Kociara- niestety część storczyków muszę odsprzedać lub rozdać. Na szczęście mam kilka "podwójnych" okazów i te w pierwszej kolejności opuszczą moją kolekcję oraz te, które u mnie nie chcą kwitnąć
Arlet- zauważyłam, że Masz też taką doniczkę z biedronkami. Chyba u Ciebie ją widziałam... Może i ją kupię, tylko czekam na "odpowiedni" rozmiar. Były duże, a ja potrzebuję mniejsze...
Anjja- nie wszystkie listki chcą się ukorzeniać. Już Jedna Osoba zapisana na listki, Ty Będziesz druga ;) Jak ruszy przedszkole, to może prze zimą uda się listkami jeszcze podzielić. A jak nie, to wiosną chętnie
Sari- u mnie na działce, jak dmuchnie halny... to...nawet Sąsiadowi, o mały włos, garażu nie porwało

Ale, surfinie i pelargonie wiszą na balustradzie, przy wejściu do piwnicy. Z tej strony są osłonięte od wiatru i gorącego słońca południowego.
Adam- za kilka lat będą większe ;)
Miro78- a pewnie, czemu nie

Jesienią, będę wyrzucać stare skrętniki na śmietnik. Więc, zamiast w śmieciach, powymieniam lub odsprzedam za przysłowiową złotówkę na forum
Dziś, byłam podlać kwiatuszki na działce. I dokonałam pewnego odkrycia... Parę dni temu posadziłam hoję multiflorę (od Asi/mis20) do doniczki z ziemią... Znalazłam na niej takiego "cosia". Czyżby to był maleńki baldachimek
A przecież roślinka jest maleńka i wygląda tak: