Po 50-tce we własnym ogrodzie - cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit A po każdej robocie w ogródku:
Moje nogi pachną cudnie rano, w wieczór i w południe. A najbardziej jest mi drogi zapach mojej lewej nogi. Gdy powachasz moją nogę, spadniesz z krzesła na podłogę, gdy powąchasz obie nogi to..... nie wstaniesz już z podłogi!!!
Kto ma lepsze nogi??? ;:183 Chyba już całkiem odbiło mi: ;:7 ;:7 ;:7
Diuna - suczka, ma 4 lata. Wzięta z Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami 2 lata temu: rozpuszczony bachor.
Obrazek
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
asiula13
1000p
1000p
Od: 16 cze 2009, o 11:15
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Stasiu witaj :D ale u Ciebie wesoło i jakie masz fajne żabki :D
ogródeczek piękny i zadbany - pięknie jest u Ciebie :D
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

"Idzie dyszcz, idzie dyszcz, idzie sikawica":
Obrazek, Obrazek, Obrazek, Obrazek, Obrazek,
uleje usiece, uleje usiece.........idę spać ;:19 - pa.
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Stasiu... i jak była sikawica? ulało?
A czy tam w oddali ...w chmurkach wyłania się jakiś krzyż?
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ani nie sikało, ani nie ulalo, tylko mocno wystraszyło. Pochowałam doniczki z kwiatami bo bałam się gradu. Pozamykałam okna, dałam psom tabletki uspakajające (przepisane przez lekarza) i z Teściuniem-Tatuniem czekałam.... a tu nic, spokój. I jak to przewidzieć pogodę. Chmurzyska przeszły bokiem, to i dobrze, ale się strachu najadłam... do syta. pozdrawiam stasia ;:47
ps. to nie krzyż, to słup na napowietrzną linie elektryczną, ale wygląda jak krzyż. Dzięki, bo ja nie zauważylam. :shock:
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
asiula13
1000p
1000p

Post »

Stasiu piękne niebo :D dobrze że nie ulało - bo nie mamy ostatnio wakacyjnej pogody :D
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochana Grazko, świetny wierszyk, bardzo świetny. Juz go sprzedałam 4 osobom. Pa ;:63

Asiula, masz rację, teraz, "chwilowo" jak nie pada to nadrabiam zaleglości w ogródeczku. I wiesz co? Prawie mojej pracy nie widać. Trawa tak zarosła: zrobiła się pięknie zielona, bujna, wysoka. Zastanawiam się, czy nie założyć łąki...... mało pracy, dużo uciechy, można się schować.......i opalać na nagusa (hi, hi) Co myślisz o moim pomyśle? Głupi, no nie? Pozdrawiam, pa stasia ;:92
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53

Post »

Stasiu Witaj ;:7 U Ciebie jak zwykle wesoło ;:1
Pomysł z łąką-rewelacja :lol: Tylko jak w taką pogodę się opalać :?:
Życzę słoneczka ;:2
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu.1!, z głowy mojego ślubnego bije tyle światła, że ja z Toba bym się opaliła na mulatkę, ale trawa teraz za niska! ;:80

Do Wszystkich Ogrodników!!!
Co robić z niechcianym ale prawie udomowionym kretem? ;:44

Jak się wprowadziliśmy na wieś, to w ogrodku było parę kopców kreta, ale jeszcze nic się nie robiło, to niech tam sobie gadzina będzie. Tym bardziej że kopce były bardziej koło płotu, więc nie przeszkadzały. Jak zaczęłam robić rabatki i grządki to kret upodobał sobie te miejsca. Nie pomogły żadne obrzeża, nie pomogły sadzone surmie (niby kret nie lubi zapachu korzeni tej rośliny) Nie pomogła trojeść, (niby też kret jej nie lubi). A krecisko już zdążyło zrobić dużo, dużo kopców. Ponieważ się zawzięłam na kreta kupiłam lampę solarną-odstraszającą i postawiłam w ogrodzie. Zasięg ma wg instrukji ok. 500 m2. Na poczatku to kret lub krety zwariowały. Robiły kopce jeden obok drugiego. Trwało tak kilkanaście dni. Aż nagle.... spokój. Nie ma świeżych kopców. Radochę miałam co niemiara. Udało się! HURA!!! Jednego ranka wstaje, wychodzę na ogród, patrzę i co widzę...powstał kopiec około 1 m od lampy. Rozumiecie, 1 m od lampy, która ma odstraszać te podziemne stworzenia. Znerwowałam się okropnie i włożyłam lampę w środek kopca, i co? I nic. Nastepnego ranka były już dwa kopce znowu bardzo blisko lampy. Jak ona odstrasza? Po jakiemu, to dziadostwo działa? Ja już nic nie rozumiem. Chodzę więc sobie po ogrodku i nogą wciskam kopce w ziemię. I tak od wielu, wielu dni. A do tego wszystkiego, jeszcze wieczorami widzę Kreta w telewizji jak zapowiada pogodę. Chyba zwariowałam ? Już sama nie wiem czy to ten z mojego ogródka, czy inny. Proszę, może ktoś mi pomoże rozwikłać ten problem. Trzymajcie się. Miłego i słonecznego dnia, WSZYSTKIM a szczególnie Ogrodnikom życzy Stasia. Pa! ;:214
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
asiula13
1000p
1000p

