Rabatki Konstantego część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Rabatki Konstantego część 4

Post »

Ewa, ale piękny kolor ma ta pysznogłówka ;:108
Niecierpki nie zostają pod tym względem w tyle :wink:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Właśnie ja też podziwiam niecierpki.
Jakoś nie mam do nich ręki i wszystkie wykańczam. :?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

EWCIU wstawię Ci fotkę tego złotego oregano jak bedziesz chcieć to Ci wyślę Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Teresat-wszystkie owieczki wstawiłam u Ciebie w wątku Teresat w ogrodzie,są wykonalne!
Jadziu-Jakuch-chętnie.Jest bardzo efektowne i w jaśniejszym miejscu Podwórkowego powinno nieźle się prezentować.Zwłaszcza na wapieniu,muszę jeszcze znieść ich trochę...Języczki już kilku osobom z Forum coś zjadło.Zwykle ślimaki.
Kogro-gdyby nie ten sąsiad z którym robiłam skalniak nawet nie popatrzyłabym na niecierpka.Opowiadał,że jest ich tak wiele,niespotykanych w Polsce też,a takie wdzięczne,teściowej przywiózł w tym roku 42 różne,sama bym chętnie je zobaczyła,tak z ciekawości tylko jakie też są.Jak kupiłam te do misy,jeden jest jaśniejszy,jak rumieniec dojrzałej moreli,ale aktualnie nie kwitnie to stwierdził,że to nowogwinejski i może mu być za ciemno w Podwórkowym,a wyczytałam,że do półcienia dobry.Dziś mu wysyłam plik i ciekawa jestem odpowiedzi.Czasowo na murku mam jeszcze jedna mniejsza misę a w niej dwa niecierpki balsaminy biały i fioletowy,biały mały i biały z liśćmi variegata,który słabiej się przy ławeczce rozwijał i uznałam,że potrzebuje więcej światła.Te niecierpki na murku są posadzone niedawno.
Ewo-Evluk-zobaczymy jeszcze kolor dwu innych kępek pysznogłówki-różowej i ciemnego fioletu?(Praeriennacht),możesz liczyć na kawałek kłącza.
Na dzwonka nadal czekam.Tyle czasu trzyma mnie w niepewności jaki też będzie,pewnie fioletowy.Ale odcień?
Obrazek Obrazek Obrazek
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wyrazisty kolorek niecierpka , pysznogłówka w czerwieni też ładniej wygląda niż w różu :roll: przynajmniej mnie się taka podoba :wink: Piszesz Ewuś że z fontanny musisz zrezygnować , troszkę szkoda jak się coś zaplanuje a póżniej nie idzie po naszej myśli ale...oczko też będzie się fajnie prezentować otoczone kamieniami i obsadzone roślinkami . Do miski możesz wstawić doniczkę z kłączem kaczeńca i włożyć troszkę rzęsy i będziesz miała namiastkę bagienka tak jak zrobiłam u siebie ale bez rzęsy bo żaby zaniosły by do stawu i miała bym przechlapane :cry: ale rzęsa bardzo mi się podoba .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

EWCIU on w cieniu dobrze rośnie tylko się tak mocno nie przebarwia i tworzy fajne poduchy . Super jako zadarniacz .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
teresat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 22:02

Post »

Ewo, dziękuję za foteczki owieczek.
Kto wie, może staną się inspiracją dla nowego stada u mnie :)
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

Ewka -kobieto ty szalejesz . ogródek i to TAKI OGRÓDEK na podwórku . godne podziwu . ...ale takie krakowskie ...magiczne miejsce . niecierpki ( chyba że źle zrozumiałam) masz wieloletnie?. ,bo ja znam tylko te jednoroczne.
wiciokrzew będzie w kąciku ekstraklasa. mam jeszcze inny kolor ,jakbyś chciała pomieszać dla efektu. ....zapraszam po sadzonkę do K.Z.
może MIRIAM też skusi się na spotkanko malutkie . zaplanujcie -mam duuuużo wolnego czasu, a wy wakacje
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

To jak Alinka zaprasza na spotkanko małopolskie w K.Z-to może i ja się dołączę :oops: :wink:Całkiem blisko mam ;:7
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

Ewciu a czemu by nie , wskazane . na PW. musimy omówić szczegóły.. najlepiej niech każda przyśle wygodny termin i znajdziemy punkt 0
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

