Ogródek Doroty - dodad cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Doroty - dodad cz.3

Post »

Dorotko dołączam do grona zazdrośnic... ;:108 oczko godne miana najpiękniejszego .a to z racji nenufarów i innych roślinek wodnych ...i jego otoczenia... : super :!: :!:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

witaj Dorotko :wit
No wiem ,ze nie powiem nic nowego...ale mnie równiez baaaardzo podoba sie Twoje oczko, ciagle mam na nie ochote u siebie w ogródku ,ale boję sie ze nie dam rady z pielegnacją i będzie straszyło jakieś bajoro... :?
Duzo zdań na ten temat,niektórzy narzekają, inni mówia ,ze bezproblemowe
Muszę porzadnie zgłębić temat ;:132
a powiedz proszę....co to za trawka rosnie na pierwszym planie,wydaje mi sie ,ze taka dostałam od sąsiada...ale nie wiem co to za jedna ;:224 on nie zbiera opisów ;:223
pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Wiktorio, Ty mi zazdrościsz, ty ???? Właścicielka tak pięknego ogrodu :shock: Nie, ja rozumiem, że często tak jest, że bardzo podoba nam się to czego nie mamy, ale twój ogród jest dla mnie doskonały.
Powojniki będę dosadzać, jak najbardziej. uwielbiam je pomimo, że niewdzięcznice wcale nie chcą mi się odwdzięczać za troskę, przynajmniej niektóre. Ale wiem, że to niestety częściowo wina zalania :( Mam nadzieję, że to ostatni raz. Troszkę podnieśliśmy murek od zagrożonej strony, więc jest nadzieja że sie to więcej nie powtórzy.
Lubelski szkółking w planach, ale materia w postaci M. stawia na razie zaciekły opór ;:223 Może do wiosny się coś wyklaruje.
Studnia niestety dalej straszy :oops: Dużo w tym mojej winy, ale wymyśliłam sobie, że położę kamień też na podmurówce szklarni i zrobiła mi się niestety z tego spora inwestycja. Mimo obfitości kamienia w okolicach na taką "elewację" kamień muszę kupić.
Jałowiec strzyżony tego roku, ale jakoś jeszcze nie bardzo nadaje się do pokazywania. Myślę, że w przyszłym roku już nabierze wyglądu. A rosliny dalej przemycam... choć już stanowczo mniej i nawet czasem M. sam zaproponuje coś z zakupów :shock:

Dalu,dziękuję wam, bardzo się cieszę, że wam się podoba ;:196 ja tez nie mogę patrzeć na tą breję za oknem :( Jeśli zima to biała, śnieżna z lekkim mrozem a nie taka paskuda. Zdjęć poszukam w archiwum, to coś nowego wrzucę :wink:

Małgosia noce i dni są, nenufary też tylko hrabiego Tolibowskiego brakuje :;230 :;230 Nikt nie chce się zanurzyć :;230

Aniu, polecam wodę w ogrodzie, ale może poczekaj jak Nadusia troszkę podrośnie. lepiej nie kusić losu. Mój Kuba na szczęście nie miał ciągot do wody, ale nam różne przypadki...

Grześ, czyżbyś już dziurę wykopał, nie wytrzymałeś do wiosny ? :;230

I znów nie dokończę, trza do domu iść :tan
Do zobaczenia później :wit
Obrazek
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

Zazdroszczę i nawet nie będę udawała, że pozytywnie :;230 Ciągle możesz realizować swoje pomysły, u mnie powoli takie możliwości się kończą. A tyle jeszcze szkółkingów przed nami, nie wspominając już o przeróżnych inspiracjach, które jak na złość, ze wszystkich stron się do mnie garną! Te plany z podmurówką szklarni interesujące. Zastanawiam się, czy zechcesz czymś przesłonić miejsce nad podmurówką. Czymś ażurowym, tak aby nie zasłaniało dostępu światła do szklarni?
A teraz bardzo konkretnie: gdzie zimujesz pistie? Taką ilość pistii?
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

dodad pisze:
To może dziś wodne widoczki ;:3
Obrazek
Takie widoczki to ja mogę codziennie ;:180 Chciałabym kiedyś zbudować oczko z taką kaskadą z kamieni ;:136
Muszę pokazać mojemu M ;:224
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Dorotko byłam i widziałam Twoją listę. :shock:
Rewelacja...zwłaszcza ta Scarlet moss....oj ciężko będzie wytrwać do tej upragnionej wiosny. :roll:
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Nie będę oryginalna i też sie pozachwycam oczkiem :wink: ;:138
Idealnie wkomponowane w otoczenie! To sztuka! ;:108
U mnie wciąz w planach i wiem, gdzie będe podpatrywac szczegóły ;:196
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marta zamknęłaś wątek, ale mam nadzieję, że nie znikniesz z forum do wiosny :( Oczko kop, ale wcześniej kup sobie porządny szpadel :;230 A bagienko już chyba za małe troszkę :;230

