Esteci i łakomczuchy.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Esteci i łakomczuchy.

Post »

I jeszcze o dożynkach.... tyle gadałam i w końcu nie byłam. Pełno przyczyn, chyba przegięliśmy-w sobotę o 5 rano pojechaliśmy na grzyby, w końcu solidnie połazić parę godzin, efekty co prawda są, jak dla mnie grzybów wystarczy już do następnego sezonu, tylko że zmęczenie było tak wielkie, że o 20 zasnęliśmy. No i po imprezie. W niedzielę za to cały dzień na działce, okazało się, że sąsiedzi też się słabo spisali, tak długo pili strzemiennego, że dotarli o 2 w nocy do domu działkowca, na ostatnie 3 tańce :D Pozostaje czekać do przyszłego roku....
Koniec lata, jesień - wspaniała pora do cięższych prac na działce. Zaopatrzyłam się już w różne "woltareny" tudzież okłady borowinowe :D :D :D oj, będzie kopanie, przesadzanie, a jeszcze jabłka zebrać, soki porobić, część ususzyć. Za 2 tygodnie przekopię łubin po ogórkach i posadzę czosnek ozimy. Trzeba zrobić warzywnik, bo tu, gdzie był będzie za rok składany basen, tego lata były takie upały, że część czasu spędziłam pod wężem ogrodowym :D :D :D Poza tym, za rok mam zamiar mieszkać na działce całe lato, a nie wiem, jak tu z prysznicem będzie, to basenik się przyda :D :D :D No i koty się ucieszą, one nie chcą wracać z działki do domu, zawsze trzeba je ściągać z drzewa. Pomagają jak mogą. Mamba np czyści grilla: Obrazek
:D :D :D Spoko, to stara kratka, jakby ktoś mnie odwiedził, to jest inny grill :D :D :D
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jest bardziej skuteczna niż Pur :;230 :;230 :;230 - zero tłuszczu ( a nawet jedna kropla nie została zuzyta :;230 :;230 )
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Mirdem, a żebyś wiedziała, on tą kratkę od 2 tygodni wylizuje, tylko że to chłopak (ale imię mylące). A tak się Kicia chowa po stłuczeniu klosza (na pierwszym planie łysa żarówka wśród juki). Kicia ma pseudo Szlafmyca, bo śpi mi na głowie :D A właśnie, juka, toż ja mogę domowe kwiaty pokazać, jak się już z działki "wyspowiadałam" :D Nie mogę się doczekać, kiedy mój ogród będzie taki bogaty jak te na forum :D :D :D
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
mamba9991
1000p
1000p

Post »

No i o fotce zapomniałam :D Obrazek
Esteci i łakomczuchy
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No Mamba, aleś zapodała, :;230 :;230 :;230 jak się przestanę śmiac to wrócę i napisze sensowny komentarz ;:196 :wit
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Awatar użytkownika
krzysztofkhn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2008, o 09:21

Post »

Witaj Mamba !

Przeczytałem. Zobaczyłem.
Ogród bardzo piękny.

Serdecznie Pozdrawiam.
Serdecznie Pozdrawiam.

Krzysztof Khn.
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

Łał ale Kicia ma jęzorek :shock: a fryzurka rzeczywiście zgapiona :;230
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Wiecie co, to jest telepatia, właśnie pisałam do marzanki na wątku o narzekaniu na pogodę, ale skasowałam, patrzę, a tu marzanka u mnie. :?: Normalnie przydałby się wątek "ogrodowe archiwum x", bo ostatnio też ankha napisała niemal równocześnie do mnie, co ja do niej. Hm, no i też mam kartotekę z niewyjaśnionymi sprawami roślin, niektóre kwitną, kiedy nie powinny. Scully i Mulder, wzywam :D :D :D
Esteci i łakomczuchy
mamba9991
1000p
1000p

Post »

krzysztofkhn - dziękuję za wizytę, a gdzie Twoje 4 kąty i kompostownik piąty?
Esteci i łakomczuchy
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Ja tu się chwaliłam aksamitką wysoką na 60 cm, a się okazuje, że są i wyższe. Ta moja niewiedza ogrodnicza.... dla mnie aksamitka to był zawsze pomarańczowy pizdryk na obwódkę, a się co okazało... że są piękne, wysokie odmiany!!!!! Pewnie nocami sobie wymienialiście wiedzę o tym i tylko ja nic nie wiedziałam, o łobuzy, to ja wam nic nie powiem o mojej sekretnej uprawie fasoli metrowej, o!
Esteci i łakomczuchy
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

;:224 nie mów ...ja wiem :;230 też mam
mamba9991
1000p
1000p

Post »

No tak, kogo ja chciałam zagiąć :D Hmmm, a mi cymbidium wypuściło pęd kwiatowy, hehe, a przez 7 lat podobno nie kwitło, nie wiem, bośmy się z cymbidium tej zimy poznali. Noszszsz, próbuję z telefonu zgrać fotkę, lecz mi nie wychodzi.
Esteci i łakomczuchy
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Pytanko do łakomczuchów - próbował ktoś suszyć pomidory i potem trzymać je w oliwie z ziołami? Wiem, wiem, nigdy nie będą takie, jak z Włoch, ale co szkodzi spróbować, u mnie już drugi dzień chodzą w suszarce do grzybów, ale te w piekarniku lepiej dochodzą. Trafiły mi się tego lata odmiany o ogrrrromnej zawartości miąższu, zjesz 3 i masz obiad :D :D :D No to z tym suszeniem próbuję, a co będę płacić za pomidora w słoiku, jak mam swoje.
Esteci i łakomczuchy
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie suszyłam tylko dlatego, że nie miałam dostępu do pomidorów o ogrrrromnej zawartości miąższu :(
Na pewno będę Ci kibicować i męczyć potem pytaniami o efekty :;230 ;:196
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Nie omieszkam zawiadomić o smaku, a z tym rrrr to taki mój odwet, bo w rrrealu nie wymawiam tej literrry, jest dla mnie niewymowna :D :D :D Za to ładnie mi idzie kurrrs frrrancuskiego, ładny język, niestety, hiszpański odpada, bo tam masz co chwilę, jak nie corrrrida, to seniorrrrita :D Albo Desperrrrrado :D Dziś na działce nie będę, a szkoda, w ogóle jestem słomianą wdową do piątku, to sobie chociaż rośliny pooglądam :D Konrad myśli, że ja tam w necie to ho ho i w ogóle, a ja na badyle wciąż się gapię, no wzięło mnie na ten ogród, jakem panna Joanna Zuzanna (panna, choć ryba). :D :D :D
Esteci i łakomczuchy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”