Nowy ogród Jacka cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzięki Iza :) Kamienie to moja harówka na przedwiośniu i trochę z ub. roku. Zbieram je po okolicy. Niektóre mają ponad 50kg.
Mało zdjęć? Wklejanie zabiera dużo czasu poza tym , co wyjdę z aparatem do ogrodu, to rozładowują mi się baterie i po kilku zdjęciach koniec :cry:
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

Piękne te dwa ostatnie zdjęcia :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mialam na mysli, ze malo zdjec skalniaka. Przydaloby sie takie, na ktorym byloby widac go w calosci :D
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

Jacek P.... pisze:Mało zdjęć? Wklejanie zabiera dużo czasu poza tym , co wyjdę z aparatem do ogrodu, to rozładowują mi się baterie i po kilku zdjęciach koniec :cry:
Jacku a gdzie zapasowe akumulatorki?
Przecież są one obowiązkowe dla forumowego ogrodomaniaka. :D
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jacku ślicznie Ci kwitną kwiaty a to po części że forumowicze ze szczerego serca się podzielili ;:109
Super ta rabatka z paprotką i super ścieżka z cegieł :lol:

Jacku a ten skalniak to Ci się udał :roll: piękny jest.........
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję za miłe komentarze i Wasze odwiedziny. Jednak nie wszyscy wyjechali na wakacje :) , bo w wielu wątkach pusto :? Dobrze, że moje wakacje zimą, kiedy ogród śpi :)

Grzesik, dzięki. Miecznicy coś za dobrze, bo wyrosła zbyt duża jak na skalniak. Nigdy taka nie był a w starym ogrodzie :?

A takie w całości Izo-Chatte, to już pokazywałem, ale wtedy skalniak był pustawy. Do przyszłego roku zapełni się i będę się martwił, co wyrwać. Na razie sporo kwater pustych.

Aniu-Raczek, zapasowe też rozładowane :lol: Ja chyba mam coś z ładowarką, bo ciągle mam rozładowane baterie i ciągle je ładuję. Czy ktoś wie, jak sprawdzić, czy ładowarka jest dobra, czy do d.?

Dzięki Jollla500 :) Skalniak to moje oczko w głowie, bo nie było ogrodu, a był już skalniak (robiony przez pół zimy) i jak robię obchód ogrodu, to zawsze zmierzam do skalniaka, by wyrwać chwaściki czy coś tam poprawić :)
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Eeee, jak byl pusty, to nie moglam zapamietac ;) Teraz juz calkiem sporo masz na nim, to moze czas pokazac kolejny etap rozwoju? ;:109
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Piękne kwiaty :D
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Jacku pięknie zarastasz roślinkami :) i każdy szczegół nawet łącznik między ścieżkami fajnie wygląda :)
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Witaj Jacku !
Ciekawe zdjęcia skalniaka, fajnie wyglądają irysy z wielkimi kamlotami.
Jacku, te 50 - cio kilowe to też sam przytaszczyłeś ?
Mi ostatnio wgięły się blaszki wewnątrz ładowarki i pokazywała cały czas, że bateria jest naładowana.Ale jest już OK.
Może w sklepie z tym sprzętem będą wiedzieć co jest z Twoją.

:D 8)
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Jacku, zobacz w jakim zagłębiu żurawkowym byłam.
Obrazek
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie moi Drodzy :!: Dziś piękny dzień, aż chce się wołać: "lato trwaj!". Ale coraz więcej liści spada i późnojesienne kwiaty zaczynają się pojawiać więc lato nie będzie trwało wiecznie. Oby tylko było ciepło jak w ub. roku, kiedy do poł. XI mogłem dłubać w ogrodzie :)
Izo-Chatte
pewnie skalniak będzie się często przewijał przez mój wątek, bo trudno go pominąć. Leży centralnie na dużej rabacie i do niego schodzą się wszystkie ścieżki. Wkrótce będzie na nim bardzo kolorowo od portulak więc będę pstrykał fotki :)
Dawid
dzięki wielkie, u Ciebie też coraz kolorowiej :)
Alu
fajnie, że jeszcze wpadłaś przed wyjazdem :) Zapomniałem napisać u Ciebie w wątku - szkoda, że nie odwiedziłem Cię podczas praktyk, bo teraz brakuje tam Ciebie :cry:
Pelagio
cieszę się, że wpadłaś :) Kamloty sam taszczyłem a z największymi pomagał mi znajomy (jeden ma 150kg). Ale sam je musiałem przeturlać i ułożyć na właściwym miejscu. Na szczęście wtedy nie było jeszcze zbyt wiele roślin.
Podsunęłaś mi pomysł z aparatem :) - zapytam się i pokażę go w sklepie :idea:
Igo
prawdziwe zagłębie :shock: Może kiedyś u mnie będzie więcej żurawek, ale ja lubię rośliny z każdego gatunku więc jak mi co roku jakaś żurawka dojdzie, to będę zadowolony :) A w tym doszły już dwie od Ciebie :)
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Witaj Jacku, pięknie masz w ogrodzie. A ten skalniak bardzo ładny i przemyślany pod każdym względem. Chodzi o ułożenie kamieni i obsadzenie roślinami.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Lubię oglądać fotki porównawcze -przed i po ,lub obecne i zeszłoroczne .Wtedy najlepiej widać efekty naszej ciężkiej ,ale bardzo przyjemnej pracy . :wink:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć Marcin :!: Cieszę się, że wpadłeś, bo jakoś nie dostawałem powiadomień od Ciebie :?
Z kamieniami trochę się bawiłem, dopasowując je do siebie, a potem znowu zmieniałem, jak przywiozłem nowe kamienie :) Ale teraz już nic nie będę zmieniał, bo są rośliny.

JoluG, ja też lubię porównywać i cieszyć się ze zmian, jakie najlepiej ilustrują zdjęcia :) Za rok znowu będzie co porównywać, bo młody ogród zmienia się bardzo dynamicznie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”