Ogród Sylwi :) Zapraszam

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sylwana85
500p
500p
Od: 21 lut 2011, o 10:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Sylwi :) Zapraszam

Post »

Też Paula myślałam o piwoniach, zwłaszcza białych pełnych, ale zależy jakie lato będzie i co zakwitnie, mam dużo nasion i próbuję już wyciewać, coś na pewno w czerwcu będzie kwitło, a nie mam zamiaru kupować tych paskudnych pędzonych nie wiadomo jak kwiatów z kwiaciarni, jakoś od kilku lat mam wstręt, jak u mnie nic nie będzie - a to niemożliwe :D to kupię też na hali u mnie babcie sprzedają piękne bukiety i takie robią wrażenie :) kupię sobie te pojemniczki na wodę, i będę próbowała wytrwałość danych kwiatów na ucinanie i upał :D:D:D posiałam też lwie paszcze, niestety mic, ale myślę że białe tam będą, też lwie paszcze w kępie są cudne :) haha jak nie to kupię białe pelargonie i z donicą pojde :D:D:D
Awatar użytkownika
sylwana85
500p
500p

Post »

Jedna z moich sianych gazani :)

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Moje kochane niezawodne aksamitki :) w zeszłym roku posiałam mnóstwo w domu na parapetach i się udały super :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Pauli
200p
200p
Od: 4 lut 2008, o 19:29

Post »

haha jak nie to kupię białe pelargonie i z donicą pojde :D:D:D[/quote]

Umarłam :;230 :;230 :;230 :;230 :;230 :;230 :;230 :;230 :;230
Pozdrawiam Paulina
Mój ogród
Awatar użytkownika
sylwana85
500p
500p

Post »

Teraz umrzesz Paula :P znalazłam moje zdjęcie z USA z Pensylwańskich pompkin's :D sezonowo się wybieraliśmy całą rodziną z dzieciakami na albo truskawki, jabłka, a na jesieni na dynie :D i przejażdżka traktorem :D
Miałam gdzieś jeszcze zdjęcie z większymi stadami dynii, ale nie mogę znaleźć :/

Obrazek
Awatar użytkownika
sylwana85
500p
500p

Post »

i jeszcze jedno znalazłam, niestety ze mną, ale sterta dyniek takich jak Twoje była jak fura ziemi :D mam tylko te zdjęcia na obecną chwilę, bo reszta gdzieś na płytach, a te są cieniowane, bo się kiedyś bawiłam, a cofnąć się już nie da tych cieniowań :(

Obrazek
Awatar użytkownika
Pauli
200p
200p

Post »

Woooow to jest coś co lubię :heja
Nie będę się śmiać tylko zazdrościć Ci będę i to strasznie. Ja też tak chcę szukaj więcej fotek i łechtaj moje wrażenia wzrokowe :lol:
Ps. fajna laska z Ciebie :uszy
Pozdrawiam Paulina
Mój ogród
Awatar użytkownika
Pauli
200p
200p

Post »

Znalazłam chociaż przeróbka średnio m wyszła ;:224

Obrazek
Pozdrawiam Paulina
Mój ogród
Awatar użytkownika
sylwana85
500p
500p

Post »

Aż użyję słowa - przecudna ta odętka, taki równiutki bukiet :) wow ja też chcę taki mieć !!! napisałam do jednej forumowiczki, wpisałam w sprzedażowych odętka wirgilijska, czy nawet sama odętka, i ona sprzedawała w zeszłym roku roślinki, mam się na wiosnę upomnieć, pisała że szybko się rozrasta w kępkę także fjiu fjiu :)
Awatar użytkownika
Pauli
200p
200p

Post »

Mam nadzieję, że rodzice tu nie zajrzą i nie zobaczą jak ich ładnie potraktowałam .... :;230
Takie "snopki" ładnie przewiązane wstążką w jednym roku jak właśnie spotkałam taką panią co je sprzedawała cieszyły się u nas dużym powodzeniem. A i na bukiet ślubny na pewno też dla odważnej panny młodej by się nadawał.
Mi jedna forumka Agatka też podała namiary na forumowicza który sprzedaje odętki w doniczkach w bardzo niskich cenach, więc jak coś to również służę namiarem. Mam nadzieję, że zdążą zakwitnąć i stworzysz swój wymarzony bukiet ;:196
Ps. szukaj fotek z dyniami ;:224
Aha ja już dostałam maila od Bogdana :tan :tan :tan :tan :tan
Pozdrawiam Paulina
Mój ogród
Awatar użytkownika
sylwana85
500p
500p

Post »

Pauli pisze:Mam nadzieję, że rodzice tu nie zajrzą i nie zobaczą jak ich ładnie potraktowałam .... :;230
Takie "snopki" ładnie przewiązane wstążką w jednym roku jak właśnie spotkałam taką panią co je sprzedawała cieszyły się u nas dużym powodzeniem. A i na bukiet ślubny na pewno też dla odważnej panny młodej by się nadawał.
Mi jedna forumka Agatka też podała namiary na forumowicza który sprzedaje odętki w doniczkach w bardzo niskich cenach, więc jak coś to również służę namiarem. Mam nadzieję, że zdążą zakwitnąć i stworzysz swój wymarzony bukiet ;:196
Ps. szukaj fotek z dyniami ;:224
Aha ja już dostałam maila od Bogdana :tan :tan :tan :tan :tan

Osz Ty zazdroszczę Ci :P ja dopiero zamawiałam niestety po 15-16 jakoś tak także muszę czekać, haha i nie pamiętam wiedziałam że na nic się nie załapię, i chyba zaznaczałam to co wczesniej mi nazwy utkwiły i te pozycje gdzie najwiecej paczek i nie wiem mam nadzieje ze 100 nie wyszło - bo wiedziałam ze nic nie dostane jak po 10 godzinie 250 coś było osob juz :D to zaznaczałam i hehe czy mnie Bogdan nie wywalił z zachłanności na koniec kolejki haha ale chyba koło 70 zamówien miałam :D ale roznie to w szybkości bywa :D no to Paula siej siej :) a ja idę sprzątać i muszę wytępić muszki - kupiłam miesiąc temu ziemię 60 l w ogrodniczym i kurcze były w niej zalęgnięte muszki te paskudne co podjadają roślinki, i juz pryskałam chemią i kupiłam specjalne pałeczki na te muszki i chyba zastosuję jak wyczytałam miseczkę żółtą z wodą z cukrem może pomoże na dorosłe osobniki, bo boję się siać dalej cokolwiek bo jak mi z innych kwiatków przejdzie to masakra :( do wieczora :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Ewa05
500p
500p
Od: 13 lut 2011, o 14:25

Post »

Przepiękne są Wasze ogrody.
Pozdrawiam Halina
Moje wiejskie rabatki
Awatar użytkownika
sylwana85
500p
500p

Post »

Ewa05 pisze:Przepiękne są Wasze ogrody.
Witaj Ewo :wit :wit :wit później zajrzę także w odwiedziny do Ciebie :)
Ewa05
500p
500p

Post »

Nie zajrzysz dopiero od wiosny będzie ogród.
Teraz rozkoszuję się Waszymi.
Pozdrawiam Halina
Moje wiejskie rabatki
Awatar użytkownika
sylwana85
500p
500p

Post »

Właśnie widzę że nie masz wątku, no to niecierpliwie czekam do wiosny :):):)
Ewa05
500p
500p

Post »

Działka pusta, ale na granicy między działką moją a sąsiada mamy gniazdo bocianie.
Pozdrawiam Halina
Moje wiejskie rabatki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”