Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witajcie kochani , kuzyn za bardzo nie daje mi popisać... :lol: .

Byłem dzisiaj na ryneczku ;:123 .
Grześ zaraził mnie żurawkami :roll: , kupiłem 2 z brązowymi liśćmi :lol: i..... ;:219 71 cebulek tulipanów..... ;:183 z Polskiej plantacji ;:214 ;:11 ;:2 .

Kupiłem 5 kolorów po 12 cebulek , bo tyle było .

Plantacja tej Pani ( nie wiem jak się nazywa.. :oops: ) słynie z tulipanów żółtych "Beauty of parade" , ma ich najwięcej... Dlatego dostałem jeszcze 11 cebulek gratisowych , mniejszych ale na pewno zakwitną .

Kupiłem tak :

1. Czerwone z białą obwódką " Leen van der Mark " 12szt.
2. Bordowe " Ile de France " 12szt.
3. Żółte " Beauty of Parade " 12szt. + gratis 11szt. mniejszych cebulek ( kopiata
garść.. :wink: )
4. Czerwone strzępiaste " Fringed apeldoorn " 12szt.
5 . Białe... , niestety NN 12szt.

No i te żurawki :

Obrazek

Moje tulipanowe szaleństwo dopiero sie zacznie... ;:123

Moje poprzednie cebulki które wykopałem to z jednej zrobiło sie po 3 małe.. :shock: i ja je wszystkie rozdzieliłem i nie wiem czy wszystkie zakwitną... :shock: :roll: . Postanowiłem juz nie wykopaywać..

Agatko - Tak , taki . Już fundamenty stoją :P :lol: .

Ewo - Nie.. , 2 kolumny.. i tyle.. , po 2 w parze mi sie nie podoba... ;:185 . A ogród.. , kiedy to będzie... :shock: .

Grażynko - Dziękuję , nam tez sie coś w tej górze domu nie podobało i też coś będzie zmienione.. :lol: , jakaś wnęka tam była do niczego nie podobna.. :lol: .

Baryczko - Dziękuję , za pochwały ;:131 , zobacz na wymiary :

Powierzchnia domu
bez garażu 147,3 m2
Powierzchnia garażu 19,1 m2
Min. wymiary działki 21,30x18,10 m
* po adaptacji 19,40x18,10 m
Kubatura 727,0 m3
Powierzchnia zabudowy 120,3 m2
Powierzchnia użytkowa 132,4 m2
Wysokość 7,99 m

Nie jest duży... :wink: , choc dla mnie i tak jest duży :lol: :wink: .

Pozdrawiam serdecznie :D
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Och...masz żuraweczki....śliczne roślinki-bardzo je lubię.... :D
będę Ci się znakomicie prezentowały.....dokup jeszcze innych,nie pożałujesz :roll: :wink:
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Artur-ładne żurawki, a możesz podać w jakiej cenie?
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

grazynarosa22 pisze:Och...masz żuraweczki....śliczne roślinki-bardzo je lubię.... :D
będę Ci się znakomicie prezentowały.....dokup jeszcze innych,nie pożałujesz :roll: :wink:
Ot kusicielka... :twisted: :lol: . Właśnie mam problem bo innych nigdzie nie ma.. :( i tak nie wiem gdzie je posadzić.. :roll: .

Ewo - One nie są duże , po 2,50 :lol: .
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

E tam,masz miejsce.....nasze ogrody są gumowe...nie wiesz o tym jeszcze? :wink:
a żurawki....są na all......śliczne :roll:
albo u niektórych forumek/ów :lol: :lol: :lol:
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Grażynko ja Cie prosze... :evil: :evil: :evil: :;230 .
Naprawdę nie mam miejsca... :( . Chciałbym nasadzic dużo jeszcze liliowców , irysów , lilii , dalii , mieczyków i róż.. , to są moje ulubione kwiaty... , ale gdzie... :cry: . Strasznie z tego powodu cierpię.. :( . Tam gdzie mam tą wąską rabatkę z różami i hostami to tylko pare jednorocznych i miejsca nie ma.. Po bokach przy hostach posadze po 2 tulipany.. i tak nie wiem czy mi później za bardzo na wiosnę róze nie zarosną.. , ale w sumie róże wtedy zaczynają dopiero... ;:24 . Kupiłem te 71 tulipanów i chciałbym jeszcze duuzo ciekawych odmian choćby po 3 cebulki.. , ale tak za bardzo to nie naupycham bo nie będe miał później jak tulipany przekwitną miejsca na inne rośliny... :( .

