dumny na koniec, tylko początkowo myślał że to będzie piaskownica :;230
Klaryso dziękuję. Też myślę, ze liliowce to dobre towarzystwo dla róż, zwłaszcza, że kwitną wtedy gdy róze mają przerwę.
Jagusiu dziękuję. Już się nie mogę doczekać jak to będzie wyglądało gdy rośliny nabiorą masy. Są tam posadzone m.inn. liliowce, róże, żurawki i fuksja ogrodowa.
imwsz mi też podoba się ta przestrzeń, ale to już niedługo taki widok będzie. Coraz blizej domy powstają.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu dziękuję. A wiesz, przy okazji poprawiania mozna coś powiększyć, zmienić. :;230
Majuś dzięki za pochwały i buziaki. Mam nadzieję, że nie bedę musiała zbyt długo czekać na dalszą częsć tego projektu. Może w przyszłym tygodniu sie moje chłopaki spręża :heja
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

tak tak, chodzi mi po głowie powiększenie rabatek :;230. Ja chyba oszaleję w oczekiwaniu na następną wiosnę ;:112
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O Magda skąd ja to znam. Też już planuję co w przyszłym roku zrobimy - bo w tym już nie damy rady. ;:224
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

lemka77 pisze: Też już planuję co w przyszłym roku zrobimy - bo w tym już nie damy rady. ;:224
E tam, e tam nie damy rady zaraz :wink: proszę się sprężyć, do zimy daleko :D
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joluś postaramy się. Wtedy mniej pracy zostanie na przyszły rok :lol: Eeeee niemożliwe zaraz coś powymyślam.
Pokażę teraz pewien fragment działki. Rośnie tam sopro cieniolubnych a w miejscach gdzie dochodzi słońce są oczywiście róże.
Ścieżka do studni
Obrazek

musimy coś z tą studnią zrobić. Myślałam że by ją wykleić kamieniem - takie jakby otoczaki, ale nie wiem czy to nie będzie zbyt naciapciane. Na pewno muszę zmusić męża do zmiany pokrycia daszku. Chciałbym żeby był daszek z gontu a same kręgi moze wystarczy pomalować na biało? Byłoby chyba prosto i ładnie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

w stronę altanki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jest jeszcze trochę w tym miejscu do zrobienia - chcemy tam miejscami ułożyć takie krążki z drewna - tylko trzeba jakieś stare drzewko pociąć na plastry. Fajne by były takie betonowe krążki udające drewno ale są strasznie drogie :shock:
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Lemko, witaj, też nie możesz spać :;230 Fajnie masz na działeczce.
Twoje przemyślenia też mi się podobają. Pomyśl o drewnie jeżeli chodzi o wykonczenie studni. Drewno i kamień najlepiej się sprawdza w ogrodzie. Masz juz tych różyczek :;230
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majuś mam chwilę dla siebie zanim wyjdę do pracy. Mały jeszcze śpi. Lubię drewno i kamień w ogrodzie. Muszę poszukać w necie jakiś inspiracji na tą studnię. Nie chcę zeby było odpustowo.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Piękne rabaty żurawkowe , mam mało cienia ale tez mam trochę żurawek jeszcze muszę dokupić kilka kolorów na słońce ..Najbardziej podobają mi się ścieżki ,szkoda że mój M nie lubi prac w ogrodzie , sama muszę wszystko robić , on tylko kosi kosą łąkę kwiatową a córka kosiarką trawniki , dobrze że to mnie omija
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Witaj Lemko! Pięknie u Ciebie, masz wszystko, co trzeba...trochę słońca, trochę cienia...Bardzo ładnie prezentuje się otoczenie tej ścieżki do studni ;:63 A z samą studnią rzeczywiście coś trzeba zrobić...A może otoczyć ją takim wysokim rollborderem pobejcowanym na jakiś odcień brązu?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Śliczne rabaty :D Bardzo lubię cegłę w ogrodzie. Osobiście wybrałabym, jako ściółkę, korę.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

myślę, że z kamieniami na studni, to by był b.dobry pomysł-i gont na daszek :D prawdziwa bomba-zero odpustu Kochana!!!!!! Bardzo sielski widoczek.
Na pierwszym zdjęciu podoba mi się szczególnie lewa strona rabatki, ta z orzechem :lol:
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janka no trochę kiepsko gdy mąż nie pomaga. Jednak sporo prac w ogrodzie wymaga siły. Ale masz satysfakcję, że ogród jest Twoim dziełem. Żurawki polubiłam w tym roku, jakoś wcześniej mnie nie ruszały zbytnio. Jest tyle ładnych odmian, naprawdę nie sposób mieć wszystkie. Cieszę się, że podoba Ci się ścieżka.

Marta witaj :wit Bardzo mi miło, że do mnie wpadłaś. Dziękuję za pochwały mojej działki, to cieszy gdy innym nasza praca się podoba. Pomysł ze studnią bardzo dobry - dzięki, tylko gdzie ja taki wysoki rollborder kupię? Popatrzę w ogrodniczych. Chciałabym jeszcze w tym roku ją wyremontować a to jest sposób na szybki lifting. ;:180

Izuś ja też uwielbiam cegłę w ogrodzie. Co prawda słyszałam, że nie jest zbyt trwała ale nie bedziemy jej szczególnie mocno eksploatować i mam nadzieję, że kilka lat wytrzyma. Kora już kupiona :uszy

Magda miło mi, ze Ci się podoba. Pod drzewem rosną hosty, hortensja pnąca, hortensje ogrodowe i paprocie. Ale tym razem to nie orzech tylko stara wielka jabłoń. Papierówka - trochę jabłek z niej się sypie na rośliny,ale daję radę wyzbierać. Mi też kamienie się podobają ale mam problem z kupieniem odpowiednich, jakoś w okolicy nikt tego cudu natury nie sprzedaje, a taki elewacyjny strrrasznie drogi. Chociaż na taką studnię dużo chyba by nie poszło?

No to jeszcze kilka fotek tym razem z serii było i jest:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Widzę, że sporo masz tego drewna, np. gałęzie i konary wykorzystane jako obwódki czy ograniczniki.
Fajnie to wygląda.
Studnia w drewnie na pewno byłaby ładna ;:108
No i jakie rozrośnięte kępy żurawek!
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Tylko rok różnicy a takie kolosalne zmiany ,ależ te rośliny u Ciebie szaleją! ;:63 ;:63 ;:63
Ja też jestem za studnią z drewnianym wykończeniem. :D
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”