Kasiu nie wiem,jak Ci gratulować!!!Nie dość,że Twoje zdjęcia to "mistrzostwo świata" to jeszcze niesamowitej urody Cymbidium!!Zazdrość mnie po prostu ogarnia ( pozytywnie!)
Piękne storczyki Ci kwitną. Ten słoneczny jest niesamowity- ma ciekawy kształt płatków i jeszcze jakby żyłeczki na nich. Coś pięknego. Podziwiam talent do focenia. Piękne storczyki i ciekawe ich portrety.
Przede wszystkim robię zdjęcia na ustawieniach manualnych. To pozwala na spore manewry ze światłem. Jak fotografuję jakąś mała roślinkę np. kaktusa to ustawiam za nim najczęściej czarny karton. Roślinę ustawiam tak, żeby padało na nią słońce. Natomiast przy większych roślinach takich jak storczyki na zdjęciach powyżej nie korzystam z tła. Rośliny stały w słońcu przy oknie. Słońce nie docierało do reszty pokoju. Ponadto w aparacie funkcja "Metering Mode" była ustawiona na Center.
piękna kolekcja!! Wszystkie storczyki wyglądają niesamowicie zdrowo. Masz na nie dobry wpływ:) Jeżeli chociaż część pochodzi z giełdy o której pisałaś w innym poście to może i ja stanę się kiedyś posiadaczką takich ślicznot.
Dzielę się nowymi fotkami. Skromniejsze kwitnienia są moje. Natomiast ten ciemny Phalaenopsis to prezent, który dostałam wczoraj. Może to nieskromnie zabrzmi, ale jest zachwycający pod każdym względem