Sadziłbym nawet za płotem bo miejsca jest.. , ale zaraz by przyszli ludzie iwszystko wyniszczyli.. , nie mówiąc o psach... :roll: :( .

Och.. , zebym ja chociaż miał ogrodzoną ta nową działeczkę... :( , ale i tak by wszystko wykradli.. :(
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Artur,u nas najtańsze malutkie żurawki są po 8-9 zł, kuszą mnie i chyba jedną ciemną dziś dokupię w ogrodnictwie przy placu targowym.Zaraz wychodzę,za oknem potwornie się tłucze jakaś maszyna, asfalt chyba wymieniają, robotnicy q....ją,jakby po polsku tylko to jedno słowo znali i w ten upał przyjdzie okna pozamykać od duszącego smrodu.
Ta Twoja działka to gdzieś blisko domu rodziców ?Jak nie ogrodzona to nie warto nic sadzić,bo nie uszanują,ze cudze,czytałeś jak Hance po prostu sięgają przez płot i łamią a to różyczkę,a to coś,a złapani jeszcze odpyskowują grubszym słowem.
Jak w tym roku trafię te niebieskie tulipany, który zimą kupiłam bratu Rafałowi to masz je u mnie jak w banku.Były niebieskie naprawdę.
Awatar użytkownika
kamkamk
200p
200p
Od: 7 maja 2009, o 14:18

Post »

Piękny masz ten ogród, i widzę że na zakupach w środę byłeś :) ja to już z 3 tyg. nie chodzę z oszczędności ;)
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Artur - dzięki za odpowiedź. Ładny projekt. Nie ma to jak własny dom.
Widzę, że Ciebie też "zażurawiło'' :lol: . Już wiem, na co będzie polowanie na jesiennych targach w Krakowie... Może w tym roku dasz się namówić?
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Arturku przyszłam podziwiać Cię za pięknie wypielęgnowane roślinki,różyczki masz śliczne i zadbane,pas rabatowy pod tujami bardzo ciekawie się prezentuje,ja też poobsadzałam miejsca pod tujami,co jakiś czas poszerzam je kosztem trawnika,jeszcze trochę to trawnik całkiem zniknie :lol: .Ta Twoja róża Fresia jest taka jasna :?: ,moja jest bardzo żółta.Ta Twoja bardziej mi przypomina Arthura Bella,nawet pomyślałam sobie ,że go masz,liście mi do niego pasowały,ale przeczytałam,że to Fresia,czy pod ta nazwą kupowałeś :?: .Lilia ta ciemna jest niesamowita,czy pachnie :?: .Na pw podaj adres,zresztą jeszcze się na pw dogadamy co do wysyłki :D ,miłego popołudnia życzę,w końcu masz wakacje :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Już kupujesz tulipany?

a wiesz, że to dobry pomysł kupić kilka cebul w tym samym kolorze? od razu będzie piękna kępa.... dzięki! Pewno tak zrobię :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aska pisze:Artur - dzięki za odpowiedź. Ładny projekt. Nie ma to jak własny dom.
Widzę, że Ciebie też "zażurawiło'' :lol: . Już wiem, na co będzie polowanie na jesiennych targach w Krakowie... Może w tym roku dasz się namówić?
Mogę się podjąć opieki!Odebrać z pociągu itp.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie :)

Ewo - W tamtym roku u nas były ciagle remonty drogi obok naszego domu... :twisted: , tak , że współczuje.. Tez padały tylko słowa na "K" i "H" :evil: . Działka nie jest tak blisko.. , ale też w Sokołowie... :wink: . NIEBIESKIE TULIPANY :shock: :shock: :shock: Ewo... !!!! Chyba bym sie.... ze szczęścia... Moim marzeniem jest mieć 3 cebulki takowych , a nawet jedną..

kamkamk - no byłem , byłem.. , póki mogę.. , zostały mi jeszcze 4 ryneczki i szkoła :evil: :roll: .

Asko - Dzięki :wink: , juz je posadziłem na nowym skalniaczku o którym zaraz napisze :wink: .

