Moje kwiatki doniczkowe malgocha1960

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje kwiatki doniczkowe malgocha1960

Post »

begonka super! naprawdę!
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Małgosiu nie mogę uwierzyć, że już nie masz tych pięknych roślin :shock: trudno powiedzieć, co było przyczyną ich "zgonu", bo powodów mogą być tysiące ;:108 ja najczęściej uśmiercam rośliny przez "utopienie". Czasami wydaje mi się, że roślince zwisają liście z braku wody (więc podlewam), a okazuje się, że bidulce już dawno zgniły korzenie :;230 dotyczy to np. begonii o które pytałaś w moim wątku. Czasami uda uratować się fragment rośliny i wtedy zaczynam od nowa, ale pilnuję, żeby butelka z wodą stała baaardzo daleko :D Na pewno zauważyłaś, że każdej z nas coś ostatnio choruje, albo zmarnowało się. Niestety stworzenie idealnych warunków dla każdej rośliny (światło, temperatura, wilgotność) w tym okresie jest trudne. Kochana nie martw się. Jeżeli coś wpadło Ci u mnie w oko, to na wiosnę z przyjemnością podzielę się z Tobą ;:108 Głowa do góry ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Plufi
50p
50p
Od: 6 maja 2010, o 18:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jakie piękne rośliny! - Aż chce się je oglądać i oglądać! ;:138
Pozdrawiam Justyna :wit
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu :wit ja tu u Ciebie pierwszy raz, i już mi się podoba. Rośliny wszystkie pięknie wyeksponowane, dorodne, a że teraz w słabej kondycji? Z wiosną z pewnością to się odmieni ;:108
No i zauroczyły mnie Twoje zasłony. I ja lubię nieco inaczej ubrać okna, nie kupuję gotowców, zawsze coś tam sama wypocę.
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Dziękuję dziewczyny za tak sympatyczne odwiedziny. Myślę,że faktycznie mam tendencję do przelewania i przez to część roślin padła.Chcąc dobrze,człowiek robi żle.Ostatnio nie ma u mnie w ogóle słońca,codziennie ponuro,pochmurno to i rośliny popadły w zimową depresję.
Jeżeli chodzi o zasłony to szkoda byłoby mi kasy na takie zakupy jak niektóre moje znajome. Dać 300 czy 500 zł za jedno okno przynajmniej dla mnie to głupota i niepotrzebny zbytek. Wolę kupić coś z ciucha i troche pomyślunku przysłowiowego i jest lepszy wystrój jak te setki rzucone w okno.
Pozdrawiam jeszcze zimowo.
ninad
200p
200p
Od: 10 mar 2010, o 11:49

Post »

:wit Małgosiu , piękne kwiaty i piękny dom . Zasłony bardzo mi się podobają ;:138
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p
Od: 26 sty 2011, o 14:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przykro mi Małgosiu, że Twoje doniczkowe kwiaty marnieją. :? A czy przypadkiem nie miałaś remontu, malowania w domu? Tak kiedyś straciłam kilka roślinek. Zostawiam pozdrowienia. :)
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Witam :) wpadłam do ciebie po raz pierwszy i muszę powiedzieć że masz ślicznie wkomponowane w otoczenie roślinki, ślicznie się prezentują i oczywiście same roślinki cudne zdrowe i dorodne :)
Awatar użytkownika
stynka0207
500p
500p
Od: 21 lut 2010, o 15:47

Post »

Piękne falki reszta tez godna podziwu ;:138
Kavilla

Post »

Piękne roślinki ;:138 szkoda,że niektóre nieprzetrwały zimy, ale zapewne te w gorszej kondycji odżyją do słoneczka no i świetnie wyeksponowałaś swoje zielone :D Mnie także zachwyciły Twoje zasłonki :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
fiskomp
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 wrz 2010, o 21:22

Post »

:wit
Przychylam się do komplementacji pięknych roślin. :D Naprawdę jak na tę porę roku wszystkie wyglądają super. Prawie każdy ma w domu jakieś zdechlaczki, nie które się odbiją i będą cieszyć oko, a inne niestety nie przetrwają, najważniejsze to dojść (co nie zawsze jest łatwe) co było nie tak. Begonie można uratować odrywając listek i do doniczki, lekko przysypać ziemie aż do nasady liścia (a nawet głębiej) tak samo szczepi się skrętniki.
Ja w zimie nie spryskuje wodą żadnych kwiatów (liście wycieram mokrą ściereczką), bo już raz załatwiłam tak sobie storczyka. ;:223
Powodzenia w uprawie. U nas pochmurnie więc życzę dużo ;:3
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka :)
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dawno tu nie zaglądałam i takie miłe zaskoczenie.Dziękuję bardzo za odwiedziny i miłe słowa.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
mojsze
200p
200p
Od: 18 sty 2011, o 19:45

Post »

Śliczne roślinki!! I ta doniczka na ostatnim zdjęciu ;:167
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam pytanie, jaka przyczyna może być opadania i usychania liści beniaminków? Mam dwa, a raczej wypada powiedzieć,że prawie miałam, nic nie rosną, głowna gałłłłąż usycha ,a liscie opadaja.
kika01
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 17 lut 2011, o 21:31

Post »

Ficus Benjamin zrzuca liście kiedy ma za dużo lub za mało światła , gdy stoi w przeciągu , lub gdy często przekręcasz doniczkę lub przestawiasz oraz pod wpływem nagłych zmian temperatur lub wilgotności powietrza. To są główne przyczyny zrzucania liści przez benjaminki .
Wystarczy wiecej światła i bardziej wilgotne powierze to powinno zahamowac opadanie liści , a gałazki wypuszcza nowe listki.
Benjaminki są często "niezadowolone" na nagłe zmiany. Dlatego zanim kupi się ficusa trzeba bardzo dobrze obmyśleć miejsce gdzie będzie stał, tak by jak najrzadziej go przestawiać.

Roślinki śliczne i zadane ... podziwiam troskliwa rekę .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”