Szaleństwo ogrodowe Agusi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Szaleństwo ogrodowe Agusi

Post »

Patryk - witam Cie w moich skromnych progach :wit :wit
Psianka już wyrwana (na ile pozwoliło mi jej umiejscowienie) i przysypana obornikiem, aby nie kusiła nikogo owocami (zwłaszcza moje córy) :uszy Lubię domowe jedzonko ;:137 (co niespecjalnie mi służy ;:224 :;230 ) a warzywka troszkę zarastają zielskiem, przy tej pogodzie to nieuniknione, o truskawkach nie wspominam, jeszcze troche a nie będzie ich widać :evil: Tygrysówki raczej będę wykopywać na zimę i traktować jak mieczyki, nie chce ryzykować ich wymarźnięcia ;:108

Iwona i Patryk dziękuje za zidentyfikowanie mojego krzaczka ;:180 , rzeczywiście kwitnie na żółto ;:108 MAHONIA- muszę zapamiętać :P
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Agusia... ,ale zrobiłaś dobre ciasta,pychota ,poczęstowałam się,bo niestety jestem bardzo łakoma.Masz cudne kwiaty ;:63 ;:63 ;:63 .Gosia
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

witaj Agusiu, wpadam po raz pierwszy i przyznam, że nie spodziewałam się aż tylu kolorów! nacieszyłam oczy zarówno kwiatami jak i plonami ogrodowymi, które już wkrótce będziesz mogła kosztować :)
zachwyciły mnie tigridie (moje niestety zniknęły po ubiegłym sezonie) oraz pomidorowe grona... jest pięknie! gratuluję Ci :)
ps. no i te słodkości - wszechstronna gospodyni z Ciebie :)
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Gosia - smacznego i dziękuje ;:138 na szczęście goście większość zjedli, bo ja też łakomczuszek, zwłaszcza na słodkie ;:224

Aguniada witam Cię :wit Kwiatów to ja mam jeszcze mało, ale powoli zbieram :heja A warzywka to jemy już jakiś czas. Ogórki zrywam od ponad miesiąca, wcinamy również patisony, cukinie, fasolkę szparagową, marchewkę, cebulkę, szpinak, pekinkę i pojedyńcze pomidorki. Co najlepsze to pomidory z gruntu rosną i dojrzewają lepiej niż te z folii ;:224
Swój wątek założyłam trochę późno, bo mam większość kwiatów wiosennych, tulipany, pierwiosnki, floksy szydlaste, pierwiosnki, krokusy i inne, więc największa feria barw już była, ale cóż poczekamy do następnego roku ;:108 :P
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Moja fasolka dopiero zawiązała malutkie, chudziutkie strączki. Niedługo za to będzie cukinia z kompostownika :D Pomidory Koraliki dopiero kwitną.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Hi hi fasolka szparagowa którą siałam w pierwszym rzucie - 18 kwietnia- juz kończy owocowanie, w tygodniu zerwę ostatnie strączki i powyrywam krzaczki, w te miejsce posadzę pekinkę, która już rośnie w doniczkach :heja
hanna_1962
500p
500p
Od: 2 lut 2008, o 17:12

Post »

Dziękuję, że mnie odwiedziłaś. Masz rewelacyjne warzywka no i malwy przepiękne. Może sfotografujesz ogród w całości? Bo nie znalazłam takiego zdjęcia?
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agusiu ja chyba przestanę do Ciebie zaglądać, bo niedługo wpadnę w kompleksy :cry:
Nie dość, że wyhodowałaś apetyczne warzywa, świetnie gotujesz, masz super gęste i zdrowe rośliny (malinowoczerwona begonia bossska) to jeszcze pieczesz ciasta...czy one tak smakują, jak wyglądają ;:152
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Hanna - witam :wit :wit ciężko ze zdjęciem całości, bo ogród mam w częściach i trochę drzew owocowych między, no i nie mam aparatu, zdjęcia robię komórką, ale jak zmienię komórkę to może coś sie uda lepszego :heja

heliofitka - wiesz, nie robię zdjęc, roślinkom które nie wyglądają za dobrze :;230 ale begonia to rzeczywiście wygląda wspaniale, ale w donicy są posadzone dwie bulwy ;:108 :tan
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękna ta bordowa begonia zwisajaca.Bordowa cebulka akurat nie przechowała mi sie przez zimę.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Dołączam swoje zachwyty do wcześniejszych dla czerwieniastej begonii , cudna jest ;:138
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Dziękuje w imieniu czerowniastej begonii :tan ;:65
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

AGNIESIU Wyobraż sobie,że u mnie wszystko póżniej dojrzewa,nawet kwiaty.Ściskam miłego wieczorka.Gosia :D
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Wow, jak zobaczyłam kamienie to mało nie spadłam ze stołka. Toż to szok. :shock: :wit :wit
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Witam Stasiu :wit :wit
Kamieni to ja mam dostatek, ale jak chce coś zrobić z kamienia to ciężko coś wybrać, bo leżą na kupie :evil: Jak to mówią, szewc bez butów chodzi ;:224
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”