Ogródek AGNESS cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś nie magę sie napatrzeć. Sliczne są sasanki i cały ten skalniak tak super zrobiony.
Kochana bardzo bym chciała, nie wiedziałam, że można sasanki z nasionek wyhodować. Juz sie cieszę i z góry dziękuję. Pozdrawiam :P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Rodusik bardzo dziękuję :D Sasanki są śliczne, wielka szkoda, że Twoje zginęły, a może jeszcze coś się zachowało i odbudują się :?:

Moniś dziękuję bardzo, mam nadzieję, że jeszcze trochę pokwitną sasaneczki, chociaż ich nasienniki też są piękne, ale szkoda kolorków :roll: :lol:

Liduś dziękuję, ja poluję jeszcze na różowiutką, widziałam takie piękne w forumkowych ogródkach i na strzępiaste :roll:

Edytko :D dziękuję :D Tak jak pisałam wcześniej jest jeszcze kilka kolorków, które mi się marzą, dziś biegnę na ryneczek może coś upoluję :wink: :lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosieńko już sobie zapisuję nasionka sasaneczek dla Ciebie :D

Zdjęcia niestety nie najlepiej mi się udały, jest u mnie bardzo ostre słońce i są takie niewyraźne, zbyt mocno rozświetlone, ale co nieco da się zobaczyć. Może będzie jakiś mniej słoneczny dzień, to cyknę fotki, będą wyraźniejsze.
Awatar użytkownika
Agawa
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2008, o 10:33

Post »

Agnieszko wysiewasz sasanki? W zeszłym roku probowałam, ale nic z tego nie wyszło.. Inne jakoś nie ma problemu. Ale jeżeli zbierzesz ich więcej to również czy mogłabym sie zapisać? :lol: Spróbowałabym jeszcze raz. Mam fioletową, małe kępki i pewnie się rozrosną, wiec taka mogłabym zaoferować albo coś innego.
słonecznie
Lidka
Agawa walczy w ogrodzie
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Aguś, ale mix kolorów u Ciebie! Napatrzyłam się na Twoje prymulki i chyba się zdecyduję na te śliczne maleństwa...Sasanki u Ciebie rewelacyjne :lol: A tak w ogóle to sasanki przewijają się w kilku wątkach tu na forum i też na nie już zachorowałam :lol: A w sobotę na targu były, a ja ich nie kupiłam....Pójdę pojutrze - może jeszcze będą :lol:
Twój skalniak bardzo mi się podoba :lol:
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Skalniak super ;:333
Kamienie i drewno to rewelacyjne połączenie :!:
U siebie też próbuję robić na rabacie takie połączenie ale na płasko...może z czasem całość zrobi się troszę bardziej piętrowa :)
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Liduś sasaneczki wysiewałam, i pięknie wschodziły, a i same mi się wysiewają :D Ja robię w ten sposób, że jak tylko dojrzeją zbieram je i od razu wysiewam, ponieważ one z czasem tracą zdolność kiełkowania. Wysiewam je na jakieś wyznaczone miejsce w gruncie, one do jesieni pięknie wschodzą, na zimę przykrywam je gałązkami iglaczków i wiosną w okresie kiedy już przekwitną dorosłe sasanki -siewki wysadzam na miejsca stałe, a czasami nawet dopiero w kolejnym roku, wtedy już mają po jednym, po 2 kwiatuszki :D A nasionkami bardzo chętnie się podzielę, jak tylko dojrzeją to zbiorę i wyślę :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joluś dziękuję :D jak masz możliwość kupić na targu ładne kępy sasanek, to bardzo polecam, są na prawdę prześliczne :D i dosyć długo kwitną a później zdobią je jeszcze piękne pióropusze nasienników, tak, że naprawdę długo są atrakcyjne :D

Basieńko dziękuję, :D jeśli na płaskiej rabatce chcesz troszkę wzgórków, to możesz ułożyć z kamieni jakąś formę, wyłożyć troszkę czarną agrowłókniną przy samych kamieniach , żeby ziemia nie wypływała przy podlewaniu i w to nasypać ziemi, super wyglądają takie odrobinę wyższe wysepki na tle równej rabatki :D Ja właśnie tak robiłam i bardzo mi się to podoba :D
Awatar użytkownika
TAJGA 2008
1000p
1000p
Od: 5 sie 2008, o 09:44

Post »

Aguś, u Ciebie prawdziwa feeria kolorów.

