Mój kochany ogród...
- Katarynka
- 500p
- Od: 1 kwie 2009, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Sabinko! Sama jestem zaskoczona, ale zdjęcie nie oddaje tej czerwieni w pełni....muszę tylko jak przekwitnie mądrze go posadzić na stałe miejsce... będę też trzymać kciuki żeby w przyszłym roku też tak wyglądał, bo to w końcu urodzinowy "prezent od serca"...
Katarzyna, zapraszam
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu masz racje że zdjęcie nie oddaje w zupełności głębi tego koloru, mam taki sam więc wiem jaki jest na żywo. Cezarek ślicznusi, a ptaszęta śpiewają Ci pięknie ,ale masz fajnie. Czytałam niedawno o Rh że lubią być posadzone w grupie z innymi kwasolubnymi, bo ja mam u siebie problem z pojedyńczymi nasadzeniami powoli padają, muszę kupić kwasomierz, bo może coś nie tak z ta glebą.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
- Katarynka
- 500p
Witaj Mirko!
Właśnie dlatego, ze muszę odpowiednio przygotować ziemię... te cuda czekają jeszcze w doniczkach... ale myślę, że już niedługo będą rosły tam gdzie trzeba... można też kupić nawóz specjalnie do rh - on też zakwasza, albo - czytałam tu na forum - ugotować kompot z rabarbaru
i podlewać nim roślinki kwasolubne 
Właśnie dlatego, ze muszę odpowiednio przygotować ziemię... te cuda czekają jeszcze w doniczkach... ale myślę, że już niedługo będą rosły tam gdzie trzeba... można też kupić nawóz specjalnie do rh - on też zakwasza, albo - czytałam tu na forum - ugotować kompot z rabarbaru

Katarzyna, zapraszam
-
Kasiu ja to wszystko wiem z Rh bawię się od kilku lat, ale coś nie bardzo maja ochotę u mnie rosnąć podobnie jak magnolie, nie wiem czy czytałaś to http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=21683
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
Slicznie wyglądają doniczki z kwieciem na tle zielonych iglaków.Azalia czerwona zabójcza.Będzie piękny kącik rózanecznikowy.Jak będziesz dzieliła piwonię,proszę też wciągnąć mnie na listę(jeśli możesz).Pozdrawiam.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Katarynka
- 500p

Mirko! Właśnie to też czytałam... no życzę Ci, żeby te Twoje różaneczniki też były zdrowe

Aniu! Chyba właśnie posadzę je przed tymi tujkami... tylko u mnie to najpierw walka z trawą, trzeba robić miejsca na nasadzenia

Katarzyna, zapraszam
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Kasiu, obejrzałam cały Twój wątek...
jestem pod ogromnym wrażeniem Waszej pracy, którą wykonaliście, żeby zaniedbany sad przekształcić w takie CUDO. Już jest pieknie, ogród wygląda na "starszy" niż jest, a jak roślinki się jeszcze zagęszą, urosną, to dopiero będzie uczta dla oczu
Jak w końcu tu zamieszkacie, będziesz miała urządzony przepiękny ogród, o czym może pomarzyć wielu "świeżo pobudowanych".
Robisz bardzo ładne zdjęcia, a już fotki ze skrzydlatymi i kopytnymi gośćmi - super, masz rękę do zdjęć
Jeszcze raz gratuluję efektów Waszej ciężkiej pracy
jestem pod ogromnym wrażeniem Waszej pracy, którą wykonaliście, żeby zaniedbany sad przekształcić w takie CUDO. Już jest pieknie, ogród wygląda na "starszy" niż jest, a jak roślinki się jeszcze zagęszą, urosną, to dopiero będzie uczta dla oczu

Jak w końcu tu zamieszkacie, będziesz miała urządzony przepiękny ogród, o czym może pomarzyć wielu "świeżo pobudowanych".
Robisz bardzo ładne zdjęcia, a już fotki ze skrzydlatymi i kopytnymi gośćmi - super, masz rękę do zdjęć

Jeszcze raz gratuluję efektów Waszej ciężkiej pracy

- Katarynka
- 500p

Dziś leje jak z cebra i boję się, ze nie zdążę sfotografować moich piwonii, bo deszcz je "załatwi"

No i strasznie zimno u nas.....

Katarzyna, zapraszam
-
Kasieńko mam to samo, nie dość że już pada nie wiem który dzień to do tego jeszcze ten chłód.brrr, wczoraj włączyłam w domu ogrzewanie, bo ja zmarźlak straszny jestem.Jak będzie tak padało to faktycznie kwiatki opadną na piwonii, a szkoda.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki