Moje marzenie - maniusika cz.II .
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje marzenie - maniusika cz.II .
Dzisiaj nawet słonko ładnie przygrzewało ale nic nie można robić bo wszędzie jest tak mokro że trudno butów wyciągnąć .. chyba przeniosę się do lasu , tam jest sucho ale żółty piasek ale nic nie chce rosnąc ,, nawet zielsko .. dzisiaj posiałam bratki czerwone i żółte popaduje to może ładnie wzejdą ..a jednoroczne czas rozsadzać ale nie ma jak trochę poflancowałam w doniczki a trochę do ziemi .. astry już duże , , kasztanowce posadziłam do doniczek a ładniejsze od razu do gruntu ,, trochę mam zamówionych .. , wreszcie widać że wschodzi hosta posiana w marcu , a myślałam że nic z niej nie będzie , goryczki jeszcze nie widać , ale poczekam , może jednak kilka kiełków się pokaże .. ale trochę popracowałam i dzień szybko zleciał .. aby jutro było jeszcze ładniej ...
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj JANECZKO
U nas dzisiaj nie pada ale padało całą noc. Jest zimno ale to moę i dobrze bo nie
ugotuje roślin. Ja mam też parę host ale zaczneę się rozglądać za nowymi.
One najmniej kłopotliwe w uprawie.
U nas dzisiaj nie pada ale padało całą noc. Jest zimno ale to moę i dobrze bo nie
ugotuje roślin. Ja mam też parę host ale zaczneę się rozglądać za nowymi.
One najmniej kłopotliwe w uprawie.

- maniusika
a u mnie i w nocy nie padało, pokosiłam sama trawnik bo nie wiadomo jaka będzie pogoda po niedzieli , a trawa szybko rośnie ,,, słoneczko cały dzień ładnie świeci i jest nawet gorąco , a może mnie tak się wydawało po tylu zimnych dniach a może po koszeniu .. zielsko tez szybko rośnie ale na grządki nie mogę wejść , zapadam się po kostki .... może wreszcie będziemy mieli słoneczną wiosnę ....
- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
U nas też zaświeciło
Aż się żyć zachciało
Śliczne kępy host masz Janeczko.Azalie też ładnie ci kwitną.
Moja jedna miniaturowa kwitnie, a druga posadzona w ubiegłym roku ma jeden kwiat.
Wczoraj byłam na działce, jest rozpulchnione ale pieliłam trochę.
Myślałam, ze będzie gorzej. Oby nie padało przez kilka dni bo chwasty rosną, trzeba pielić.
Trawę zdążyliśmy skosić przed deszczem.
Dzisiaj w drodze z pracy kupiłam 2 komarzyce, ciekawe czy coś pomogą
Jestem uczulona na meszki, a komary też mnie lubią.
Dużo
życzę.

Aż się żyć zachciało

Śliczne kępy host masz Janeczko.Azalie też ładnie ci kwitną.
Moja jedna miniaturowa kwitnie, a druga posadzona w ubiegłym roku ma jeden kwiat.
Wczoraj byłam na działce, jest rozpulchnione ale pieliłam trochę.
Myślałam, ze będzie gorzej. Oby nie padało przez kilka dni bo chwasty rosną, trzeba pielić.
Trawę zdążyliśmy skosić przed deszczem.
Dzisiaj w drodze z pracy kupiłam 2 komarzyce, ciekawe czy coś pomogą

Jestem uczulona na meszki, a komary też mnie lubią.
Dużo

-
Janeczko
U nas przeszła burza znowu dolało. Rośliny, które pokazuję na zdjęciach są
z przed powodzi.
U nas przeszła burza znowu dolało. Rośliny, które pokazuję na zdjęciach są
z przed powodzi.

- maniusika
cały dzień pięknie słoneczko świeciło i nawet było gorąco ale znowu z oddali słychać nadchodzącą burze ,, może jednak do mnie nie dojdzie .. a to pozostałe azalie , które u mnie zakwitły ,,,

tak wygląda rabatka z azaliami ...

tą kupiłam do ogródka przy domu pod świerki, mam już dwie , teraz dokupię rododendrona i zobaczę jak będzie kwitł , może tu wreszcie będzie odpowiednie miejsce aby pięknie kwitły ...
rozkwitają następne orliki

jeszcze nie wszystkie rozkwitły a na wiosnę jeszcze posiałam więcej o pełnych kwiatach .. nawet ładnie wschodzą , tylko teraz muszę ich przeflancować do małych doniczek aby się dobrze ukorzeniły a na jesieni posadzę ich na rabatkach ....

tak wygląda rabatka z azaliami ...

tą kupiłam do ogródka przy domu pod świerki, mam już dwie , teraz dokupię rododendrona i zobaczę jak będzie kwitł , może tu wreszcie będzie odpowiednie miejsce aby pięknie kwitły ...
rozkwitają następne orliki

jeszcze nie wszystkie rozkwitły a na wiosnę jeszcze posiałam więcej o pełnych kwiatach .. nawet ładnie wschodzą , tylko teraz muszę ich przeflancować do małych doniczek aby się dobrze ukorzeniły a na jesieni posadzę ich na rabatkach ....
- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Witaj Janeczko.
Właśnie do nas doszedł deszcz. Śliczne masz azalie.
Najbardziej podoba mi się ta biała - pierwsze zdjęcie.

