Ogród - mój azyl - JolantaG cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No, no, no Moja Droga :wit , pięknie sobie humorek poprawiłaś. Tylko pogratulować. ;:63 ;:63 ;:63
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Bardzo ciekawe zakupy roślinne. Nachyłek okółkowy - w okolicy tylko żółty.
Widzę, że zaczynasz kompletować jeżówki, dobry wybór, są takie bezproblemowe, ładnie kwitną,
nie wykładają się i tak ciekawie przekwitają. Wczoraj byłam w szkółce, ale białej znowu nie było :?
Bardzo podobają mi się hortensje kosmate (aspera), kaliny zimozielone, ale nie na moje zimy one.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

iga23 pisze:No, no nie ma to jak dobre zakupy na poprawę samopoczucia.

Aspera piękna. :lol:
IGUS ,ja miałam chrapkę,na tą Asperę co była w Poznaniu,ale troszkę za droga była.Ta jest tylko troszkę mniejsza ,a kosztowała mniej niż połowę co tamta .
Pola42 pisze:Wspaniałe zakupy Jolu, szczególnie aspera wygląda smakowicie.Choruję na nia od pewnego czasu, ale coś nie mam reki do hortensji, słabo u mnie rosną i boję się,że ją zmarnuję.

Mam małe pytanko : na początku Twojego ogrodowego wątku pokazujesz zakupy ze sklepu cebule.pl.Jak rosną Ci te roślinki ?
Pozdrawiam :)
Z roślinek z ,,cebul ,,jestem bardzo zadowolona ,sadzonki były piękne i zdrowe .Teraz wszystkie pięknie rosną i prawie wszystkie kwitną .
e-genia pisze:Witaj Jolu gdzie Ci się udało kupić tę piękną różową jeżówkę .
Zakupy super wszystkie ,ale ja mażę o takiej jeżówce ,nie było żółtych i zielonych ?
Tą różową jeżówkę i białą i to wszystko co pokazałam na poprzedniej stronie kupiłam w ogrodniczym -kilka km. ode mnie .Rzadko tam jeżdżę ,bo tylko wtedy ,gdy M jedzie po materiał do Ostrowa wlkp.Zielonych ,ani żółtych niestety nie mieli .
stasia109 pisze:No, no, no Moja Droga :wit , pięknie sobie humorek poprawiłaś. Tylko pogratulować. ;:63 ;:63 ;:63
Oj tak ,humorek poprawiony na maksa .
Wszystko już posadziłam ,a miejsca jeszcze mnóstwo . :wink:
elsi pisze:Bardzo ciekawe zakupy roślinne. Nachyłek okółkowy - w okolicy tylko żółty.
Widzę, że zaczynasz kompletować jeżówki, dobry wybór, są takie bezproblemowe, ładnie kwitną,
nie wykładają się i tak ciekawie przekwitają. Wczoraj byłam w szkółce, ale białej znowu nie było :?
Bardzo podobają mi się hortensje kosmate (aspera), kaliny zimozielone, ale nie na moje zimy one.
Ja też do tej pory widziałam tylko żółte nachyłki,więc jak tylko zobaczyłam ten bordowy ,to nawet chwilki się nie zastanawiałam . :arrow: Ponoć ta kalina sztywnolistna -zimozielona ,jest wrażliwa na mróz ,ale mam nadzieję ,że sobie u mnie poradzi .Okryję ją pierwszej zimy ,a później musi sobie sama radzić .Posadziłam ją w dość zacisznym miejscu ,więc jestem dobrej myśli . :wink:
x-d-a

Post »

Jolu, wspaniałe zakupy. Nie możesz narzekać na swojego M., bo mój połowy tych roślinek by nie przełknął.
"A po co ci?, a gdzie to posadzisz? a nie masz czego kupować?" Żeby nie słuchać tego marudzenia wolę roślinkowe zakupy robić sama, a potem szybciutko sadzę w ogrodzie i wyglądają jakby tam były od wieków.
Hortensję kosmatą parę dni temu dostałam w prezencie, ale ma jakieś brązowe plamy na liściach i trochę się o nią boję...
Pozdrawiam cieplutko :D
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

