ogród Aleksandra - Łódź - 2011
- aleksanderk
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2009, o 19:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: ogród Aleksandra - Łódź - 2011
Witam .
Po pierwsze przepraszam ,nie wiem jak to się stało że dwa razy wysłałem te same zdjęcia
Geniu U mnie wszystkie kępy foksików tej zimy ostro podmarzły .Ja nie dokupuję ,jakoś się rozrasta .
Stasiu To fakt iż u mnie zdecydowanie zimniej ,sasanka ma dopiero kilka pączków . Macierzanki powoli odbijają .Nie wiem kiedy będę mógł do ogrodu na razie odciąłem się od niego ostrym nożem w kciuk prawej dłoni.Obeszło się bez szycia ,ale prawa ręka prawie wyłączona .
Po pierwsze przepraszam ,nie wiem jak to się stało że dwa razy wysłałem te same zdjęcia
Geniu U mnie wszystkie kępy foksików tej zimy ostro podmarzły .Ja nie dokupuję ,jakoś się rozrasta .
Stasiu To fakt iż u mnie zdecydowanie zimniej ,sasanka ma dopiero kilka pączków . Macierzanki powoli odbijają .Nie wiem kiedy będę mógł do ogrodu na razie odciąłem się od niego ostrym nożem w kciuk prawej dłoni.Obeszło się bez szycia ,ale prawa ręka prawie wyłączona .
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj przecież codziennie może byc nowy
O i macierzanka jednak żyje

O i macierzanka jednak żyje

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Aleksandrze witaj.
Nie miła przygoda Cię spotkała na same święta i prace w ogrodzie ręka wyłączona.
Cieszę się, że macierzanka odrasta po zimie, szkoda było by ją utracić, taka rozrośnięta.
U mnie floksy szydlaste w jednym miejscu całkiem wymarzły.
Ten nowy Twój nabytek - różeniec górski jest ciekawą roślinką, jeszcze jej nigdy nie spotkałam w sklepie.
Podobno korzenie pachną różami.

Nie miła przygoda Cię spotkała na same święta i prace w ogrodzie ręka wyłączona.

Cieszę się, że macierzanka odrasta po zimie, szkoda było by ją utracić, taka rozrośnięta.
U mnie floksy szydlaste w jednym miejscu całkiem wymarzły.
Ten nowy Twój nabytek - różeniec górski jest ciekawą roślinką, jeszcze jej nigdy nie spotkałam w sklepie.
Podobno korzenie pachną różami.

- aleksanderk
Tajko To nie pierwszy raz się tak zaciąłem ,możne to jakieś zboczenie
.Na dokładkę u nas zjazd rodzinny - gotowanie, sprzątanie ,ale sytuacja opanowana ,Polak potrafi .Różeńca też pierwszy raz zobaczyłem ,jak się rozrośnie to spróbuje ukorzenić kilka odrostów ,jak masz ochotę to się dopytuj.Macierzanki na szczęście odbijają . .

- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aleksandrze nóż nie służy do obcinania palców nie wiedziałeś o tym
Ale Ty zdolny chłopak jesteś i dasz sobie radę, a ogród zmusi Cię do szybkiego zagojenia
czego Ci serdecznie życzę bo święta tuż tuż

Ale Ty zdolny chłopak jesteś i dasz sobie radę, a ogród zmusi Cię do szybkiego zagojenia
czego Ci serdecznie życzę bo święta tuż tuż

Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- aleksanderk
Stasiu dziękuje za współczucie
,z palcem lepiej, jutro zakładam jeden palec z rękawicy gumowej i do ogrodu . U mnie porządek dopiero na połowie .Nie ma co biadolić ,do roboty .

- skorpion811-51
No i poradziłeś sobie tak jak mówiłam nie ma co rozpaczać tylko brać się za robotę

- aleksanderk
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Olku widzę po twoich roślinkach, z pogoda u ciebie identyczna jak u mnie. Wszystkie rośliny (sasanki, szafirki itd.) mam w takim samym stadium jak ty. No i pierwszy raz od sześciu lat poobmarzały mi macierzanki, ubiorek, floksy. Na szczęście odbijają, ale na razie widok jest niezbyt piękny. A mnie się wydawało, że ta zima nie była aż tak mroźna. Bywały przecież gorsze, a jednak nie było takich strat
Do zjazdu przygotuj się pilnie, bo zjadą do ciebie tacy, co zwykle nie jadają zbyt wiele, ale od święta lubią pojeść, oj lubią

Do zjazdu przygotuj się pilnie, bo zjadą do ciebie tacy, co zwykle nie jadają zbyt wiele, ale od święta lubią pojeść, oj lubią

- aleksanderk
Wando przyczyną pomarznięcia roślin ,przynajmniej u mnie ,był mróz po stopieniu się śniegu .Straty mam spore ,pomarzło to co nigdy nie marzło . Jeszcze dzisiaj będę się użalał. A na temat zjazdu rodzinnego ,,UWAGA WRÓG PODSŁUCHUJE ,,
ma zakładkę do mojego ogrodu . A niech tam , już jutro zaczynam gotować , smażyć ,obierać , a szczególnie kartofelki ,podobno lepsze niż w Warszawie .

- aleksanderk
- skorpion811-51
Tak to prawda że rośliny po przemarzały jak śnieg stopniał a mrozy były dalej,Aleksandrze macierzanki
poobcinaj te suche badyle i od korzeni odrosną u mnie odrasta pokazałam w swoim wątku, ciekawe czy
Ci hibiskusy wypuszczą bo one późno wypuszczają liście patrzyłeś na nie
poobcinaj te suche badyle i od korzeni odrosną u mnie odrasta pokazałam w swoim wątku, ciekawe czy
Ci hibiskusy wypuszczą bo one późno wypuszczają liście patrzyłeś na nie

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aleksander nie rozpaczaj u mnie aż 3 Rododendrony i kilka azalii japońskich wypadło , dziś je spaliłam , 5 liliowców z wyższej półki jak to się mówi też szlag trafił , tulipany w większości maja same liście ,psi zęby nie zakwitną nawet te żółte mają jakieś suche pąki już też nie zakwitną ..Hortensje też jedną straciłam .
Genia
Genia
Aleksandrze u mnie podobne straty. Wiadomo ta sama strefa klimatyczna. Ale za to masz nowe miejsca do nasadzeń. 

- aleksanderk
Stasiu Geniu Tego mi było potrzeba po pobycie w ogrodzie ,serdeczne
osobiście dla Was .Oczywiście niezmiernie mi przykro z powodu Waszych strat .Fakt to się zdarza ,lecz jak się coś hołubi kilka lat to złość ponosi .
Stasiu -u państwa hibiskusów jak na razie cisza ,oglądałam przez lupę i nic nie widać .Przy następnym pobycie
zastosuje się do Twoich rad .

Stasiu -u państwa hibiskusów jak na razie cisza ,oglądałam przez lupę i nic nie widać .Przy następnym pobycie