Ogródek aleb-azi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi

Post »

Dla werbenki miejsce zawsze się znajdzie.
A rabata nie tylko dla niej już się robi. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izka masz cudnie ukwiecony ogródek , przegorzan w tle Augusty bardzo obficie Ci się rozrósł...u mnie 3 kulki jeżowe i na tym koniec ,a poza tym już przekwitł...chyba on bardziej na piaski stworzony...a werbenę mam jeszcze w doniczkach ,do tej pory nie znalazłam na nie miejsca...aż mi wstyd ... :oops:Na razie myśle ,co wykopać i nic do głowy mi nie przychodzi...żadna rewolucja się nie kroi...a powinna i to jak najcszybciej ,w przeciwnym wypadku czarno to widzę ...tzn mój ogród... :cry:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Nacieszyłam oczy, dziękuję :D .
Ależ musiało u Ciebie pachnieć jak kwitły lilie! Upojnie? Słodko? Liliowo? Cudownie?
Aż chciałoby się zasnąć w tle tego aromatu.
Pamiętasz może jak się nazywa ta różowa lilia z jaśniejszymi krawędziami płatków? Podbiła moje serce ;:170 .
Awatar użytkownika
Ma-Do
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2010, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izuś, jak zwykle cudności u Ciebie .I koper jaki dorodny.
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Hagaart - wzdychasz? to może być początek różyczki :;230 Forumowa zaraza :wink: Witaj :D

Maju- też tak sobie myślę chodząc po ogrodzie, że trzeba będzie tak długo czekać na takie widoki. No, ale do tulipanów i innych cebulowych, to już nie cały rok... parę miesięcy zaledwie :;230 Dzięki za pochwałę :oops:

Asiu- ale z Ciebie łakomczuch :;230 Dąb błotny upolowany ( chyba...)tam, gdzie diabeł mówi dobranoc, w małej szkółce w Ściejowicach . Tu jest ich stronka http://www.ogrodymagdy.pl/ Polecam oglądnięcie zdjęć z ich własnego ogrodu, no i można zapytać skąd ściągnęli dęba...

Grażynko- jak to się dzieje, że ciągle znajduje się miejsce na nowe rabaty :;230

Nelu- tak coraz mniej ukwiecony... astrów nie wysiałam a one tak pracowicie zdobią ogród. Przegorzan z pewnością woli lekką ziemię. U mnie taka lekka, że nawet on wiądł w upały :shock: Werbenę też lepiej piachem podsypać.... Ukopać :?: :;230
Co wykopać? Mówiłam, zostawić... A jak nie to coś się wymyśli :wink:

Asiu- było liliowo, upojnie, pachnąco... Aż brat mi się uczulił :shock: Odmówił wychodzenia z domu i otwierania okien... Nazw lilii niestety nie znam - wszystkie wyprzedażowe z pudła z napisem "mix kolorów"

Małgosiu - o tak, koper wyjątkowo w tym roku obrodził :D No i jak zwykle nie tam, gdzie go siałam :;230

A na dobre różowe sny i różany poranek: Barock, Heritage, Łanięta i Munstead Wood :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Hagaart
200p
200p
Od: 1 cze 2011, o 10:11

Post »

Wzdycham bo moje tak niestety nie kwitną pięknie!!! Chcę być chora i to bardzo!!! Pozdrawiam.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Hagaart- obawiam się, że skoro jesteś tu, na forum, to ... mówisz i masz... Jesteś już zainfekowana :;230

Czas przecieka między palcami... Zauważyliście, jak szybko nastaje wieczór :?: . Chłód po zmierzchu. Chłód o poranku. I ta nostalgia w ogrodzie... Ech, nie będę gadać. Sami zobaczcie...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja tam żadnej nostalgii nie wyczuwam. Prawde mówiąc są to jedne z najcieplejszych wieczorów tego lata. Od soboty siedzę co wieczór na tarasie i dopiero po zapadnięciu zmroku zakładam bluzę, ale nie to, żebym szczękała zębami. A w lipcu to mie się zdarzało.
Zatem proszę nie narzekać i cieszyć sie pogodą, bo może być gorsza, chociaż zapowiadają na jkoni9ec sierpnia całkiem niezłą. :D
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Wrzosów w ogrodzie już nie ma więc jakoś nie dociera do mnie nadchodząca jesień.
Pająki za to oplatają cały ogród pajęczyną.
U nas tez wieczory stosunkowo ciepłe :wink:
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Hagaart
200p
200p
Od: 1 cze 2011, o 10:11

Post »

Widoczki piękne.Słoneczko przygrzewa i trzeba korzystać,ja osobiście mało się w tym roku wygrzałam.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

aleb-azi pisze: Obrazek
Imponująca rabata :uszy Mam nadzieję ujrzeć wkrótce ;:196
U mnie wieczory zdarzają się różniste, jak nie pada, to można dosyć długo posiedzieć, przy założeniu użycia preparatów anty ... komarowych :D
Awatar użytkownika
AGP-ON
200p
200p
Od: 29 paź 2010, o 09:17
Kontakt:

Post »

Cudny ogród.
Czy możesz podać nazwy traw w tej rabacie? Kilka rozpoznaje ale .... reszta to zagadka ;:224
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Jaka nostalgia? Chciałabym, zeby mój ogródek tak wyglądał!
A na tym, jakże nostalgicznym zdjęciu ;:198 , co sie tak cudnie niebieszczy u góry, widoczne pomiędzy dwoma kwiatkami cleome?

Obrazek
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

A sio mi z tymi wrzosami ;:14
Jeszcze nie teraz... jeszcze chcę się latem cieszyć... ani chybi mam po powrocie problemy adaptacyjne, bo jakieś to lato takie... nijakie...
Więc jesieni tym bardziej... mówię głośne i stanowcze NIE!

O! Trawy na przykład, nie sugerują tak nachalnie pory roku!
Teorii, że aby urosły takie dorodne, od wiosny musiało minać trochę czasu, nie kupuję :;230
A obfitość kwiecia na niektórych zdjęciach w ogóle przywraca mi wiarę w to, że jednak to lato gdzieś jest... tylko się ukrywa. U Ciebie! Egoistka! :;230

Z 'First Lady' miałaś rację... nie otwiera kwiatu... zwiesza go... ale te jej przemiany kolorystyczne... lubię ją nawet za sam pąk :)
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Izko witaj ;:100 tym razem zabieram głos, też mówię a kisz z jesienią. Mamy lato i ;:3 .
Różyczki kwitną, a inne zbierają się do ponownego wysypu kwiatów i na to czekamy. ;:65 ;:65
Już drugi raz widzę piekną różę o nazwie Łanięta - za pierwszym razem myślałam, że to literówka. No ale drugi raz to już by była przesada. :;230
Ona czyli Łanięta - ma piekny kolor i tak ładnie przewiesza kwiaty. Pewnie jest nie do kupienia, ale muszę podkreślić jej urodę. ;:180
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”