Mój ogród - czarujący zakątek kwiatów i krzewów.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
moniczek
1000p
1000p
Od: 19 sie 2010, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród

Post »

Kolejny piękny dzień skusił mnie na prace ogrodowe. ;:108 Nie wiedziałam, że człowiek po zimie jest taki rozleniwiony i traci formę. :;230 Częściowo wygrabione są już rabatki, miejsca pod wszelkimi iglakami, które są piękne, ale najbardziej się z nich sypie. :? Kolejne było przycinanie kilku krzewów, uzbierał się ładny stos gałązek, kilka takich wypadów porządkujących do ogrodu i będzie trzeba to spalić, następnie zamiatanie ścieżek i powrót do domu. W pracy pomagał mi mój psiak, leżał albo obgryzał patyki, a na koniec zasmakował w mrówkach... :shock: Został mi do wysprzątania trawnik, wyrywanie chwastów, zaplanowanie kolejnych nasadzeń, przygotowanie rabat, sadzenie bylin i cebulowych, w dużej części ogrodu prześwietlanie wielu krzaczorów...Kiedy znajdę na to czas sama nie wiem. :roll:

Na koniec przyszedł czas na obchód - roślinki ładnie rosną, co dzień pojawiają się na świecie nowe, zaczyna kwitnąc wrzosiec, choć słabiej niż w zeszłym roku (być może duży mróz zrobił swoje), widać pierwsze pączki z liśćmi, cały dzień gwizdy i trele ptaszków umilają czas. 8-)
Nastała wiosenna radość.
"Zapachniało, zajaśniało, wiosna, ach to ty
Wiosna, wiosna, wiosna, ach to ty"

Póki co dosyć narzekania na zastałe mięśnie, o tak krokusy w pełnej krasie. :D Jak tylko słonko schowało się za chmurami kwiatki się zamknęły.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Mój ogród-czarujący...
Pozdrawiam Monika :)
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

To robiłyśmy prawie to samo... :wink: A krokusy też te same;)))
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Piękna działeczka :tan
Wiosenka w pełni a te zdjęcia to jakby z mojego ogródka ;:224 Uwielbiam wszystkie cebulowe ;:108 Pozdrawiam i obiecuję nadrobić Twój dziennik ,ale popołudniu bo teraz lecę sprzatać po ostatnim sniegu :roll: Już trochę się wytopiło i mozna wejść do ogródka :uszy
Buziaki Dana ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
ellap75
200p
200p
Od: 5 lip 2010, o 13:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale wiosennie. Szkoda że jak przychodzę z pracy krokusy są już zamknięte. ;:223
Awatar użytkownika
moniczek
1000p
1000p

Post »

Reniu ciekawe co jeszcze znajdę w Twoim ogródku takiego samego co mam i ja. :lol: :lol:

mm-complex to mamy podobne zainteresowania. Bardzo przypadły mi również cebulowe i powolutku je kolekcjonuję. :D Tylko gdzie ja to wszystko posadzę... :roll:

ellap75 witam cieplutko w moim wątku. :wit Hmm...nawet zamknięte kwiaty krokusów mają w sobie to coś. Szkoda, że jesteś w pracy jak są otwarte...no to może wymyślić kwiatowy powód do krótkiego urlopu żeby móc podziwiać swoje piękności? :;230 :;230
Mój ogród-czarujący...
Awatar użytkownika
ellap75
200p
200p
Od: 5 lip 2010, o 13:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

He, he, nie kuś.... ;:224
Cebule możesz sadzić wszedzie.... Potem coś przesadzasz i masz cebule na kompoście, w trawie, w kępach wrzosu... :;230
Awatar użytkownika
moniczek
1000p
1000p

Post »

Elu trochę miejsca jeszcze jest, tylko przy zbyt dużej liczbie cebul pozapominam o większości z nich. :;230 Ale ja nie kuszę tylko podszeptuję. :lol: :lol:
Mój ogród-czarujący...
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p
Od: 3 wrz 2010, o 12:11

Post »

Ależ ślicznie powychodziły u Ciebie z ziemi krokusiki :) i jak już kwitną. Pięknie ;:138
Zapraszam
Ogród Marty_S
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Pewnie nie jedną znajdziesz roślinkę.. :wink:
Ja dalej wykorzystuję pogodę..bo nie wiadomo jak długo wytrzyma..a mam bardzo dużo jeszcze do zrobienia :(
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Witam od razu wpadłem z rewizytą u ciebie jeszcze więcej zwiastunów wiosny .Ja za bardzo porozrzucałem krokusy i dlatego słaby efekt i muszę to poprawić.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
moniczek
1000p
1000p

Post »

Reniu ja też mam masę pracy, a teraz kilka razy więcej roślinek do posadzenia niż w zeszłym roku. Było ich ledwie 15, teraz jest kilkadziesiąt! Cóż to forum wyrabia z ludźmi...wariacji roślinnych można dostać. :;230 :;230
Andrzejku z własnych obserwacji zauważyłam, że krokusy szybko się rozmnażają, więc za rok na pewno się i Tobie zagęszczą. Moje sadzone jesienią 2010 już mają po kilka cebulek przybyszowych, a do tego kwitnie każda cebulka. ;:108
Mój ogród-czarujący...
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Krokusiki mamy podobne czytam,że wiele już zrobiłaś czym ja się nie mogę pochwalić niestety :?
może jutro się wybierzemy , bo roboty nie brakuje!
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
moniczek
1000p
1000p

Post »

Maryniu piękna pogoda to i wróciły chęci i zapał do prac w ogrodzie. Dziś też cały dzień był ładny, ale nie zrobiłam nic - po prostu lenistwo po zimie. :lol: :lol:
Mój ogród-czarujący...
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Przyznaję,że mnie rozleniwienie pozimowe jeszcze nie opuściło ...a to już najwyższy czas ... ;:224
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
moniczek
1000p
1000p

Post »

Ja już muszę się sprężać do pracy i to ostro, bo dotarły paczki z roślinkami, część już z pokaźnymi kiełkami. Co poniektóre trzeba sadzić, miejsca pod rabaty jeszcze nie przygotowane, a gdzie takie normalne porządki jak grabienie (skąd to wszystko się bierze...), wielkie sprzątanie po zimie, dalsze przycinanie, przesadzanie, walka z pojawiającymi się chwastami i cała reszta. :roll: Codziennie przybywa jakaś robota, może latem troszkę odpocznę. :D
Mój ogród-czarujący...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”