Jak miło tylu gości a gospodyni w ogrodzie przesiaduje...
Grażynko witaj,czy zbiesił się to to samo co obraził

mój po raz pierwszy zakwitnie a mam go trzeci rok,nie mogę się już doczekać na te kwiaty,mam nadzieje ze pogoda już nam nie zafunduje żadnej niespodzianki...
Wandziu zapewne chodzi Ci o drzewko przy oczku to akacja-karagana syberyjska,mocno w tym roku przycięta ,ale nadrobi to i będzie do samej ziemi,kwitnie drobnymi zółtymi kwiatuszkami podobnymi do naszej pospolitej akacji białej...
Wierzbę sadziłam jakieś 13 lat temu jako pierwsze drzewo z braku cienia padło na wierzbę płaczącą szybko rosnącą i nie zastanawiałam się wtedy ze to straszne śmieciuchy,ale i tak je bardzo lubię,kilka lat później dosadziłam kolejne dwie ...
Marysiu nic nie robię

po prostu posadziłam rośliny (nie świadomie) którym brzozy nie przeszkadzają ;juki,rozchodnik okazały,tawułę japońską,bukszpan,liliowce ,trzmieliny,barwinek i kilka drobiazgów,muszą sobie radzić w upalne lato je trochę podleję jak podlewam ogród tak jak i inne rosnące w całym ogrodzie...
Dorotko azalie kwitną tylko te które nabyłam w tym roku,pozostałe to jeszcze z tydzień,ale słabo będą kwitły,dwie prawie całkiem zmarznięte z jednej jestem tylko dumna bo świetnie sobie poradziła i ma sporo pąków...
Witaj
Adamie,dziękuje bardzo... na szczęście ominęło nas tym razem,ale nie wszędzie w okolicach Leżajska wystąpiły przymrozek i trochę szkód narobił ...miejmy tylko nadzieję ze nadal nie będą występować żadne anomalia ani u nas ani w innych rejonach Polski...
Witaj
Tereso w tym roku mam tylko straty pozimowe i spowodowane nornicami,kretami i oby na tym się skończyło...
Na kwiaty złotokapu czekam jak małe dziecko i jestem ciekawa czy u mnie osiągną takie rozmiary...
Joasiu] tym razem mi się poszczęściło,przymrozku nie było,ostatnie dni sporo popadało teraz ciepło i rośliny mają pole do popisu...
Witaj
Jagoda,powojnik został rozpoznany jako Guernsey Crem,na początku rozkwitu kwiat jest lekko limonkowy ze smugą zieloną z czasem robi się biały,kwitnie na początku maja i jeszcze raz w sierpniu...
Wierzbę mam taką zwykłą pospolitą płaczkę ukorzenioną z patyka,kilka razy obcinana,nad nią mam linki energetyczne,zresztą tak jak pod większością tych starszych drzew,wcześniej miałam tylko jeden pas ogrodu ten z wierzbą a na nim trzy słupy,drugi pas to pas z oczkiem i domem zakupiony 10 lat temu...