Storczykowy kącik

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
akwarybka
500p
500p
Od: 23 maja 2010, o 01:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczykowy kącik

Post »

Lauro, masz przewspaniałą kolekcje :shock:
Weszłam i chyba prędko nie wyjdę, bo widzisz, wygląda na to, że mamy identyczny gust :lol: Prawie wszystkie Twoje storczyki są na mojej chciej-liście ;:138

Jeszcze raz dziękuję za te storczykową ucztę :wit
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30

Post »

Lauro pięknie Ci zakwitły kwiatuchy najbardziej podoba mi się Masdevalla, Vanda i Cattleya forbesii ;:180
Reszta też oczywiście piękna ;:138
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hohoho...ależ piękne kwitnienia i zakupy. Cudna Vanda ;:108

Śliczna katleja forbesii.

Powiedz, czy trudno było doprowadzić do kwitnienia laelię? I ile lat to trwało? Jest kilka laelii, które mi się podobają, ale ze względu, na ich trudność w doprowadzeni do kwitnienia, nie kupiłam żadnej ;:224
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Ale piękne storczyki!
Bardzo mi się podoba ta fioletowa Vanda, widziałam taką samą na wystawie w Sosnowcu, cudna była...
Awatar użytkownika
Laura1806
200p
200p
Od: 8 sie 2010, o 12:50

Post »

Dziękuję za tak miłe komentarze ;:196
Asiu - Mis20, dziękuję ;:196
Asiu - Joane, miło mi, że podobają Ci się moje kwiatuchy :D Cieszę się na nasze spotkanie :tan Mam nadzieję wyjść z niego bogatsza o nowe informacje na temat tych pięknych roślin ;:108
Basiu, dziękuję za miły wpis ;:196 Życzę spełnienia storczykowych chciejstw ;:108
Julitko, dzięki ;:196
Justynko, dzięki ;:196 Laelia jest bardzo prosta w obsłudze. Mam ją ok. roku a to jej drugie kwitnienie. Rośnie w akwarium tuż przy szybie - wystawa południowa. Podlewam kiedy podłoże przeschnie. W okresie letnim była na dworze. Polecam, bo naprawdę nie sprawia kłopotów :wink:
Dusiu, dzięki ;:196 Ta Vanda była na wystawie w Sosnowcu, ale nikt jej nie chciał kupić :wink:
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p
Od: 8 kwie 2009, o 17:34

Post »

Lauro, i ja bardzo dziękuję za spotkanie ;:196 Bardzo żałuję, że tak krótkie, ale następnym razem mam nadzieję, że będzie dłużej :) To co przez te parę chwil u Ciebie widziałam wprawiło mnie w osłupienie :shock: Tak więc pokazuj Nam tu wszystko, bo wiem, że duuużo kwitnień się u Ciebie szykuje :;230
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Laura- dziękuję za odpowiedź. Zatem zapiszę ją do listy chciejstw. Widać, że wdzięczna roślinka i "chętna" do kwitnienia ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusiu, dzięki Ta Vanda była na wystawie w Sosnowcu, ale nikt jej nie chciał kupić

Nic dziwnego, w końcu kosztowała 240 zł... I ty ją kupiłaś? Ale chyba nie na wystawie? Ja tą Vandzię oglądałam, podobała mi się, nawet mnie zachęcali do kupienia jej, wychwalali, jaka jest rzadka i niezwykła, ale wolałam sobie nakupić dużo botanicznych Phal. i jedną z tych tańszych Vand.
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Lauro piękne kwitnienia u Ciebie. Widzę że masz też kwitnące masdevallie.Vanda śłiczna. C-c kwitnie u Ciebie kilkoma kwiatkami jednocześnie, mój kwitnie prawie od roku ale co jeden kwiatek mu przekwitnie to dopiero wyrasta kolejny. Zazdroszczę kwitnienia cattlei, moja też ma nowy przyrost ale czy zakwitnie to się okaże. czy kwiatek laelii praestans x alaeorii to obecne kwitnienie? Widzę ze ona często u Ciebie kwitnie, a może moja nie jest jeszcze zdolna do kwitnienia? Jest cudna. ;:167
Awatar użytkownika
Laura1806
200p
200p
Od: 8 sie 2010, o 12:50

Post »

Marto, dziękuję za miłe słowa ;:196 Masdevallie rozkwitły, ale z tymi kwitnieniami to raczej u mnie skromnie :wink:
Justynko, zapomniałam wspomnieć, że w akwarium mam wilgotność w granicach 50-80%
Dusiu, ja kupiłam tę Vandę przekwitającą. Wyniosła mnie troszkę taniej niż na wystawie :wink: Mam dość blisko do tego sklepiku :tan
Kasiu,dziękuję ;:196 Kwitnącą Masd. zawdzięczam Marcie :D C-c ma cztery pędy ale przez okres zimowy miał przerwę. Cattleye kwitnie drugi raz. Tym razem skromnie - tylko jednym kwiatkiem. Zanim pierwszy raz zakwitła miała dość długi okres aklimatyzacji. Laelia to obecne, czyli drugie kwitnienie. Odnośnie warunków w jakich rośnie już Ci pisałam
Teraz przedstawiam moją wielką radość: Masd. princeps, która pochodzi z importu. Dostałam ją w ubiegłym roku w czerwcu bez korzeni. Teraz zobaczcie sami :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Maleńki kwiatuszek Masd. rigens:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam, Laura :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30

Post »

Lauro ładnie to tak po oczach od południa dawać takimi cudami ;:224 ;:224
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
sama
500p
500p
Od: 28 lut 2011, o 15:10

Post »

:shock: Cudny kwiat - GRATULUJĘ
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusiu, ja kupiłam tę Vandę przekwitającą. Wyniosła mnie troszkę taniej niż na wystawie Mam dość blisko do tego sklepiku
Na wystawie była okropnie droga, nie dałabym tyle za jednego storczyka... Ta fioletowa była bardzo oryginalna, ale 240 zł to sporo nawet jak na Vandę. Ale masz fajnie, że masz blisko do orchidgarden, lubię tam kupować, bo mają największy wybór roślin i ceny zazwyczaj dość przyzwoite.
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Lauro masdevallią princeps dałaś po oczach. Piękny taki nakrapiany kwiatek ;:180
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lauro te Twoje Masdevallie to cuda szczególnie ta princeps. To muszę mieć. :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”