Halinuś - dziękuję , dziękuję , dziękuję ;:131 ;:97 .
Ja mam 4 sztukli , tej niby "rosy fresi " :roll: . Ale widziałem , że to Arthur Bell :roll: , tylko zatarczywie wmawiałem sobie że to fresie... Bo tak naprawdę to niemogłem za bardzo rozróżnić..

No to teraz wiem , ze mam 4 bliźniaków Arturów ;:191 .

Lilium Asiatic Landini - od Geni - nie pachnie bo to lilia azjatycka... , pahna tylko trąbkowe i orientalne :P .
Była tak piękna , że niemogłem przestać na nia patrzeć.. i uchwyciłem tylko 2 przekwitające kwiaty ... :evil: :lol: i jestem wściekły za to na siebie , że jak pomyśle to mnie nerwy telepią.. :roll:

Lisko - tak u nas na ryneczku jest już Pani z 5 odmianami z Polskiej plantacji :wink: . Ja je be de musiał pojedyńczo wsadzic bo nie mam miejsca... :cry: .

Asko i Ewo jeszcze raz :lol: - Jeśli chodzi o targi to chyba musze zapomnieć.. :( - rodzice i dziadkowie chyba by sie ze strachu posikali.. :lol: A po drógie to ja nic o takowych targach nie wiem.. , kiedy są.. ? Bardzo bym chciał pojechać.. , bręde mówił.. :roll:

Dzisiaj byłem zajęty ronbieniem skalniaczka za płotem.. , bo u siebie nie miałem miejsca... :? , ogrodziłem na razie prowizorycznie :roll: , przed psami.. :roll: No bo miałem ziemie , którą wywiozłem z altanki pod wylewkę.. i nie było co zrobic to jest skalniaczek.. , dzisaj pół dnia nad nim pracowałem.. , dostanę od Halinki roślinki skalne i od Gigusi iryski to jeszcze dosadze i musze szukać jeszcze kamieni , ale jak na pół dnia to i tak juz dosyć duzo jest :lol: , zdjecie z 21.00 i beznadziejnie widać.. :

Obrazek

Posadziłęm też tam żurawki .

Jutro foty mieczyków.. :wink:

Mojego ulubionego mi złamało.. :evil: :cry: , no ale i tak miał przekwitać.. :roll: .
Strasznie szybko przekwitają..

Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Artur targi koniec września lub pierwsze dni października.Elwirka ma sprawdzić, wybiera się Aśka z Beą,z którą jesteście w jednym wieku.
Skalniczek fajnie wyszedł.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Ewuś :) .

Oj to niemoge.... , szkoła przecież będzie....
Pierwsze dni października to czwartek i piątek , a ja wtedy będę miał praktyki w przedszkolu.. , zreszą jak we wszystkie czwartki i piątki... i mogę tylko wtedy nie iść na nie , jeżeli będę miał usprawiedliwienie od lekarza , że byłem chory !!! :cry: Rodzice nawet nie mogą usprawiedliwić..

Dostałem dzisiaj 10 cebulek tulipanów :D , nie wiem jakie kolory.. , od mojego dziadka , brata , żony... :wink: .

Dzisiaj juz nie mam siły na wklejanie obiecanych fotek mieczyków.. :oops: .

Wylewka w altance zrobiona i zatarta ;:11 . Jutro będę mógł zrobic porządne foty wreszcie ! :D Ale jeszcze będę malował na brązowo :P i na nastepony rok bardziej ukwiecę.. :wink: . Dzisiaj robiłem też , koszyczki na tulipany z plastikowej , grubej siatki.. , mam nadzieję , że ich nic nie zeżre...

Ta moja rabatka kiszka to ma chyba ze 27 metrów długości i 0,5 szerokości... :( :? :cry: . Między różami będę sadził po 4.. i po jednym narcyzie.. i tak mi później duzo miejsca zajmą , jak bedę sadził roślinki jednoroczne i jeszcze przesadzę pare irysków.. , a chciałbym też tam upchać lilie i mieczyki... :( :roll: .
Na tej falowanej rabatce też będzie troche tulipanów , narcyzów , ale tez szafirki , krokusy i hiacynty :D .

Jak mi sie marzy jedna szeroka rabatka ze ścieżką... :cry: :cry: :cry: .

Pozdrawiam :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”