JoluGraj od ostatniej wizyty mojej wiele się tu działo.Piękne zakupy
miłe spotkanie i piękne kwiaty w twoim ogrodzie ale tego się nazbierało,
jednak miło spędziłam tu czas.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Droga Dala, jest na to sposób, wypróbowany, chodź sama na zakupy. Ja się tego nauczyłam i jestem szczęśliwa. Nikt mnie nie popędza, nikt mi nie marudzi, nikt nie zadaje zbędnych pytań. Az nie mogę uwieżyć, że kiedyś musiałam z kimś iść, bo inaczej do wielkiego sklepu sama nie poszłam.
pozdrawiam stasia ;:2
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Jolu sprawiłaś sobie piękne rośliny na poprawę humoru. Same rarytasy.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Joluś, ale cudności pokazujesz :shock: gratuluję takich pięknych roślin :D
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

dala pisze:Jolu, wspaniałe zakupy. Nie możesz narzekać na swojego M., bo mój połowy tych roślinek by nie przełknął.
"A po co ci?, a gdzie to posadzisz? a nie masz czego kupować?" Żeby nie słuchać tego marudzenia wolę roślinkowe zakupy robić sama, a potem szybciutko sadzę w ogrodzie i wyglądają jakby tam były od wieków.
Hortensję kosmatą parę dni temu dostałam w prezencie, ale ma jakieś brązowe plamy na liściach i trochę się o nią boję...
Pozdrawiam cieplutko :D
Mój M też nie lepszy .Zapytał mnie ,czy mam to jeszcze gdzie sadzić ,zaraz przy pierwszej roślince .Później ja poszłam w jedną stronę ,a on do winorośli .Biegałam po całym centrum i podawałam pani ekspedientce ,a ona po cichutku liczyła i rachuneczek też cichaczem zapłaciłam.Wprawdzie było to za pieniążki M ,ale on nie miał pojęcia ile za to wszystko zapłaciłam .Niech się nie denerwuje . :wink: Gdy jestem sama na zakupach ,to też szybciutko sadzę i on nie zauważa ,a jeśli mu się zdarzy ,to mówię ,że to już dawno kupiłam,albo od kogoś dostałam. :wink:
danutab pisze:JoluGraj od ostatniej wizyty mojej wiele się tu działo.Piękne zakupy
miłe spotkanie i piękne kwiaty w twoim ogrodzie ale tego się nazbierało,
jednak miło spędziłam tu czas.
Cieszę się ,że miło spędziłaś czas w moim ogrodzie .
stasia109 pisze:Droga Dala, jest na to sposób, wypróbowany, chodź sama na zakupy. Ja się tego nauczyłam i jestem szczęśliwa. Nikt mnie nie popędza, nikt mi nie marudzi, nikt nie zadaje zbędnych pytań. Az nie mogę uwieżyć, że kiedyś musiałam z kimś iść, bo inaczej do wielkiego sklepu sama nie poszłam.
pozdrawiam stasia ;:2
Nie zawsze da się iść samemu na zakupy .Niestety nie mam prawa jazdy i zawsze muszę korzystać z czyjejś uprzejmości [M lub córki].
MARCINIE ,HALINKO ,dziękuje .

KALENDARZ BIODYNAMICZNY ,na następne dni .
Oj ,będziemy sporo odpoczywać .
Obrazek
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58

Post »

Jola, ja już dzisiaj zaliczyłam zakupy, nie było źle ale miałam wejść, kupić co chcę i nie zwiedzać!!!!???? :lol: :lol:
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Joluś wspaniałe zakupy, roślinki przepiękne :D Mam nadzieję, że humorek się poprawił :D
Awatar użytkownika
igielka78
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 10:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No niestety tak to jest z tymi mężami i zakupami - dobrze, że przynajmniej jeszcze chcą nosic i pakowac nasze sprawunki :D
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Jolu piękne zakupy zrobiłaś, ciekawe rośliny jak aspera, jeżówka i rudbekia, takiej jeszcze nie widziałam. Po takich kolorowych zakupach na pewno humor się poprawił.
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06

Post »

Jolu nie martw się ja mam tak samo z tym poprawianiem humorku , śliczne zakupy :shock:
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:54 Moja Droga Jolu ;:54 , jesteś młoda więc możesz zrobić prawo jazdy, ja robiłam jak skończyłam 40 lat i zdałam za pierwszym razem. Teraz jeżdżę sama: gdzie chcę i kiedy chcę. Z córką na pewno sie dogadujesz, z M w sprawie zakupów roślin jest trudno się porozumieć. Oni mają inne piorytety.
II sprawa, jak to jest z kalendarzem księżycowym? Używasz go w ogrodnictwie? ńapisz coś na ten temat. Ja czytam dużo na temat tego kalendarza, co roku sobie taki biodynamiczny kupuję i wieszam na ścianę, ale jakoś nie za bardzo mu ufam.... pozdrawiam, życzę miłej i spokojnej nocy, pa stasia ;:19
Adresy do moich wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”