Nela, dzięki ;:196 . ja zachwycam się w wielu ogrodach np różanymi nasadzeniami, więc tym bardziej mi miło, że i u mnie coś się wam podoba.

Dorota pisałam już wielokrotnie, że u mnie oczko jest miejscem, któremu poświęcam najmniej pracy. Grunt to osiągnąć równowagę biologiczną czyli dużo roślin, które skutecznie konkurują z glonami, zacienić powierzchnię. Jak masz pytania to chętnie służę w miarę mojej wiedzy i doświadczenia. Trawka o która pytasz .... :? Musze poszukać nazwy. Marta ją swego czasu zidentyfikowała, chyba gdzieś zapisałam.. :oops: Wiesz, ja nie mam jakiegoś pędu do nazw, tak jak twój sąsiad ;:224

Wiktorio planów to ja mam dużo, ale niestety każdy metr trawnika muszę pazurami wyszarpywać :;230 Co do podmurówki: z jednej strony jest ścieżka, zejście do ogrodu i na możliwości tam wcisnąć żadnej roslinki.
Obrazek
Tu jej nie widać, ale jest po lewej stronie przy ścieżce.
A po drugiej stronie niestety świeci słońce, więc wysoka zasłona odpada, bo pomidory jednak bardzo potrzebują światła :;230 ale coś niskiego aż się prosi. Problemem jest też śnieg, zimą zsuwający się ze szklarni :( W zeszłym roku posadziłam tam liliowce, ale coś mnie tam denerwuje. Z resztą przeróbki wiosenne planowane właśnie w tamtej okolicy więc się zobaczy :wink:
Pistie, a raczej niewielką ich część zimuje w akwarium na oknie w piwnicy. Rozrasta sie w tempie zastraszającym więc wystarczy wiosną wrzucić kilka sztuk. Jak się nie uchowają to też straty wielkiej nie będzie. Kupowałam w tym roku po 3 zeta, więc się najwyżej zrujnuję na nowe.

Jola, pokazuj :;230 Ale na twoim marglu to M. może nie wystarczyć do kopania :;230

Ela, ja tez nie mogę się doczekać ;:65 A tu w najlepszym razie jeszcze z pół roku :(

Ewunia, ja zachwycam się twoimi różami, bardzo często wchodzę do twojego wątku aby sie ponapawać widokami ;:167
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Obrazek
Dorotko to zdjęcie jest znakomite...szkoda,że go nie wysłałaś do naszego forumowego kalendarza ,na pewno by się w nim znalazło... ;:108
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Można było wysłać tylko dwa i coś musiałam wybrać :)
Jeden widoczek mojego oczka dzięki uprzejmości i gustom forumków znalazło się na styczniowej karcie naszego kalendarza ;:196
Pozdrawiam, Dorota
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

DOROTKO
To zdjęcie z oczkiem to balsam na moją duszę.
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Chwaliłam,zachwycałam się i nadal będę oczkiem, jest cudowne nie tak jak moja dziura w ziemi zalana wodą...rośliny w nim u Ciebie rosną jak szalone,czy je czymś dokarmiasz :?:
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

goryczka143 pisze:DOROTKO
To zdjęcie z oczkiem to balsam na moją duszę.
Dorotko ;:167 na moją duszę też ;:196

Fotki robisz - GENIALNE !!!
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
igielka78
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 10:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oczko piękne, nic dodać, nic ująć! ;:138
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Oczko ;:138 Przypomniało mi się, jak mówiłaś, że będzie przebudowa ( kaskada) a ja nie mogłam pojąć, że może być jeszcze piękniej. Ech... w takim oczku to zatopić można się... i w marzeniach też :D
A ta ścieżka :shock:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”