tak Jolu u nas to wszystko juz wychodzi...
... mi piwonie takze sie pokazuja... tylko jednej sztuki mi brak ... miala tyle przebojow ze mna i chyba nie wyjdzie...zastrajkuje ( to takie modne teraz )
a byla to biala piwonia... chcialam jej lepsze miejsce dac
Joasiu nie wiem czy wiesz że piwonie bardzo nie lubią przesadzania . jak ci nie przeszkadza to lepiej jej nie ruszać. U mnie biała też jeszcze nie wychodzi , ale to tylko kwestia czasu. Ona chyba najpóżniej daje znaki że jest i żyje :P .
mi tam piwonia w ogole nie przeszkadzala... ale psu tak jego ulubione miejsce (jak i innych psow) to trasa wzdluz ogrodzenia... i zawsze ja ta po drodze zahaczyl.
Zmienilam wiec jej miejsce na lepsze (bylo to w sierpniu) .... po czym na jesien, moj M. zahaczyl ja kopiac ............. ale szybko interweniowalam....
jolciajci pisze:Umnie też już piwonie wyszły Joasiu u nas to chyba wszystko już wyłazi
To Wy macie już co oglądać, u mnie jeszcze nie jest tak wszystko na wierzchu, a dzieli nas zaledwie około 250 km. To tam u Was jest chyba dużo cieplej.
Ja nie zaglądałem na ogród od ponad dwóch tygodni i ciekaw jestem, co tam się wyprawia pod/nad ziemią. Porównam to ze stanem roślin u reszty użytkowników.
Na moim ogródku widać już tulipany wczesne i narcyze. Hiacynty co niektóre zaczęły wychodzić na powierzchnię, ale na razie się nie rozwijają. Krokusy zakwitają i nawet jedną śnieżyczkę widziałem.
A efekt tej zimowej wiosny jest taki, że na dworze u nas, jest już -7C i biegałam nakrywać te nieszczęsne tulipany, które podpędzone w piwnicy, w doniczkach, poszły już do ogrodu
Witam serdecznie,ja dopiero wczoraj sadziłam tulipany..miały już kiełki..dobrze,ze ziemia rozmarznięta..może zakwitną w tym roku.u mnie już taak wiosennie...wyłazi piwonia,ranniki..gdzie niegdzie pojawiają się krokusy.