Adrian dziękuję i oczywiście zapraszam.
Agatko spróbuję jeszcze dokupić takich wrzosowych na jesieni i w przyszłym roku okaże się czy taki ich urok czy może kupiłam jakieś niedokarmiane cebule.
Paula ja oczywiście wiedziałam, że mogą się pomieszać ale jak zwykle naiwnie myślałam , że u mnie będzie ładnie
Jolu zielsko i u mnie rośnie z zawrotną prędkością, mimo że część rabat wyłożone mam folią. Ja po prostu fotografuję miejsca, które mam w miarę ogarnięte. Ale jak byś pospacerowała w realu po moim ogrodzie to jak nic wielka taczka zielska by się nazbierała. Specjalnie dla Ciebie zrobię fotkę byś nie myślała, że u mnie tak idealnie.
Dorbie na rabatach gdzie są kamyki jest pod spodem specjalna ogrodowa folia. U mnie był ten sam problem po każdej zimie prawie nie było kory. Strasznie u mnie wieje. Kamienie spełniają swoje zadanie. Niestety zielsko od czasu do czasu i tak wyrośnie.
To jest rabata z jukami. Niestety juki niezbyt dobrze zniosły zimę i zamierzam je wykopać bo strasznie szpecą. Mam dylemat bo kompletnie nie mam koncepcji czym je zastąpić. Z tyłu rośnie pęcherznica Diablo a po bokach wierzby japońskie. Co by pasowało do tej trójcy?