Jabłoń 'Gold Milenium' ?
-
- 10p - Początkujący
- Od: 18 kwie 2012, o 10:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Jabłoń odmiany Gold Milenium ?
Skibiccy mi odpisali że nie mają tej odmiany
- krzysztofkhn
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 wrz 2008, o 09:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ponoć ta szkółka też ma licencje na handel : Łukasz Ziobrowski, Żłobizna, ul. Brzeska 8, 49-305 Brzeg
Serdecznie Pozdrawiam.
Krzysztof Khn.
Krzysztof Khn.
Tak ta szkółka ma licencję i będzie miała na jesień w sprzedaży GM!
W tym samym miasteczku (Kuriany pod Białymstokiem) znajduje się szkółka drzew i krzewów Skibiccy oraz mieszka pan Skibicki, który ma licencję na GM. Dlatego dzwoniąc do ww. szkółki uzyskujecie informację, że nie posiadają tej odmiany. Firma "licencjowanego"
pana Skibickiego nazywa się SAJSAD.

dobre! niejednemu psu burekprzemek-g pisze:W tym samym miasteczku (Kuriany pod Białymstokiem) znajduje się szkółka drzew i krzewów Skibiccy oraz mieszka pan Skibicki, który ma licencję na GM. Dlatego dzwoniąc do ww. szkółki uzyskujecie informację, że nie posiadają tej odmiany. Firma "licencjowanego"pana Skibickiego nazywa się SAJSAD.

Serdeczności
Agata
Agata
No ładnie, ładnie piszą że nie mają takiej odmiany, zamiast poinformować kto ma
i to niedaleko nich. Myslę że na pewno wiedzą.
i to niedaleko nich. Myslę że na pewno wiedzą.
pewnie wiedzą, ale nie powiedzą
bo jaki mają w tym interes? wówczas przecież u nich nie kupisz, tylko u sąsiada - a to tym gorzej! ;)
bo jaki mają w tym interes? wówczas przecież u nich nie kupisz, tylko u sąsiada - a to tym gorzej! ;)
Serdeczności
Agata
Agata
Odkopuję trochę temat 
Moje jabłonie w pełni kwitnienia - najwięcej kwitną najstarsze na karłowych podkładkach ale i na szczepionych antonówkach pierwszy raz pokazały po kilkanaście kwiatów na każdej
Zośka nie grozi w tym roku więc kochane pszczółki bierzcie się do roboty! 
Tradycyjnie późną wiosną wszystkie jabłonki dostały solidnie obornika końskiego "pod nogi" i są regularnie głęboko podlewane w trakcie tych niemiłosiernych upałów przez ostatnie 2 tygodnie (bez podlewania rosną jak w popiole...)
Poniżej zdjęcie zapylacza Evereste:

Gold Milenium:

I przy okazji oliwka żółta rosnąca obok:

Swoją drogą czy zapylaczem jest drzewo tego samego gatunku, które kwitnie w tym samym czasie czy potrzebne bardziej skomplikowane powiązania?
pozdrawiam

Moje jabłonie w pełni kwitnienia - najwięcej kwitną najstarsze na karłowych podkładkach ale i na szczepionych antonówkach pierwszy raz pokazały po kilkanaście kwiatów na każdej

Tradycyjnie późną wiosną wszystkie jabłonki dostały solidnie obornika końskiego "pod nogi" i są regularnie głęboko podlewane w trakcie tych niemiłosiernych upałów przez ostatnie 2 tygodnie (bez podlewania rosną jak w popiole...)
Poniżej zdjęcie zapylacza Evereste:

Gold Milenium:

I przy okazji oliwka żółta rosnąca obok:

Swoją drogą czy zapylaczem jest drzewo tego samego gatunku, które kwitnie w tym samym czasie czy potrzebne bardziej skomplikowane powiązania?
pozdrawiam
- krzysztofkhn
- Od: 15 wrz 2008, o 09:21
Tylko gdzie te kochane pszczółki są ?przemek-g pisze:Odkopuję trochę temat
Moje jabłonie w pełni kwitnienia - najwięcej kwitną najstarsze na karłowych podkładkach ale i na szczepionych antonówkach pierwszy raz pokazały po kilkanaście kwiatów na każdejZośka nie grozi w tym roku więc kochane pszczółki bierzcie się do roboty!

Serdecznie Pozdrawiam.
Krzysztof Khn.
Krzysztof Khn.
- seedkris
- Od: 1 lut 2009, o 11:56
Moja kwitła ładnie. Miała sporo kwiatów. Pszczoły nie widziałem nawet jednej. Tylko kilka trzmieli się kręci w pobliżu.
Pozdrawiam z Podlasia seedkris
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
No to przygarnijcie murarki. Bardzo przyjemne i nieuciążliwe pszczółki.
Zauważyłem, że w kwiatach na jabłoniach siedzą bardzo głęboko jakieś takie owady niepodobne z odwłoka do nikogo...
Napisałem z odwłoka bo 2/3 przedniej części ciała jest zanurzone w kwiecie a wystaje tylko taka czarno-bura końcówka odwłoka... W pierwszej chwili się przestraszyłem, że coś mi wygryza kwiaty ale one chyba tam głęboko zapylają? 

- seedkris
- Od: 1 lut 2009, o 11:56
Z mojej jabłonki wszystkie kwiaty opadły. Może za rok będzie lepiej.
Pozdrawiam z Podlasia seedkris
seedkris, a jak było w poprzednich latach? Może to brak zapylacza? Nie wiem jak młode masz drzewka ale ja też tak miałem zanim nie posadziłem zapylacza.
U mnie w tym roku już widzę kilkanaście zawiązków ale ciężko ocenić bo jeszcze kwitną i co ma opaść to i tak opadnie - jak coś to będę tu pisał...
U mnie w tym roku już widzę kilkanaście zawiązków ale ciężko ocenić bo jeszcze kwitną i co ma opaść to i tak opadnie - jak coś to będę tu pisał...