Witam po dłuższej urlopowej przerwie!
Grażynko! No faktycznie rozrastają się kwiaty, rozrastają! yupi!
A floksik jest na działce, ale w tej całkiem dzikiej części. Hm... ale faktycznie możnaby go wyłopatkować

do tej bardziej ucywilizowanej części. Ale to chyba dopiero, jak przekwitnie?
Jestem zdumiona, że w takich warunkach tak długo kwitnie! Wytrzymała roślinka!
aha! nareszcie sprawdziłam, jak pachnie kwiat bielunia! Ależ się zdziwiłam! bo zapach bardzo przyjemny i bardzo! ciekawy ... Ponieważ długo mnie na działce nie było, zdążyły się zrobić na nim kulki z nasionami. Szkoda, że nie pomyślałam, żeby zrobić zdjęcie, bo też jest to bardzo ciekawe!
No nic - następnym razem
A teraz impresje słonecznikowe.
Sorki, że tak dużo, ale jak przyjechałam na działkę po dłuższej przerwie i zobaczyłam, że
wszystkie mi zakwitły (i te większe i te mniejsze), to po prostu ze szczęścia zwariowałam!
Uwielbiam słoneczniki
Wszystko trochę za gęsto posadziłam, ale to przez brak doświadczenia
Kwitną jeszcze nagietki (bardzo wdzięczne kwiatki!) i nasturcje (choć nie liczyłam już na nie, bo rosną w niezbyt dobrym dla nich miejscu). Ależ kochane te roślinki (hm... jeśli można się tak wyrazić o roślinach... ale myślę, że na tym forum wszyscy mnie zrozumieją

)! Naprawdę zrobiły mi ogromną przyjemność i radość !!!
A to plony z mojego małego warzywniaczka
Pomidorki - mmmmmmm...... niebo w gębie! Nareszcie mogłam zrobić pyszną sałatkę!
Tylko nie wiem, czemu się na nich robią takie "okręgi" ? Za dużo deszczu czy za mało czegoś w glebie? No i ogórasy - smaczne są bardzo (ani trochę gorzkiego smaku

) tylko takie blade - może też coś im brakuje?
Hm... jak mi nie odpowiecie w moim wątku to będę musiała wstawić jeszcze te zdjęcia do diagnostyki, bo bardzo mnie to ciekawi, no i chciałabym skorygować moje błędy.
A tych lokatorów miałam już ostatnio pokazać, ale jakoś mi umknęło. Teraz gniazdo już puste i brakuje mi ich "wrzasków", które było słychać jak rodzice przylatywali z jedzonkiem
Ale fajnie mieć działkę! choć krzyże często dokuczają

oj! często!
No i fajnie, że jest takie forum, gdzie można się dzielić radościami i smutkami z życia ogrodnika