Ogródek AGNESS cz.2
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Rodusik bardzo dziękuję
Sasanki są śliczne, wielka szkoda, że Twoje zginęły, a może jeszcze coś się zachowało i odbudują się
Moniś dziękuję bardzo, mam nadzieję, że jeszcze trochę pokwitną sasaneczki, chociaż ich nasienniki też są piękne, ale szkoda kolorków
Liduś dziękuję, ja poluję jeszcze na różowiutką, widziałam takie piękne w forumkowych ogródkach i na strzępiaste
Edytko
dziękuję
Tak jak pisałam wcześniej jest jeszcze kilka kolorków, które mi się marzą, dziś biegnę na ryneczek może coś upoluję

Moniś dziękuję bardzo, mam nadzieję, że jeszcze trochę pokwitną sasaneczki, chociaż ich nasienniki też są piękne, ale szkoda kolorków

Liduś dziękuję, ja poluję jeszcze na różowiutką, widziałam takie piękne w forumkowych ogródkach i na strzępiaste

Edytko

- Agawa
- 1000p
- Od: 4 wrz 2008, o 10:33
Agnieszko wysiewasz sasanki? W zeszłym roku probowałam, ale nic z tego nie wyszło.. Inne jakoś nie ma problemu. Ale jeżeli zbierzesz ich więcej to również czy mogłabym sie zapisać?
Spróbowałabym jeszcze raz. Mam fioletową, małe kępki i pewnie się rozrosną, wiec taka mogłabym zaoferować albo coś innego.

Aguś, ale mix kolorów u Ciebie! Napatrzyłam się na Twoje prymulki i chyba się zdecyduję na te śliczne maleństwa...Sasanki u Ciebie rewelacyjne
A tak w ogóle to sasanki przewijają się w kilku wątkach tu na forum i też na nie już zachorowałam
A w sobotę na targu były, a ja ich nie kupiłam....Pójdę pojutrze - może jeszcze będą
Twój skalniak bardzo mi się podoba

Twój skalniak bardzo mi się podoba

- AGNESS
Liduś sasaneczki wysiewałam, i pięknie wschodziły, a i same mi się wysiewają
Ja robię w ten sposób, że jak tylko dojrzeją zbieram je i od razu wysiewam, ponieważ one z czasem tracą zdolność kiełkowania. Wysiewam je na jakieś wyznaczone miejsce w gruncie, one do jesieni pięknie wschodzą, na zimę przykrywam je gałązkami iglaczków i wiosną w okresie kiedy już przekwitną dorosłe sasanki -siewki wysadzam na miejsca stałe, a czasami nawet dopiero w kolejnym roku, wtedy już mają po jednym, po 2 kwiatuszki
A nasionkami bardzo chętnie się podzielę, jak tylko dojrzeją to zbiorę i wyślę 

- AGNESS
Joluś dziękuję
jak masz możliwość kupić na targu ładne kępy sasanek, to bardzo polecam, są na prawdę prześliczne
i dosyć długo kwitną a później zdobią je jeszcze piękne pióropusze nasienników, tak, że naprawdę długo są atrakcyjne
Basieńko dziękuję,
jeśli na płaskiej rabatce chcesz troszkę wzgórków, to możesz ułożyć z kamieni jakąś formę, wyłożyć troszkę czarną agrowłókniną przy samych kamieniach , żeby ziemia nie wypływała przy podlewaniu i w to nasypać ziemi, super wyglądają takie odrobinę wyższe wysepki na tle równej rabatki
Ja właśnie tak robiłam i bardzo mi się to podoba 

Basieńko dziękuję,

- TAJGA 2008
- 1000p
- Od: 5 sie 2008, o 09:44
- AGNESS
Tajguś
dziękuję ci bardzo
bardzo chętnie skorzystam z Twojej podpowiedzi z tymi skorupkami jajek
Dzisiaj byłam na targu i jestem cała w skowronkach, ponieważ udało mi się kupić 3 kolorki lewizji, a polowałam na te kwiateczki , bo strasznie mi się podobają
Pokażę jakie kolorki, ale roślinki są jeszcze w pąkach, a pojedyncze rozkwitnięte kwiatuszki wymęczone transportem i zwiędnięte, ale kolorek da się zauważyć. Kupiłam też 2 kępki Skalnicy Arendsa o pięknym ciemnoróżowym kolorku- ależ się cieszę

Dzisiaj byłam na targu i jestem cała w skowronkach, ponieważ udało mi się kupić 3 kolorki lewizji, a polowałam na te kwiateczki , bo strasznie mi się podobają

Agnieszko ależ poszalałaś.....
Najpierw zacznę od prymulek....po prostu boskie , takie śliczne małe kwiateczki , a ile radości ........pięknie
Potem sasanki , moje jedne z ulubionych kwiatków również cudne . rabatki które pokazałaś , też w moim typie .trochę drzewa trochę kamieni , a wśród tego roślinki .....cudnie.
A na koniec powaliłas mnie zakupami ......lewizje najbardziej z poszukiwanych ostatnio okazów .Ale już do mnie jadą
Po prostu piękne fotki swojego ogródka nam pokazałaś .Mnie podoba sie bardzo
Najpierw zacznę od prymulek....po prostu boskie , takie śliczne małe kwiateczki , a ile radości ........pięknie
Potem sasanki , moje jedne z ulubionych kwiatków również cudne . rabatki które pokazałaś , też w moim typie .trochę drzewa trochę kamieni , a wśród tego roślinki .....cudnie.
A na koniec powaliłas mnie zakupami ......lewizje najbardziej z poszukiwanych ostatnio okazów .Ale już do mnie jadą

Po prostu piękne fotki swojego ogródka nam pokazałaś .Mnie podoba sie bardzo
Agnieszko,
obejrzałam sobie dzisiaj twoje skalniaczki - u mnie szaro, deszczowo i zimno, a u Ciebie pięknie, wiosennie i kolorowo.
Ostatnie zakupy super - będzie jeszcze bardziej kwitnąco wśród kamuszków.
Czytam ostatnio na forum sporo o lewizji, jakoś nigdy nie myślałam o tym kwiatku, ale teraz - kto wie?
Miłego wieczorku
obejrzałam sobie dzisiaj twoje skalniaczki - u mnie szaro, deszczowo i zimno, a u Ciebie pięknie, wiosennie i kolorowo.
Ostatnie zakupy super - będzie jeszcze bardziej kwitnąco wśród kamuszków.
Czytam ostatnio na forum sporo o lewizji, jakoś nigdy nie myślałam o tym kwiatku, ale teraz - kto wie?
Miłego wieczorku

- AGNESS
Reniu dziękuję bardzo , ja uwielbiam kamień i drzewo w ogrodzie i tak też właśnie komponuję swój ogródek
Nie mam zbyt dużego pola do popisu ponieważ jest on nieduży, razem z domem i podjazdem liczy tylko 716 metrów, ale troszkę rabatek się zmieści
Bardzo jestem ciekawa Twoich lewisji, jak tylko dostaniesz koniecznie się pochwal
Witaj Dalu
u mnie naprawdę wyjątkowo pięknie i słonecznie, ale roślinki wołają o deszczyk
Ja na razie biegam z wężem i je podlewam.
Kilka fotek z dzisiejszego dnia

Witaj Dalu

Kilka fotek z dzisiejszego dnia