Ogród Maryli cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Maryli cz.3

Post »

Marylko to wspaniała wiadomość, że przymrozki ominęły Twój ogród.
Niedługo będziesz mogła się cieszyć kwitnącym złotokapem, którego kwiatostany dochodzą do 40 cm dł.
Widzę, że laurowiśnia pięknie zakwitła, bardzo ładnie przezimowala, ma nie uszkodzone liście.
Zawsze oglądając Twój ogród dłużej zatrzymuję się przy brzozach, są wyjątkowo piękne.
Dodają ogrodowi takiej zwiewności i wiosennej świeżości . :)
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marylo cieszę się że mróz ominął Twój piękny ogród bo było by szkoda u mnie niestety nie był łaskawy jak wspominałam na dodatek orzech włoski zgubił przez to wszystkie liście zastanawiam się czy z niego coś już będzie .Tak to bywa w ogrodzie czasami też są straty i trzeba się z tym liczyć :)
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Piękne fotki oddające wiernie klimat Twego ogrodu .

Powojnik jest ze smugami zielonokremowymi ? Jaka to odmiana ? Czy ona ma półpełne kwiaty ? Jest śliczny ;:108

W kontekście pozytywnym zazdraszczam Ci tych pięknych brzóz . U mnie raczej pospolite gatunki ;jesiony , klony , dęby i lipy .

Jaką masz odmianę wierzby ? Czy ta siatka , na mostku służy do łowienia rybek przez Ciebie Marylko , czy też liści ?
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak miło tylu gości a gospodyni w ogrodzie przesiaduje...

Grażynko witaj,czy zbiesił się to to samo co obraził :?: mój po raz pierwszy zakwitnie a mam go trzeci rok,nie mogę się już doczekać na te kwiaty,mam nadzieje ze pogoda już nam nie zafunduje żadnej niespodzianki... :D

Wandziu
zapewne chodzi Ci o drzewko przy oczku to akacja-karagana syberyjska,mocno w tym roku przycięta ,ale nadrobi to i będzie do samej ziemi,kwitnie drobnymi zółtymi kwiatuszkami podobnymi do naszej pospolitej akacji białej...
Wierzbę sadziłam jakieś 13 lat temu jako pierwsze drzewo z braku cienia padło na wierzbę płaczącą szybko rosnącą i nie zastanawiałam się wtedy ze to straszne śmieciuchy,ale i tak je bardzo lubię,kilka lat później dosadziłam kolejne dwie ... :D

Marysiu nic nie robię :;230 po prostu posadziłam rośliny (nie świadomie) którym brzozy nie przeszkadzają ;juki,rozchodnik okazały,tawułę japońską,bukszpan,liliowce ,trzmieliny,barwinek i kilka drobiazgów,muszą sobie radzić w upalne lato je trochę podleję jak podlewam ogród tak jak i inne rosnące w całym ogrodzie... :D

Dorotko
azalie kwitną tylko te które nabyłam w tym roku,pozostałe to jeszcze z tydzień,ale słabo będą kwitły,dwie prawie całkiem zmarznięte z jednej jestem tylko dumna bo świetnie sobie poradziła i ma sporo pąków... :D

Witaj Adamie,dziękuje bardzo... na szczęście ominęło nas tym razem,ale nie wszędzie w okolicach Leżajska wystąpiły przymrozek i trochę szkód narobił ...miejmy tylko nadzieję ze nadal nie będą występować żadne anomalia ani u nas ani w innych rejonach Polski... :D

Witaj Tereso w tym roku mam tylko straty pozimowe i spowodowane nornicami,kretami i oby na tym się skończyło...
Na kwiaty złotokapu czekam jak małe dziecko i jestem ciekawa czy u mnie osiągną takie rozmiary... :D

Joasiu] tym razem mi się poszczęściło,przymrozku nie było,ostatnie dni sporo popadało teraz ciepło i rośliny mają pole do popisu... :D

Witaj Jagoda,powojnik został rozpoznany jako Guernsey Crem,na początku rozkwitu kwiat jest lekko limonkowy ze smugą zieloną z czasem robi się biały,kwitnie na początku maja i jeszcze raz w sierpniu...
Wierzbę mam taką zwykłą pospolitą płaczkę ukorzenioną z patyka,kilka razy obcinana,nad nią mam linki energetyczne,zresztą tak jak pod większością tych starszych drzew,wcześniej miałam tylko jeden pas ogrodu ten z wierzbą a na nim trzy słupy,drugi pas to pas z oczkiem i domem zakupiony 10 lat temu...
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

aha, Marylko, skoro jest to karagana syberyjska, to jestem jej szczesliwą posiadaczką już od dwóch tygodni, kiedy to na spotkaniu forumkowym kupiłam ją sobie w szkółce. U ciebie jej jednak nie rozpoznałam, bo moja ma na razie tylko małą czuprynkę na głowie złożona ze ślicznych zielonych listeczków. :D
maryla73ab
1000p
1000p

Post »

Wandziu u mnie lubią ją mszyce,ale mam ją kilka dobrych lat,dwukrotnie przesadzana i nic sobie z tego nie robi i ładnie rośnie... :D

Dzisiaj kilka żurawek i tulipanki które jeszcze są...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Żurawki w odmianach przepiękne , dorodne kępy ;:138 . Chyba im musisz dogadzać szczególnie , bo u mnie dopiero zabierają się po przymrozkach .

A tulipanki - miodzio ;:108 .

Dzięki Marylko ;:196 , za nazwę tego powojnika , będę na niego polować ;:108 .
maryla73ab
1000p
1000p

Post »

Jagoda żurawki pokazałam tylko te które w miarę dobrze wyglądają,są i takie co dopiero się budzą do życia ... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Marylko śliczne masz widoczki na Twój przepiękny ogród ,czekam na dalsze zdjęcia pozdrawiam :wit
maryla73ab
1000p
1000p

Post »

Witaj Justyno dziękuje bardzo,kolejne fotki będą za chwile...
Dzisiaj upał,pięknie niczym lato,tulipany przekwitają bardzo szybko ale następne gatunki kwiatów i krzewów będą lub zaczynają...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Złotokap ma coraz dłuższe kolczyki...

Obrazek
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Marylko Twojemu złotokapowi już nic nie zagraża, przymrozki minęły chyba bezpowrotnie.
Będzie ślicznie kwitł. :roll:
Żurawki masz śliczne, moje po zimie jeszcze dojść do siebie nie mogą. :)
lenanna
100p
100p
Od: 16 kwie 2011, o 21:18

Post »

Witaj Marylu! Przespacerowałam się po Twoim ogrodzie i bardzo mi się podoba. Myślę, że zostanę na dłużej. Pozdrawiam
Pozdrawiam Magda
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23

Post »

Nie mogę się doczekać kiedy ten złotokap zakwitnie widziałam na allegro zdjęcia pięknie rośnie :D
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Żuraweczki w tym roku chyba będą rewelacyjne, bo pięknie się zabarwiają już teraz. Zdaje się, że na forum sporo jest kolekcji żurawkowych, a wszystkie urocze :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marylu żurawki wspaniałe, one niesamowicie zdobią ogrody o każdej porze roku :D Ja jeszcze czekam na przesyłkę i już doczekać się nie mogę tak ciekawa jestem nowych nabytków :roll: :lol:
Mnóstwo pięknych kwiatów kwitnie u Ciebie, tulipanki przekwitną, ale pozostawią ogród tak samo barwny i piękny :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”