Właśnie do nas doszedł deszcz. Śliczne masz azalie.
Najbardziej podoba mi się ta biała - pierwsze zdjęcie.

-
WITAJ JANECZKO!
Pięknie zakwitły Ci azalie, orliki super. Rabata z azaliami super.

Pięknie zakwitły Ci azalie, orliki super. Rabata z azaliami super.

- maniusika
A u mnie dzisiaj pogoda zmienna raz słonko raz pochmurno ale nie pada tylko bardzo się oziębiło .. dzisiaj kupiłam folię do oczka może pomalutku będę robiła w ogródku ... na razie jest tam bardzo mokro i nie zanosi się aby szybko obeschło ... Kwiaty na razie ładnie rosną i zaczynają kwitnąc irysy i łubiny ..

nowa lewisja . kupiłam sobie na miejsce tej wypadłej , myślę że może ta będzie rosnąć ..

zaczynają kwitnąc już posłonki , kwitną bardzo długo chociaż kwiatki tylko jedną dobę ,ale przy tylu pąkach to zawsze wyglądają jak bukiety ...

zakwitły też tawułki białe późniejsze

białe skalniakowe tez pięknie kwitnie tworząc białe poduchy

a miazga cukrowa panoszy się po całym ogrodzie , w barwinku niech sobie rośnie , oba ładnie wyglądają

cebulica hiszpańska też zaczyna kwitnąć ..

maki szybko przekwitły i nie było ładnego widoku bo bez przerwy padało .

teraz tez kwitną pełne narcyzy i ładnie pachną ..

rabatka z różami ,irysami, łubinami i tawułkami ... jedne kwitną a szykują się drugie a na końcu róże, które kwitną do samych mrozów ...

nowa lewisja . kupiłam sobie na miejsce tej wypadłej , myślę że może ta będzie rosnąć ..

zaczynają kwitnąc już posłonki , kwitną bardzo długo chociaż kwiatki tylko jedną dobę ,ale przy tylu pąkach to zawsze wyglądają jak bukiety ...

zakwitły też tawułki białe późniejsze

białe skalniakowe tez pięknie kwitnie tworząc białe poduchy

a miazga cukrowa panoszy się po całym ogrodzie , w barwinku niech sobie rośnie , oba ładnie wyglądają

cebulica hiszpańska też zaczyna kwitnąć ..

maki szybko przekwitły i nie było ładnego widoku bo bez przerwy padało .

teraz tez kwitną pełne narcyzy i ładnie pachną ..

rabatka z różami ,irysami, łubinami i tawułkami ... jedne kwitną a szykują się drugie a na końcu róże, które kwitną do samych mrozów ...
-
JANECZKO!
Pięknie u Ciebie wszystko kwitnie. Azalie super
Pięknie u Ciebie wszystko kwitnie. Azalie super

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Janeczko ja taką trawę mam ale pod nazwą rajgras wyniosły - czyżby one były tak podobne choć inne nazwy?
- maniusika
ja nie znałam nazwy tej trawy to ogrodniczki podały jej nazwę .. to rozmnaża się przez podział kęp a rajgras chyba przez siew nasion ,... ta miazga jest tak ekspensywna że wyrasta nawet kilkanaście metrów dalej ..przez rozłogi ...
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Rajgras wyniosły tez rozmnaża sie przez podział - dostałam jesienią takie sadzonki od marzena06
- mimo póznego sadzenia przetrzymała srogą zimę i ładnie rośnie.
Co do Twej trawy i jej ekspansywności to ... niezbyt mi sie podoba. Trzeba by pomyśleć o jakimś ograniczniku w ziemi bo "samowoli" w ogrodzie nie znoszę
- mimo póznego sadzenia przetrzymała srogą zimę i ładnie rośnie.
Co do Twej trawy i jej ekspansywności to ... niezbyt mi sie podoba. Trzeba by pomyśleć o jakimś ograniczniku w ziemi bo "samowoli" w ogrodzie nie znoszę
- maniusika
dlatego rośnie teraz w doniczce ale i tak potrafi wyleść i rosnąc sobie gdzie indziej
- pestka
- Od: 1 gru 2008, o 21:09
Witaj Maniusika ale pokazałaś piękne Azalie ja mam jedna na balkonie ale wsadzę na działce chyba już przekwitła no i inne roślinki masz piękne, no nareszcie mój Milin zaczyna wegetacje już podpory czekają na niego pozdrawiam

Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam