Znalazłam to zdjecie niedawno i też zachorowałam na taki balkon. A tobie sie udało?AlfaXIII pisze:I znowu dotknął mnie brak czasu. Ale jestem
Pokażę Wam na co "zachorowałam". Wreszcie wiem jak obsadzić balkon by mieć coś innego niż wszyscy ;) Szkoda, że dopiero teraz trafiłam na to zdjęcie bo już mam sporo posadzonego ale co tam... zrobię balkonową rewolucję.
A teraz "patrzta i napawajta" oczka widokiem
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ed2 ... f02e9.html
Moi zieloni współmieszkańcy - AlfaXIII,cz.2
Nie za bardzo. Koleuski mi strajkują i mają wysokość... 10 cm
Obsadziłam nimi dolne skrzynki na balkonie. Zobaczymy jak urosną

Obsadziłam nimi dolne skrzynki na balkonie. Zobaczymy jak urosną

Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
Wiem, wiem
Ale w słoikach cisza i spokój. Jak na razie listeczki nie wykazują najmniejszej ochoty na ukazywanie korzonków.

Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
No! Odzyskałam kompa. Nie wiem na jak długo ale jest to i jakieś fotki mogę powklejać 

Tradescantia cerinthoides kwitnie na okrągło. Chyba służy jej pobyt na balkonie

Tradescantia wirginiana też kwitnie. Szkoda tylko, że kwiatki pokazuje tylko do południa a później je zwija.

Tradescantia pallida pięknie się wybarwiła i zagęściła ale ciągle czekam na jej kwiaty.

Tradescantia cerinthoides kwitnie na okrągło. Chyba służy jej pobyt na balkonie

Tradescantia wirginiana też kwitnie. Szkoda tylko, że kwiatki pokazuje tylko do południa a później je zwija.

Tradescantia pallida pięknie się wybarwiła i zagęściła ale ciągle czekam na jej kwiaty.
Tak... Tradescantia pallida to Setcreasea purpurea. Lubi dużo światła ale rozproszonego. U mnie ma bezpośrednie słońce tylko rano między ok. 6 a 7. Później zasłania kamienica ale światła jest naprawdę dużo.
Ta moja to były omalże zwłoki po zimie. Dopiero teraz zaczęła wyglądać jak należy 

- koniczynka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- koniczynka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.