Bo one tylko kolorem sie różnią.aguskac pisze:chyba masz rację Dominkadominikams pisze:jeśli kwiatki sa malutkie, to bedzie The Fairy. Robia sie biale na sloncu? Lovely Fairy ma kwiaty intensywnie rozowe, a twoja to jasniutki roz.moja jest intensywnie różowa, ale budowa kwiatu i pokrój krzewu niemal identiko
Mały ogródek basowej cz.3
- dominikams
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Wróciłam po 3 dniach nieobecności.
Dyskusję wywołałam tą swoją różyczką
Jak ją zwał , tak zwał , fakt,że jest śliczniutka....Dzięki dziewczyny , za wypowiedzi o róży....cały czas się uczę!
Przemku, dzięki za pamięć, ale tym razem odpuszczę , bo jestem w trakcie reorganizacji rabat , robię miejsce na liliowce.
Pani ze szkółki się nie odezwała jeszcze ,więc pewnie dopiero we wrześniu zadzwoni.
Prawie ostatnie w tym roku lilie....
Devotion
Marco Polo?

Pompei

Przemku, dzięki za pamięć, ale tym razem odpuszczę , bo jestem w trakcie reorganizacji rabat , robię miejsce na liliowce.

Pani ze szkółki się nie odezwała jeszcze ,więc pewnie dopiero we wrześniu zadzwoni.

Prawie ostatnie w tym roku lilie....
Devotion

Marco Polo?

Pompei

Pozdrawiam,Małgorzata
- alana
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moja Devotion jeszcze kilka ładnych dni poczeka na kwitniecie ;) Ale jest boska, ten żółty pasek, hmmm
Teraz kwitną te cudowne pachnidła - orientalne
Pompei tez jest fajna, w ogóle białe lilie z paskiem, czy nakrapiane, mają w sobie coś.
Małgosiu istne cudo mi zakwitło - Sphinx, ależ ona jest niesamowita, jak mi się zgrała z białą hortensją, mówię Ci miodzio

Małgosiu istne cudo mi zakwitło - Sphinx, ależ ona jest niesamowita, jak mi się zgrała z białą hortensją, mówię Ci miodzio

Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
- aguskac
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Nie ma jak to expertdominikams pisze:Bo one tylko kolorem sie różnią.aguskac pisze:chyba masz rację Dominkadominikams pisze:jeśli kwiatki sa malutkie, to bedzie The Fairy. Robia sie biale na sloncu? Lovely Fairy ma kwiaty intensywnie rozowe, a twoja to jasniutki roz.moja jest intensywnie różowa, ale budowa kwiatu i pokrój krzewu niemal identiko

Alu obie mają wielkie kwiaty , co też im uroku dodaje!alana pisze:Moja Devotion jeszcze kilka ładnych dni poczeka na kwitniecie ;) Ale jest boska, ten żółty pasek, hmmmTeraz kwitną te cudowne pachnidła - orientalne
Pompei tez jest fajna, w ogóle białe lilie z paskiem, czy nakrapiane, mają w sobie coś.

A gdzie zdjęcia Spfinx?Byłam u Ciebie w wątku i ich nie ma.....

Pozdrawiam,Małgorzata
- alana
O to muszę Pompei sobie dokupić ;D Małgosiu a gdzie zimujesz orientalne? W gruncie trzymasz, czy wykopujesz na zimę?basow@ pisze:Alu obie mają wielkie kwiaty , co też im uroku dodaje!![]()
A gdzie zdjęcia Spfinx?Byłam u Ciebie w wątku i ich nie ma.....
Zdjęć jeszcze nia ma, bo nie wrzuciłam na forum, może jutro uda mi się.
Pozdrawiam, Alicja
Alu , sporo lilii miałam z poprzednich lat.Zimowały zawsze w gruncie.
Dużo kupowałam w zimie 2008/2009 , więc posadziłam do doniczek i wrzuciłam do garażu.W tym roku zostaną w ziemi ,ale na wszelki wypadek pookrywam na zimę.Wolę nie ryzykować, tym bardziej ,że mam tendencje do płytkiego wkopywania cebul...
Czekam na zdjęcia , bo narobiłaś mi apetytu na Spfinx!Gdzie ją kupiłaś? (nie kojarzę jej z internetowych sklepów ani z all)
Dużo kupowałam w zimie 2008/2009 , więc posadziłam do doniczek i wrzuciłam do garażu.W tym roku zostaną w ziemi ,ale na wszelki wypadek pookrywam na zimę.Wolę nie ryzykować, tym bardziej ,że mam tendencje do płytkiego wkopywania cebul...
Czekam na zdjęcia , bo narobiłaś mi apetytu na Spfinx!Gdzie ją kupiłaś? (nie kojarzę jej z internetowych sklepów ani z all)
Pozdrawiam,Małgorzata
- alana
Małgosiu kupiłam ją na wyprzedaży na cebulach.
Kiedyś przy sadzeniu mojej pierwszej orientalnej, kilka lat temu, wykopałam ją na zimę i wywiozłam do piwnicy wraz z daliami, niestety nie przetrwała. Za to następne zostawiłam w gruncie i przezimowały, i kwitną nawet dzisiaj
Kiedyś przy sadzeniu mojej pierwszej orientalnej, kilka lat temu, wykopałam ją na zimę i wywiozłam do piwnicy wraz z daliami, niestety nie przetrwała. Za to następne zostawiłam w gruncie i przezimowały, i kwitną nawet dzisiaj

Pozdrawiam, Alicja
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48