;:224 spotkanko się szykuje.
Czysta przyjemność i jakże pożytecznie spędzony czas. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alinko-idea kameralnego małopolskiego spotkania Forumowego przednia,rozkład odjazdów busów do KZ mam,umówimy się co do szczegółów telefonicznie.Cieszę się,że wybiera się i Ewa-Evluk,a może i Miiriam.U nas jeszcze egzaminy ustne,obrony prac na Studium Podyplomowym i praktyki,ale i w tym czasie to możliwe.Na sadzonkę wiciokrzewu jeszcze jednego naturalnie reflektuję ;:138 ,w sąsiednim ogródku rośnie i ma się bardzo dobrze,dziś sprawdzałam.
Niecierpki są jednoroczne,a odmiana którą posadziłam w misie obok ławki to nowogwinejskie,jest ich trzy.Na murku mam jeszcze niecierpki-balsaminy -fioletowego i białego,te pachną.
W Podwórkowym zrobiłam tyle ile umiałam,mogłam,na co sił(najgorsze było i jest odgruzowywanie,te dachówki z wymiany pokrycia wbiły się bardzo głęboko,ale też spadały drewnianą rynną z wysokiego i stromego dachu ponad drugim piętrem) i czasu starczyło,na co pozwoliły warunki np.oświetlenie.
Obrazek
Teresat-jak już będą kamienie pomożemy.Bo najtrudniej o dobre kamienie,wiem to po sobie przy skalniaku,wypatrzyć w lesie,przynieść w plecaku do autobusu,dalej do tramwaju i jeszcze od przystanku i tak wiele wiele razy.Dziś też,a padało gwałtownie i krótko kilkakrotnie w czasie tej eskapady,udało mi się zawsze w czasie ulewy być albo pod dachem,albo w środku transportu. Obrazek
Ewo-Evluk-szczawik od Ciebie pięknie się rozrósł i właśnie zakwitł.Odkąd jest w Podwórkowym ogród bywają tu pszczoły i bąki.
Obrazek
Dla Kogry biedroneczka ,sporo ich w tym roku w Podwórkowym.
Obrazek
Jadziu-Jakuch-na dodatek oregano ma przyjemny zapach!W ramach Dni Kuchni Śródziemnomorskiej sprzedawano w pobliskiej "Biedronce" pieczywo włoskie,ciabaty z oregano,rozmarynem,tymiankiem,suszonymi pomidorami i papryką,podgrzane w tosterze pachniały latem Południa.
Z małej architektury w ogródku mam tylko domek dla ptaków i samolot ze śmigłem obracanym wiatrem trochę płoszący gołębie,oba zrobił mi w jedno popołudnie kuzyn z tego co miał w danej chwili w warsztacie.Świeżo przemalowane przeze mnie.
Obrazek
Dla Tiji pysznie pachnąca w słońcu Monarda.
Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dzięki za biedronkę Ewuś. ;:196
Podwórkowy tak strasznie się zmienił za twoją przyczyną, że Pan kamienicznik gdyby żył, pewno przychodził by na kawkę na twoją ławeczkę na pogawędkę.
Na pewno byłby bardzo zadowolony. ;:108
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Ewo bluszcz dla ciebie jest juz w ziemi został potraktowany ukorzeniaczem żeby tylko chciał się przyjąc to na jesień dostaniesz.Ty masz tyle kolorków pysznogłówki ja mam czerwoną i białą, tej białej jeszcze kwiatów niewidziałam bo mam pierwszy rok. Ciesze się bo ma pąki i lada dzień rozkwitnie.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W Podwórkowym dziś czasem słońce czasem deszcz,deszcze przelotne,parominutowe,nagłe i intensywne,ale nie nawadniają wystarczająco.
Olgo(Ogród Azy)-Ze Srebrnej Góry(dziś kolejny dzień Otwartej Furty-niedziela po 19 czerwca kiedy to jest św.Romualda i kobiety wpuszczają) był bardzo rozległy widok,przede wszystkim na Babią Górę spowitą chmurami,ale i na Tatry,więc będzie deszcz.Naturalnie wolałabym porządny całonocny.
Eukomis-mam trzy różne pysznogłówki,kwitną na razie ubiegłoroczne czerwone, Beuty of Cobham(różowa) i Praerienacht(ciemnofioletowa)mają wzbierające pąki,Ola O. obiecała mi kawałek kłącza białej.Jak zakwitną różowa i fioletowa niezwłocznie wstawię.Trzymam kciuki za ukorzenienie się bluszczu.
Dzwonek z wolna się otwiera. Jest blado fioletowy,dropiaty.I róża od Foggii pochodząca ze Szkocji,wydaje mi się,że będzie to róża smużona-Purple Tiger? Zobaczymy!
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek
Kogro-dziś przed mszą na dziedzińcu przed kościołem udało mi się uchwycić pszczółkę,to chyba murarka,Elsi by wiedziała,bo budowała im ze słomek dom.Albo Ewa Evluk bo się zna...
Obrazek
Takie lampiony cztery,każdy w innym kolorze(turkus,szmaragdowa zieleń,złociście żółty i ten różowy teraz mamy,naturalnie będą wynoszone na zewnątrz tylko przy szczególnej okazji,a świeczka będzie ziołowa lub anty komarowa.
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”