iga23 pisze:No, no nie ma to jak dobre zakupy na poprawę samopoczucia.
Aspera piękna.

IGUS ,ja miałam chrapkę,na tą Asperę co była w Poznaniu,ale troszkę za droga była.Ta jest tylko troszkę mniejsza ,a kosztowała mniej niż połowę co tamta .
Pola42 pisze:Wspaniałe zakupy Jolu, szczególnie aspera wygląda smakowicie.Choruję na nia od pewnego czasu, ale coś nie mam reki do hortensji, słabo u mnie rosną i boję się,że ją zmarnuję.
Mam małe pytanko : na początku Twojego ogrodowego wątku pokazujesz zakupy ze sklepu cebule.pl.Jak rosną Ci te roślinki ?
Pozdrawiam

Z roślinek z ,,cebul ,,jestem bardzo zadowolona ,sadzonki były piękne i zdrowe .Teraz wszystkie pięknie rosną i prawie wszystkie kwitną .
e-genia pisze:Witaj Jolu gdzie Ci się udało kupić tę piękną różową jeżówkę .
Zakupy super wszystkie ,ale ja mażę o takiej jeżówce ,nie było żółtych i zielonych ?
Tą różową jeżówkę i białą i to wszystko co pokazałam na poprzedniej stronie kupiłam w ogrodniczym -kilka km. ode mnie .Rzadko tam jeżdżę ,bo tylko wtedy ,gdy M jedzie po materiał do Ostrowa wlkp.Zielonych ,ani żółtych niestety nie mieli .
Oj tak ,humorek poprawiony na maksa .
Wszystko już posadziłam ,a miejsca jeszcze mnóstwo .
elsi pisze:Bardzo ciekawe zakupy roślinne. Nachyłek okółkowy - w okolicy tylko żółty.
Widzę, że zaczynasz kompletować jeżówki, dobry wybór, są takie bezproblemowe, ładnie kwitną,
nie wykładają się i tak ciekawie przekwitają. Wczoraj byłam w szkółce, ale białej znowu nie było
Bardzo podobają mi się hortensje kosmate (aspera), kaliny zimozielone, ale nie na moje zimy one.
Ja też do tej pory widziałam tylko żółte nachyłki,więc jak tylko zobaczyłam ten bordowy ,to nawet chwilki się nie zastanawiałam .

Ponoć ta kalina sztywnolistna -zimozielona ,jest wrażliwa na mróz ,ale mam nadzieję ,że sobie u mnie poradzi .Okryję ją pierwszej zimy ,a później musi sobie sama radzić .Posadziłam ją w dość zacisznym miejscu ,więc jestem dobrej myśli .