ŚLicznie kwitną sasanki i prymulki. Jedne i drugie moje ulubione.
Odkąd zaczęłąm podsypywać rozdrobnionymi skorupkami jajek to lepiej mi rosną.
Pozdrawiam i zapraszam
Ogródek TAJGI 2008 2009 2010/2011
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tajguś :D dziękuję ci bardzo :D bardzo chętnie skorzystam z Twojej podpowiedzi z tymi skorupkami jajek :D

Dzisiaj byłam na targu i jestem cała w skowronkach, ponieważ udało mi się kupić 3 kolorki lewizji, a polowałam na te kwiateczki , bo strasznie mi się podobają :D Pokażę jakie kolorki, ale roślinki są jeszcze w pąkach, a pojedyncze rozkwitnięte kwiatuszki wymęczone transportem i zwiędnięte, ale kolorek da się zauważyć. Kupiłam też 2 kępki Skalnicy Arendsa o pięknym ciemnoróżowym kolorku- ależ się cieszę :roll: :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Agnieszko ależ poszalałaś.....
Najpierw zacznę od prymulek....po prostu boskie , takie śliczne małe kwiateczki , a ile radości ........pięknie
Potem sasanki , moje jedne z ulubionych kwiatków również cudne . rabatki które pokazałaś , też w moim typie .trochę drzewa trochę kamieni , a wśród tego roślinki .....cudnie.
A na koniec powaliłas mnie zakupami ......lewizje najbardziej z poszukiwanych ostatnio okazów .Ale już do mnie jadą :D :D :D
Po prostu piękne fotki swojego ogródka nam pokazałaś .Mnie podoba sie bardzo
x-d-a

Post »

Agnieszko,
obejrzałam sobie dzisiaj twoje skalniaczki - u mnie szaro, deszczowo i zimno, a u Ciebie pięknie, wiosennie i kolorowo.
Ostatnie zakupy super - będzie jeszcze bardziej kwitnąco wśród kamuszków.
Czytam ostatnio na forum sporo o lewizji, jakoś nigdy nie myślałam o tym kwiatku, ale teraz - kto wie?
Miłego wieczorku :lol:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Agnieszko piękne lewizje szkoda ostatnio jak byłam na targowisku były tylko różowe.
Ale żałuję że nie kupiłam
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu dziękuję bardzo , ja uwielbiam kamień i drzewo w ogrodzie i tak też właśnie komponuję swój ogródek :D Nie mam zbyt dużego pola do popisu ponieważ jest on nieduży, razem z domem i podjazdem liczy tylko 716 metrów, ale troszkę rabatek się zmieści :D Bardzo jestem ciekawa Twoich lewisji, jak tylko dostaniesz koniecznie się pochwal :D

Witaj Dalu :D u mnie naprawdę wyjątkowo pięknie i słonecznie, ale roślinki wołają o deszczyk :roll: Ja na razie biegam z wężem i je podlewam.

Kilka fotek z dzisiejszego dnia

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Monika76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2007, o 17:50

Post »

Agnieszko, nie dziwię się, że jesteś cała w skowronkach.
Lewizje zasługują na to żeby je mieć. U siebie mam białą i łososiową, ale jak spotkam w innym kolorze to z pewnością kupię :)
U Moniki - cz. 1, cz. 2
Gdy życie ofiaruje Ci cytryny, zrób z nich lemoniadę.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”