Post »

Stasiu :D haha dobry pomysł z tą łąką :D a najlepszy z tym opalaniem :D :D :D :D :D :D :D :D :D
przynajmniej człowiek nie chodziłby łaciaty tu i tam ahahaha ;:31 ;:25
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p
Od: 15 gru 2008, o 09:13

Post »

Stasiu, mój prawie udomowiony krecik wyprowadził się po tym, jak moje wnusie wbiły w ziemię swój wiatraczek za 1,50 pln :lol: nie podobało mu się to zdecydowanie i poszedł sobie szukać innego, spokojniejszego miejsca.

buziaki ;:79
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj muszę spróbować, ale aż 1,50 zł. za wiatrak? Toż rozbój w biały dzień. Za tę cenę, to powinnam kupić cały młyn. I młynarza: młodego, zdrowego...... marzenie to nie grzech? ;:199
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p
Od: 15 gru 2008, o 09:13

Post »

Co zrobić Stasiu, zdzierstwo na każdym kroku ;:2 ale można raz na kilka lat zaszaleć :lol:
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To jest pomysł. Dziękuję bardzo!!! :lol:

Czas na żarty:

SYNOWA:
Koleś postanowił się ożenić, idzie do matki i mówi:
- Mamo, zakochałem się i będę się żenił.
- Ech, no dobrze, ale muszę ją poznać.
- To ja ją przyprowadzę, ale przyprowadzę też dwie inne koleżanki, a ty zgadniesz, która jest moją wybranką.
- Niech tak będzie.
Następnego dnia gość przyprowadza trzy laski. Dziewczyny siadają na kanapie, naprzeciw nich staje mama kolesia, przypatruje się chwilkę...
- To ta pośrodku.
- Dokładnie. Skąd wiedziałaś?!!
- Bo już mnie wku*wia. ;:1
Adresy do moich wątków
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 maja 2009, o 21:53

Post »

Kochana Stasieńko,
zdjecia, na których pokazałaś groźne niebo nastroiły mnie jakoś bardzo nostalgicznie
Może dlatego, ze to u mnie lało, siekało i "grzmociło" pioruńsko, a ja byłam w takim strasznie smutnym nastroju :(
Ale teraz już lepiej, choć moje dalie wciąż nie kwitną :roll:
A na koniec żarcik:
Żona wraca do domu i widzi na drzwiach kartkę. Czyta: "Na sprzedaż - żona. Ostatnio niewiele używana. Cena 360 zł. informacja- na miejscu."
Małżonka robi swojemu mężowi awanturę.
-Wcale nie chodzi mi o to, że chcesz mnie sprzedać, ale dlaczego tak tanio. Skąd wiozłeś ta cenę?
-Już Ci wyjaśniam: 80 kg mięsa po 2 zł to daje 160 zł; złota obrączka -
200 zł. Razem 360 zł. Gra?
Następnego dnia mąż wraca z pracy i widzi na drzwiach kartkę napisaną przez żonę:
"Na sprzedaż - mąż. Ostatnio niewiele używany. Cena 0,67 zł. Informacja - na miejscu."
Tym razem awanturę robi mąż. -To ja cię wyceniłem na 360 zł, a ty mnie za takie grosze chcesz
opchnąć?
-Już Ci wyjaśniam: dwa jajka prawie zbuki po 0,32 zł to daje 0,64 zł; 10 cm rurki giętkiej za 0,03 zł.
Razem 0,67 zł
.

Pozdrawiam serdecznie
Aga
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”