Mój kawałek świata - iwa27 - 1 cz.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Hej Iwa, wpadam z przyjemnością do Ciebie :lol:
Daszeńka śliczna :lol: wygłaszcz ją proszę ode mnie i daj coś pysznego do jedzenia. Moja Kitusia będąc na samowolnym spacerze parę dni temu upolowała myszkę, zgadnijcie co się z nią stało... :x (z myszką, nie z Kotusią :wink: )
I znów z przyjemnością patrzę na wrzosowisko, fajnie się komponuje z zielenią Nany, jeśli pozwolisz, to ściągnę ten pomysł od Ciebie i do swojego wrzosowiska (na razie w planach) też posadzę nanę.
Miłego weekendu :lol:

btw. proponowałaś mi materiały do nauki - bardzo dziękuję, na razie wszystko mam :lol: a studiuję psychologię społeczną więc blisko z resocjalizacją :lol: [/img]
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p

Post »

i zapomniałam...
co to za roślinka? Czy ona się płoży czy tylko na zdjęciu tak wygląda?
Obrazek

;:7
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Gosieńko :wit Widzę, że sobie zrobiłaś przerwę w nauce, a ja skończyłam właśnie i chwilę odpoczynku na forum mi się należy - prawda :;230 Moja Daszka pierwsze złapane myszy przynosiła mi do domu i puszczała je wolno, po czym urzadzała sobie polowanko, zołza jedna :lol:

Obrazek

Ta rośłinka na zdjęciu to prawdopodobnie tojeść rozesłana Aurea - dostałam jej malutką gałązke od znajomej i już tak się rozkrzewiła. Z tego co wiem to jest roślinka zadarnijąca
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p

Post »

dzięki :lol: wpisuję ją na listę chciejstw :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tak,to tojeść....ja to wyrywam bo rośnie mi wszedzie....
Kicia ma super pomysły.... :lol:
A Twoje wrzosowisko -rewelacyjne :shock: :D
też sie przymierzam..... :wink:
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Iwuś a jak Ty tniesz te wrzosy??
Wiem, że po kwitnieniu, ale zawsze zastanawia mnie na jakiej wysokości je ciąć :roll: :oops: :oops:
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p

Post »

Witaj Grażynko. Ja znowu przy śniadaniu szybciutko odpowiem Ani i gnam do pracy :lol: Wrzosom scinam cały kwiatostan tak, że po postrzyrzynach zostaje taki malutki krzaczek. Robiłam to w tym roku pierwszy raz i aż się sama przestraszyłam jak zobaczyłam co po nich zostało. Co tydzień im sie przygladałam i drżałam, że jednak coś źle zrobiłam, bo one przez jakis czas stał w miejscu, ale jak wkońcu ruszyły to teraz wyglądaja tak jak na zdjeciach :lol: Sąsiedzi nie przycinają wrzosów i twierdzą, że im się "wyradzają" są brzydkie, rzadkie gałazki i mało kwiatów.

Mam zmartwienie :cry: 3 krzaki chyba mi zgniły - Pęcherznica Diabolo, ostatnio kupiona krzewuszka i duza tawuła. Czy można jeszcze odratować zgniłe korzonki :?: :?: Idę je reanimować - wymyśliłam że je wykopie, obejrze te korzenie, może przytne korzenie i krzaki i dam w jakieś spokojne miejsce - poszukam takiego. No to idę pa
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
dianek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lip 2008, o 11:43

Post »

iwa zzetnik krzaczki przy ziemi, wsadź do doniczki lub w pokojne miejsce pilnujby nie miały zbyt wilgotno może nie wszystkie korzenie zgniły coś się może odratuje...

a ja wrzosy tnę książkowo
czyli na wiosnę tak by krzaczki miały ok 10cm wysokości (niższe odmiany oczywiście jeszcze nieco niżej)
wrzośce tak samo tylko po kwitnieniu - zazwyczaj kwiecień/maj

efekty wam pokażę za miesiąc ^^
Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cięcie wrzosów należy wykonać zawsze poniżej przekwitniętych kwiatów.
Niby to tylko zabieg pielęgnacyjny ale jest koniecznym dla ich wzrostu.
Z roku na rok stają się gęstsze i piękniej kwitną.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

ok, to czekam aż przekwitną :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
violetta
500p
500p
Od: 15 kwie 2008, o 20:00

Post »

Piękne wrzosowisko. Przy okazji wyczytałam, jak przycinać wrzosy i wrzoście. Miałam kiedyś wrzosa, który usechł przez zimę. Mam jeszcze dwa wrzośce, te ładnie się rozrastają.
Z wiosną nadzieje rosną. Wiola
Ogród violetty
ogród violetty cz.2
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 21:07

Post »

Witam,jak obiecałem nadrabiam zaległości,wrzosowisko super,jak się rozrośnie będzie piękny dywan wrzosowy,pozdrawiam
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Zawrotu glowy dostałam od Twoich wrzosów. Coś pięknego. U mnie nie chcą rosnąć, bo mam glebę sucha i piaszczystą.
Jak kot przynosi "posiłek" właścicielom, to znaczy że się bardzo dobrze czuje w takiej rodzinie i dlatego dzieli się tym co upolował. Nie wolno krzyczeć na pupila, nie wolno od razu wyrzucać "prezentu". Trzeba pochwalić i w razie czego, jak kot nie widzi, wyciepać na dwór, do śmieci..... dowolnie, pa stasia-mądralińska-samochwała.
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p

Post »

:wit Witaj Stasiu - Mądralińska - Samochwało ;:215 twój wpis wprowadził trochę słońca w ten szary dzionek - usmiałam sie do łez :;230
Kotka moja nie dostała bury ode mnie, bo ja ja kocham (mąż twierdzi że bardziej od niego) i na bardzo wiele jej pozwalam, nawet na przynoszenie martwych myszy :lol:

Cieszę się, że podobają się wam moje wrzosy, mam w planie jeszcze trochę powiększyć to wrzosowisko, a nad nimi posadzić oczara pośredniego Diane - on też lubi kwaśną ziemię i myślę, że ładnie się będzie komponował. Już im posadziłam do towarzystwa hebe i pierisa. Wiem, że ładnie komponowałby się też kiścień.

aha, zapomniałabym sie pochwalić - wrzośce wygladaja jakby chciały znowu kwitnąć, no zobaczymy co z tego wyjdzie :lol:
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 21:07

Post »

wrzośce już tworzą pączki na przyszły sezon
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”